70 DE ANI – 70 DE BURSE. ANTREPRENOR DUPĂ AFGHANISTAN

BMTF, 14 nov – Fundația Caritabilă Prince of Wales din România va oferi militarilor români, în activitate sau rezervă, zeci de burse educaționale la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, informează Europa FM, citată de http://business-review.eu

Prinţul Charles a împlinit 70 de ani astăzi, iar Fundația sărbătorește această etapă de viaţă prin lansarea unui nou program care oferă 70 de burse cetățenilor români, în special militarilor, pentru a-i ajuta să treacă la viața civilă, precum și pentru tinerii din mediul rural care doresc să deschidă o afacere sau să-și îmbunătățească abilitățile manageriale.

„Finanțarea provine din Marea Britanie. Am reușit să strîngem 100.000 de lire sterline, care vor fi investiți pentru a susține acești 70 de beneficiari ai bursei, astfel încît să poată participa la cursuri și să primească certificatele și sperăm că acest lucru poate fi un nou început pentru ei „, a declarat Aura Woodward, directorul executiv al Fundației Prince of Wales, pentru Europa FM.

Povestea acestor burse a început cu peste un an în urmă în timpul pregătirilor pentru prima participare a României la Jocurile Invictus, Jocurile Olimpice pentru membrii militari răniți în zonele de luptă din întreaga lume, care au avut loc anul trecut în Canada. Detaliile au fost dezvăluite la Europa FM de Aura Woodward, directorul executiv al Fundației Prince of Wales:

Totul a început cu o scrisoare. Prințul Charles a vrut să se implice de la început și în mai puțin de 24 de ore, am oferit finanțarea necesară pentru cei trei militari care aveau nevoie de echipament. A fost o surpriza placuta pentru noi, deoarece unul dintre ei a cîştigat prima medalie pentru echipa României „, îşi aminteste ea.

Am început să ne gÎndim la programe de reconversie profesională, în special pentru militarii români care se îndreptau spre viața civilă. Statisticile Ministerului Apărării ne-au arătat că, începînd cu acest an, vor fi destul de mulți care se vor pensiona, deoarece există reglementări speciale pentru militari și mulți dintre ei sînt foarte tineri. Sînt în vârstă de 40-50 de ani, au familii și copii de vîrstă școlară și, prin urmare, este important să încercăm să ne conectăm cu această comunitate și să vedem cum putem să lucrăm împreună și să îi ajutăm în această tranziție „, a spus Woodward.

Există, de asemenea, zeci de membri ai armatei române, care nu mai sînt autorizați să intre în misiuni de luptă pentru că au fost răniți și legea îi califică drept necorespunzători. Ei continuă să fie militari, majoritatea muncind în birouri, dar au abilități și experiență în numeroase domenii, de la comunicații la IT pînă la inginerie și mecanică. Jocurile Invictus le-au oferit șansa de a-și reprezenta țara din nou.

Acum, cu ajutorul Fundației, le este oferită șansa de a face altceva în afară de serviciul militar. Ei chiar își pot începe propriile afaceri, conform Aurei Woodward, care îi încurajează să facă acest lucru.

Cei interesați de această bursă trebuie să trimită o scrisoare de intenție la secretariat.fcll@ubbcluj.ro.