ATAC SINUCIGAŞ LA JALALABAD

BMTF, 6 martie – Cel puțin 16 angajați ai unei companii de construcţii și cinci atacatori au fost uciși, alți patru angajați ai companiei au fost răniți și transportați la spital în stare critică, în urma unui atac, astăzi, la Jalalabad. Pînă acum, nici o grupare insurgentă nu a revendicat atacul.

Un atac sinucigaş urmat de schimburi de focuri a avut loc miercuri în Jalalabad, în estul Afghanistanului, a anunţat un oficial al provinciei Nangarhar. Atacul a vizat o companie privată în apropiere de aeroport, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Doi kamikaze şi-au detonat vestele cu explozibili, iar alţi doi au fost ucişi de forţele de securitate”, a declarat purtătorul de cuvînt al provinciei, Attaullah Khogyani, adăugînd că forţe speciale afghane au fost desfăşurate la faţa locului.

Jalalabad este capitala provinciei Nangarhar, situată la granița dintre Afghanistan și Pakistan.

Un jurnalist AFP aflat în zonă a confirmat exploziile. Atacul nu a fost revendicat încă şi survine în momentul în care Statele Unite şi talibanii poartă negocieri de pace la Doha de săptămîna trecută pentru a încerca să pună capăt conflictului care afectează Afghanistanul de aproape 18 ani.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, discuţiile se referă ”la patru subiecte comune care vor constitui un viitor acord”, şi anume „contraterorismul”, „retragerea trupelor” americane, „dialogul inter-afghan” şi ”încetarea focului”.