ANIVERSARE CU 120 LA UȘĂ

BMTF, 6 sep – În prag de 13 septembrie, Ziua Pompierilor Militari Români, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa a intervenit pentru asanarea unei bombe de aruncător, calibru 120 mm, descoperită pe timpul efectuării lucrărilor de infrastructură pe raza municipiului Reșița, zona Mociur.

Aceasta a fost cercetată, identificată, ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, în vederea distrugerii ei ulterioare. Nu este pentru prima dată cînd pirotehniștii reșițeni asanează elemente de muniție provenind din cea de-a Doua conflagrație mondială, pe teritoriul municipiului.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperii unor elemente de muniţie rămasă neexplodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin recomandă cetăţenilor să respecte următoarele reguli şi măsuri de siguranţă:

– anunţaţi imediat evenimentul, telefonînd la numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112;

– nu le atingeţi, nu le loviţi şi nu le mişcaţi chiar dacă sînt îngropate sau la suprafaţă;

– nu le introduceţi în foc;

– nu le tăiaţi;

– nu le folosiţi pentru improvizarea diferitelor unelte sau ornamente;

– nu lăsaţi copiii să le folosească pentru joacă.

În prag de sărbătoare, pompierii militari cărăşeni rămîn la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot foi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.