20 de militari ai ANA uciși într-un atac taliban în Nimroz

BMTF, 23 oct – Cel puțin 20 de membri ai Armatei Naționale Afghane (ANA) au fost uciși joi seară într-un atac taliban asupra avanpostului  (FOB) lor din districtul Khashrod, provincia Nimroz, a declarat Jalil Ahmad Watandost, guvernatorul districtului Khashrod, potrivit surselor noastre din capital afghan.

Guvernatorul districtului a spus că alți șase militari afghani au fost luați ostatici de talibani.

Oficialul nu a furnizat mai multe detalii despre atac. Fotografiile de pe rețelele de socializare îi arată pe unii dintre soldații care ar fi fost luați ostatici de talibani.

Ministerul Apărării nu a comentat pînă acum incidentul.

Acest nou atac împotriva forțelor de securitate afghane are loc pe fondul unei creșteri accentuate a violenței în toată țara, în ciuda negocierilor de pace în curs de desfășurare la Doha.

Joi, Ministerul Apărării din Afghanistan a comunicat că militanții talibani și-au extins atacurile în 24 de provincii în ultimele 24 de ore, inclusiv Takhar, Helmand, Uruzgan, Kunduz, Baghlan, Laghman, Paktia, Paktika, Ghazni, Logar, Maidan Wardak, Kandahar , Provinciile Zabul, Herat, Farah, Badghis, Faryab, Sar-e-Pul și Badakhshan.

Potrivit Ministerului Apărării, cel puțin patru civili au fost uciși și alți 10 au fost răniți într-un atac cu mortier, în nordul provinciei Faryab, joi dimineață. În jurul orei 11:00, ora locală, o bombă de aruncător a aterizat într-o piață din districtul Shareen Tagab din provincie.

Talibanii au distrus miercuri un pilon electric care aduce energie în provincia Herat, a declarat într-un comunicat biroul Da Afghanistan Breshna Sherkat (DABS) din Herat.

Incidentul a avut loc miercuri seara în satul Kalat-e-Ghazi din districtul Ghoryan. Talibanii au distrus un pilon care importă electricitate din Iran în Herat, se arată în raport.

Șeful adjunct al poliției din Takhar, Raz Mohammad Doorandish, și aproape 50 de membri ai forțelor de securitate au fost uciși marți seara în ciocniri cu talibanii din provincie, au declarat miercuri oficialii locali. „47 de persoane (membri ai forțelor de securitate) au fost ucise, iar alte trei sau patru au fost rănite”, a declarat Amir Mohammad Khaksar, deputat de Takhar, adăugând că „victimele vor crește”.