Egiptul a primit primul submarin militar din Germania


EGIPT
MONITOR

Cairo, 20 apr /BMTF/ - Egiptul a primit miercuri primul dintr-o serie de patru submarine militare germane de înaltă tehnologie, a informat ziarul de stat Al-Ahram în versiunea online, citată de Xinhua, scrie Agerpres.

Marina militară egipteană a arborat drapelul național pe submarinul de tip 209/1400 construit de ThyssenKrupp, care va apăra apele teritoriale ale Egiptului.

Submarinul sosit miercuri la baza navală Ras El-Tin din Alexandria mai fusese predat o dată Egiptului, în cadru festiv, în Germania, în decembrie anul trecut. El a navigat din portul german Kiel la sfîrșitul lui martie.

Dintre caracteristicile tehnice ale submarinului, sursa citată menționează autonomia de 11.000 de mile marine și viteza maximă de 21,5 noduri. El poate lansa rachete și torpile. Marina militară a efectuat deja, marți, exerciții pentru a asigura capacitatea navei de a se alătura flotei egiptene.

Xinhua menționează că Egiptul a semnat în ultimii ani contracte de achiziții de armament în valoare de miliarde de dolari, cu mai multe state europene. Germania este principalul furnizor de submarine pentru ţările riverane Mării Mediterane, principalul client fiind Israelul.Tag-uri: EGIPT, GERMANIA, SUBMARIN, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN