CIVILI UCIŞI ÎN CONFRUNTĂRILE CU TALIBANII

BMTF, 7 aug – Cel puțin 50 de civili și personal de securitate au fost uciși ca urmare a atacurilor americane și a atacurilor talibane în provincia centrală Logar, din Afghanistan, au afirmat oficiali afghani, marți.

Abdul Wali Wakeel, membru al consiliului provincial, a declarat pentru Pajhwok Afghan News că militanții au organizat luni, seara, atacuri coordonate din diferite direcții din districtul Azra.

Treizeci și cinci de membri ai personalului de securitate și civili au fost uciși în timpul confruntărilor care continuau în această dimineaţă, a spus Wakeel, adăugînd că cel puțin 15 polițiști au murit în bombardamentul forțelor americane asupra posturilor lor de control.

Militanții talibani au fortificat un perimetru în centrul districtului unde s-au purtat “lupte feroce”, cu diferite tipuri de armamant, dar şi în diferite părți ale Azrei, pînă spre granița cu provincia estică Nangarhar.

Jamidullah Hameed, șeful administrației districtului, a confirmat că forțele afghane de securitate, civilii și talibanii au suferit pierderi în aceste confruntări.

Între timp, talibanii au confirmat atacurile. Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvînt al grupării, a declarat, pentru Pajhwok, că luptătorii avansează.