CU TASK FORCE YELLOW SCORPIONS PE MUNTELE MIC

Pe timişoreni îi întîlneşti în … Zabul! Batalionul 32 Infanterie Scorpionii Galbeni a fost comandat de un prieten deosebit, colonelul Daniel Cristian Dan, singurul ofiţer de relaţii publice devenit comandant de batalion luptător şi chiar comandant de brigadă, actualmente! Şi nu orice, Brigada Multinaţională Sud-Est! De Cristi mă leagă luni de camaraderie în misiunile din Iraq! Un om deosebit şi un profesionist desăvîrşit.

Un alt camarad deosebit, călit în praful Afghanistanului alături de Scorpionii Galbeni, este căpitanul Sorin Staicu, reşiţean, fost sportiv de performanţă, Comandantul Comenduirii de Garnizoană Timişoara.

Batalionul 32 face parte, acum, din Brigada 18 Cercetare şi Supraveghere “Decebal”, care va fi prezentă vineri, la Pelerinajul de la Crucea de pe Muntele Mic, în memoria eroilor români făuritori ai Marii Uniri din 1918.

După oficierea Sf. Liturghii, personalul medical din Spitalul Clinic Medical de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara va oferi consultații medicale gratuite. Aici, director general este un alt prieten drag, col. Sorin Homeag, fost PIO al B32 I Yellow Scorpions în Zabul. Sorin este nepotul actriţei Leni Pinţea-Homeag, care a slujit scena craioveană timp de 45 de ani!

Acțiunea medicilor militari timișoreni face parte din proiectul „Caravana medicală Uniți sub Tricolor prin Sănătate” – aprobat de Ministerul Apărării Naționale și susținut de Direcția Medicală.