NOU ATENTAT ÎN AFGHANISTAN


BANNER
AFGHAN

BMTF, 4 DEC - Cel puțin șase persoane au fost ucise duminică într-un atentat sinucigaș ce a vizat o adunare de sprijin față de președintele afghan Ashraf Ghani la Jalalabad, provincia Nangarhar, în est, transmite AFP.

Un kamikaze care circula cu motocicleta și-a detonat explozibilii în mijlocul mulțimii ce asista la o adunare politică la Jalalabad. Șase persoane au fost ucise, inclusiv femei și un copil, și alte 13 — rănite.

Potrivit directorului serviciilor de sănătate, Najib Kamawal, unii dintre răniți sînt ''în stare critică''.

Provincia Nangarhar, vecină cu Pakistanul, se află sub presiunea talibanilor și a Statului Islamic, care dispune în zonă de principalele sale baze din Afghanistan.

Atentatul survine la cîteva ore după ce Direcția Națională de Securitate a Afghanistanului a indicat într-un comunicat că că mollahul Shah Wali, cunoscut și ca mollahul Naser, a fost omorît în cursul unei operațiuni aeriene în Helmand. Provincia este un bastion taliban din inima comerțului profitabil cu droguri din Afghanistan.

Mollahul Naser a devenit comandantul ''Unității Roșii'' în urmă cu trei ani și a fost direct implicat în ofensivele talibanilor, se precizează în comunicat.

Potrivit armatei afghane, ''Unitatea Roșie'' este echipată cu arme avansate, inclusiv aparate de vedere pe timp de noapte, rachete de 82 de mm, mitraliere și puști de asalt de fabricație americană.

 


Tag-uri: AFGHANISTAN, ATENTAT, TALIBANI, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN