ATAC TERORIST LA BARCELONA


BARCELONA
BMTF

Barcelona, 17 aug /BMTF/ - Cel puţin 13 persoane au fost ucise și circa 20 rănite în urma atacului terorist comis joi după-amiază la Barcelona, unde o furgonetă a pătruns în pietonii de pe artera Rambla, informează postul de radio Cadena Ser, citând surse din cadrul Poliţiei.

Presa spaniolă relatează și despre o luare de ostatici de către două persoane înarmate într-un restaurant din apropiere. Este vorba de un restaurant cu specific turcesc, Luna de Istanbul, situat în apropierea Bulevardului La Rambla. Localul a fost înconjurat de forţele de ordine. Nu se ştie clar câţi ostatici sunt în restaurant.

Doi bărbaţi înarmaţi s-au baricadat într-un bar din centrul Barcelonei după ce o dubă a doborât zeci de oameni, a relatat joi ziarul El Periodico. Ziarul a scris că s-au tras focuri de armă în zona pieţei La Boqueria, dar nu a citat o sursă pentru informaţie. Nu este deocamdată clar dacă bărbaţii sunt şoferii dubei, transmite Reuters. După ce a pătruns în mulțime, cel aflat la volan a fugit după ce a abandonat vehiculul ce s-a izbit de un chioșc, furgoneta parcurgând circa 600 de metri pe artera pietonală.

Potrivit presei spaniole, Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) din SUA avertizase de câteva luni autorităţile spaniole despre riscurile teroriste.

Nici un cetăţean român nu se află printre victimele atentatului de la Barcelona, informează Ministerul Afacerilor Externe. La nivelul Ambasadei României de la Madrid a fost instituită o celulă de criză.


Tag-uri: ATAC TERORIST, BARCELONA, CATALONIA, SPANIA, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN