VBIED – 140 de răniți. DNS vizat direct

BMTF, 8 iulie – Talibanii au detonat duminică un automobil-capcană în provincia Ghazni din centrul Afghanistanului, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Explozia a ucis cel puţin opt membri ai forţelor de securitate afghane şi şase civili au rănit peste 140 de persoane, conform unor oficiali guvernamentali.

Printre victime se află şi copii – unul ucis şi cel puţin 27 răniţi, potrivit autorităţilor medicale.

Talibanii au revendicat atentatul, care a avut loc în apropierea sediului Directoratului Naţional pentru Securitate (DNS) din oraşul Ghazni, la o oră de vîrf.

Atacul a avut loc cu numai cîteva ore înainte de începutul unei întîlniri în Qatar între delegaţi ai talibanilor şi ai guvernului de la Kabul, în cadrul eforturilor diplomatice de soluţionare a conflictului din Afghanistan.

Talibanii au refuzat de mai multe ori să discute cu reprezentanţi ai guvernului, dar au acceptat în cele din urmă un dialog direct, cu condiţia să se considere că oficialii participă în nume personal. La întîlnirea de la Doha, organizată de Germania şi Qatar, participă circa 60 de personalităţi afghane. Marţi urmează o nouă întrevedere între între reprezentanţi ai talibanilor şi ai Statelor Unite.