ATAC SINUCIGAȘ LA KABUL

BMTF, 29 apr – Un atac sinucigaş cu explozivi care a avut loc miercuri în provincia Kabul nu departe de capitala Afghanistanului a ucis 3 oameni şi a rănit alţi 15, a anunţat Ministerul de Interne afghan, informează Reuters, preluată de Agerpres.

„Un atacator sinucigaş şi-a detonat explozivii printre civili în zona Reshkhor din districtul Char Asiab de lîngă Kabul, miercuri dimineaţa”, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvînt al Ministerului de Interne afghan, Tariq Arian, referindu-se la un district situat la circa 11 kilometri distanţă de oraşul Kabul.

Deocamdată nu este clar cine este responsabil pentru această explozie, care a avut loc în timpul lunii de post musulman Ramadan şi în condiţiile în care pandemia de coronavirus şi eforturile întreprinse de SUA de a intermedia negocierile dintre insurgenţii talibani şi forţele guvernamentale afghane au generat numeroase apeluri pentru un armistiţiu şi o reducere a violenţelor.

Bilanţul Afghanistanului în contextul pandemiei COVID-19 este deocamdată de 58 de morţi şi peste 1.800 de bolnavi. Realitatea ar putea fi însă mult mai dură decît cifrele oficiale, ca urmare a numărului redus de testări realizate pe teritoriul acestei ţări cu o populaţie de 35 de milioane de locuitori şi ale cărei capacităţi sanitare sînt foarte reduse după 40 de ani de conflict.