ATAC TALIBAN CU MORȚI ÎN NANGARHAR

BMTF, 12 AUGUST – Atacul talibanilor a avut loc ieriși a fost respins de forțele de securitate, a declarant astăzi biroul de presă al guvernatorului provincial, într-un comunicat.

Cel puțin șase polițiști au fost uciși, iar alți cinci au fost răniți în atacul taliban din estul Nangarharului, a declarat miercuri guvernatorul provincial.

Atacul a avut loc în districtul Pachir Aw Agam, din provincie, asupra punctelor de control ale forțelor de Securitate afghan.

„Trei talibani au fost uciși și alți doi au fost răniți în atac”, se precizează în comunicat.

Atacul taliban a fost respins de forțele de securitate.

Cu toate acestea, talibanii nu au comentat încă atacul.

În același timp, doi soldați ai armatei locale au fost uciși în atacul luptătorilor grupului terorist „Lashkar-e-Islam” (cu sediul în Pakistan) în avanpostul lor din districtul Nazian din Nangarhar.

Aceste atacuri vin pe fondul eforturilor de pace în curs ale guvernului afghan. Ca parte a acestor eforturi, președintele Ashraf Ghani a semnat luni decretul pentru eliberarea a 400 de prizonieri de talibani de rang înalt. Negocierile intra-afghane trebuie să înceapă la Doha, Qatar, în urma eliberării acestor prizonieri.

Potrivit unor statistici elaborate în perioada 3 – 9 august, provincial Nangarhar este lideră în ceea ce privește violența, 49 de morți sau răniți.