Stare de urgență în Europa din cauza incendiilor de pădure


PORTUGALIA

BMTF, 15 aug - Pompierii se luptă cu flăcările în mai multe zone din Grecia și Portugalia. Zeci de case au fost distruse la nord de Atena, iar în ultimele ore incendii au fost semnalate și pe insula Zakynthos. Portughezii au cerut ajutor Uniunii Europene, întrucît canicula declanșează sute de incendii în fiecare zi. 260 de incendii de pădure într-o singură zi! Este recordul acestei veri pentru Portugalia.

Peste 6.000 de pompieri, sprijiniţi de avioane speciale şi de sute de vehicule, nu au reuşit să controleze situaţia. Flăcările s-au extins rapid în 5 zone din cauza vîntului uscat şi a temperaturilor ridicate, aşa că s-a apelat la forţa de protecţie civilă a UE. Spania a intervenit cu pompieri militari şi cu mai multe avioane special dotate pentru astfel de operaţiuni.

În Portugalia se află o treime din suprafaţa de pădure distrusă de foc în acest an în UE, adică peste 100.000 de hectare.

Situaţie dificilă şi la 45 de km de Atena, într-o zonă de coastă.200 de pompieri cu 70 de autospeciale, mai multe elicoptere şi avioane destinate stingerii incendiilor acţionează în zonele Kalamos şi Varnavas. Un fum gros a acoperit regiunea, iar consumul de apă a explodat.

Autorităţile au evacuat preventiv două tabere de tineret. Sute de localnici s-au refugiat pe plajă în timpul nopţii.

În Grecia, incendiile de vegetaţie sunt frecvente pe timpul verii. În 2007, flăcările au făcut 70 de victime.


Tag-uri: GRECIA, INCENDII DE PADURE, POMPIERI, PORTUGALIA, STARE DE URGENTA, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN