Franța își vrea jurnalistul, deținut în Turcia, înapoi


JURNALIST
MONITOR

Paris, 16 aug /BMTF/ - Președintele Emmanuel Macron și-a exprimat îngrijorarea marți în legătură cu un jurnalist francez independent deținut în Turcia, într-o convorbire telefonică cu liderul turc Tayyip Erdogan, a declarat Palatul Elysee, informează Reuters.

Loup Bureau a fost arestat de poliția de frontieră turcă la granița cu Iraqul la începutul lunii august după ce asupra sa au fost găsite fotografii și interviuri cu combatanți ai miliției kurde YPG, susținută de Statele Unite. Jurnalistul francez, care se prezintă în fapt pe contul său Twitter drept «student în jurnalism», a colaborat printre altele cu canalele TV5 Monde şi Arte şi cu situl Slate.

Franța a încercat să obțină protecție consulară.

Macron i-a spus lui Erdogan că dorește "să se întoarcă în Franța compatriotul nostru cît mai curînd posibil", potrivit unui comunicat. Cei doi lideri vor discuta din nou problema săptămîna viitoare.

Turcia consideră miliția kurdă YPG drept o extindere a PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), care a condus o insurgență de trei decenii în sud-estul Turciei și este desemnat organizație teroristă de către Ankara, Statele Unite și Uniunea Europeană.

 

 
Tag-uri: ARESTAT, FRANŢA, FREELANCER, JURNALISM, JURNALIST, LOUP BUREAU, MASS-MEDIA, PRESA, TURCIA, YPG, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN