Ordin de zi

Legiunea straină face parte din armata terestră, respectînd aceleaşi reguli şi regulamente, unităţile sale avînd aceeaşi structură, echipament, aceleaşi misiuni ca toate unităţile de acest tip, diferenţiindu-se prin statutul particular al legionarului. Se spune că a fost nevoie de Legiune pentru...

Interviu

  • Domnule General, ultimul interviu pe care l-ați acordat revistei noastre a fost din postura de Șef al Statului Major al Forțelor Terestre. Ce s-a întâmplat în Armata română de la preluarea funcţiei de şef al Statului Major...

Analiză

m

O întrebare pare să revină, din ce în ce mai des, ca o obsesie, în mintea şi...

banner
KANDAHAR

BMTF, 18 apr - Comandantul poliției afghane de frontieră a fost ucis și alţi trei polițiști au fost răniţi în explozia unei bombe magnetice în orașul Kandahar. Janan, comandantul forțelor afghane de poliție de frontieră din districtul Spinboldak, provincia Kandahar, a fost ucis în această dimineață ca urmare a exploziei unei bombe magnetice, a declarat un oficial loca

press

Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Navale şi al Statului Major al Forţelor Aeriene, organizează, în perioada 18 - 23 iunie, cea de-a XV-a ediţie a "Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict". Cursul se va desfăşura în garnizoana Constanţa şi va aborda, teoretic şi practic, teme privind procedurile de acreditare şi de lucru ale jurnaliştilor pe timpul operaţiilor militare, reguli de siguranţă şi protecţie în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operaţională, caracterizarea teatrelor de operaţii din punct de vedere al riscurilor, proceduri de acordare a primului ajutor.

banner
afganistan

BMTF, 13 apr – Potrivit ONU, în Afghanistan, civilii se află în continuare în vizorul insurgenţilor, atacurile care îi vizează în mod deliberat făcînd de două ori mai multe victime în primul trimestru al anului 2018 faţă de primele trei luni ale anului 2017, se arată într-un raport ONU publicat joi pe pagina de web a Organizaţiei.

763 de civili au fost ucişi şi 1.495 au fost răniţi între ianuarie şi martie anul acesta în conflictul afghan, în total fiind 2.258 de victime, potrivit Misiunii ONU în Afghanistan. 39% dintre aceştia au fost victime ale talibanilor, Statului Islamic şi altor grupuri care vizează în mod deliberat civili, aproape dublu faţă de primele trei luni ale anului 2017, se precizează în raport.

academy
bmtf

BMTF, 27 mar - Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte ''16 au fost rănite'', între care ''cel puţin două'' sînt în stare gravă, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, în urma a ceea ce el a numit un act ''al terorismului islamist'' comis vineri în sudul Franţei, relatează Reuters. Jandarmul luat ostatic de autorul atacului, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, care se substituise unui ostatic, a decedat.

DD

BMTF, 23 mar - Valea Cernei şi Pensiunea Dumbrava au găzduit o nouă etapă a cursurilor de supravieţuire organizate de Close Combat România şi inegalabilul Dan Dumitru. Spun INEGALABIL, pentru că dincolo de profesionalismul dovedit de-a lungul vremii, în structuri de combat şi securitate pe care le-a înfiinţat şi dus la performanţă, Dan Dumitru este un excelent pedagog, cu vocaţie şi pasiune, cum rar am văzut în ultimul timp. Poate, de aceea îl urmează elevi, studenţi şi profesori dornici de iniţiere şi perfecţionare în tehnicile de supravieţuire.

Cursurile organizate de el sînt gratuite, iar certificarea se face de către Asociaţia Mondială a Instructorilor în Supravieţuire, sub egida ONU.

cercetasi

Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, a lansat marți, 20 martie, concursul naţional pentru selecţia participanţilor la cea de-a XII-a ediţie a Taberei de vară pentru cercetaşi – „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!". Activitatea este organizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului și Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.

La ediţia din acest an, care se va desfăşura în perioada 8 – 15 iulie, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Terestre, se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele VI-VII şi IX-XI.

banner
afganistan

BMTF, 21 mar - Cel puţin 26 de persoane au fost ucise şi 18 au fost rănite miercuri într-un atac sinucigaş comis în apropierea unei moschei şiite la Kabul. Un atacator sinucigaş şi-a detonat încărcătura explozivă în apropierea moscheii şiite Kart-e Sakhi din vestul Kabulului, ţintă a atacurilor militanţilor şi în trecut.
Explozia de miercuri s-a produs în momentul în care credincioşii ieşeau din moschee, aflată lîngă principala universitate din Kabul. Pentru moment nici o grupare nu a revendicat atacul, survenit la patru zile după un alt atac sinucigaş cu maşină capcană comis de talibani în capitala afghană şi soldat cu doi morţi şi mai mulţi răniţi.

Atentatul a avut loc în timpul sărbătorii Nawruz care marchează începutul noului an persan, însă considerată de islamişti o sărbătoare păgînă.

banner
AFGHANISTAN

BMTF, 17 mar - Talibanii au revendicat responsabilitatea atentatului cu maşină-capcană ce a avut loc in aceasta dimineata la Kabul şi care s-a soldat cu moartea a cel puţin doi civili şi rănirea altor cel puţin trei.

Purtătorul de cuvint al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a afirmat că atacul a vizat un convoi de ''instructori străini'' (o companie de securitate privata britanica n.n.) şi că un vehicul a fost distrus, fiind ucise toate persoanele de la bordul lui.

banner
kabul

BMTF, 9 mar - Un kamikaze a detonat vineri explozibilul avut asupra sa într-un cartier şiit din capitala afghană Kabul, omorând şapte persoane, au anunţat responsabili afghani, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În explozie au fost ucise şapte persoane şi şapte au fost rănite, potrivit purtătorului de cuvînt al Ministerului de Interne, Najib Danish, pe Facebook. Doi morţi şi 12 răniţi au fost transportaţi la spitalele din capitală, a declarat Mohammad Ismail Kawoosi, din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Un poliţist a fost ucis în atacul survenit în apropierea unei adunări organizate pentru a marca 23 de ani de la moartea lui Abdul Ali Mazari, un lider al comunităţii şiite Hazara, omorît de talibani.

280

BMTF, 8 mar - Ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, vor participa joi, începînd cu ora 11,00, la ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei "Brave Hearts", care va avea loc în Piaţa Unirii din Focşani, informează MApN.

Potrivit unui comunicat, cei peste 400 de militari, care s-au aflat în Afghanistan în perioada august 2017 - februarie 2018, au executat misiuni de asigurare a securităţii bazei militare şi a personalului forţelor coaliţiei, de asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afghane.

De asemenea, militarii români au acordat asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei afghane, au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii locali şi au desfăşurat acţiuni împreună cu Forţele de Securitate Naţionale Afghane.

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN