43 de drumari răpiți în Kandahar

BMTF, 22 iun – 43 angajați ai unei companii de construcție a drumurilor au fost răpiți după ce un grup înarmat taliban a atacat tabăra acestora din provincia Kandahar, a declarat poliția provincială într-un comunicat, vineri.

Incidentul a avut loc joi seara în districtul Spin Boldak din Kandahar, se spune în comunicat.

Potrivit comunicatului, compania lucrează la construcția drumului Spin Boldak-Shorabak, iar angajații săi au fost atacați în zonele Sra Sahan și Barmo.

Bărbații înarmați s-au ciocnit cu forțele guvernamentale după ce au încercat să-i răpească pe membrii personalului companiei. Patru membri ai forțelor afghane de poliție de frontieră au fost uciși. Între cele 43 de persoane răpite se află tehnicieni, bucătari şi şoferi.

Atacatorii au dat foc la echipamentele şi utilajele companiei după răpirea angajaților săi.

De asemenea, cel puţin opt membri ai unei miliţii proguvernametale au fost ucişi, iar alţi şase răniţi, într-o înfruntare cu talibani în vestul ţării, potrivit purtătorului de cuvînt al guvernatorului provinciei Badghis, Naqibullah Amini.

Potrivit şefului consiliului provincial din Badghis Abdul Aziz Beg, 16 insurgenţi au fost ucişi în confruntări.

La 17 ani după ce o coaliţie internaţională i-a îndepărtat de la putere, în octombrie 2001, în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie, talibanii au decretat un armistiţiu – fără precedent – cu forţele afghane, care a durat de vineri şi pînă duminica trecute.