Afganistan

 • PACEA LUI TRUMP CU TALIBANII – CEA MAI SÎNGEROASĂ ÎN 19 ANI!

  BMTF, 23 iunie – Talibanii atacă pe frontal diplomatic și în aria de operații militare, astfel încît săptămîna 15 – 21 iunie 2020 este considerată ca fiind cea mai sîngeroasă din 2002 pînă astăzi, potrivit lui Javid Faisal, purtătorul de cuvînt al Consiliului Securităţii Naţionale Afghane, relatează agențiile internaționale de presă. Talibanii au executat 422 […]... Citește în continuare »
 • EXPLOZIE ÎN RUGĂCIUNE, LA KABUL

  BMTF, 12 iun – Cel puţin patru oameni au murit şi mulţi alţii au fost răniţi într-o explozie la o moschee din Kabul, în timpul rugăciunilor de vineri, a anunţat vineri Ministerul afghan de interne, transmite Reuters, preluată de Agerpres. În interiorul moscheii, Shir Shah-e-Suri, au fost plasaţi explozibili înainte de începerea rugăciunii, a explicat […]... Citește în continuare »
 • SECURITATE FRAGILĂ ÎN SUDUL AFGHANISTANULUI

  BMTF, 5 iun – Cel puțin 10 membri ai forțelor de securitate afghane au fost uciși vineri dimineață într-o ambuscadă organizată de talibani, pe autostrada Zabul-Kandahar, în apropierea orașului Qalat, în provincia Zabul, a declarat Ata Jan Haq Bayan, șeful consiliului provincial Zabul. Ambuscada s-a produs în aria de responsabilitate a TAAC-South. El a spus […]... Citește în continuare »
 • GHAZNI, NOUL EPICENTRU AL VIOLENȚELOR

  BMTF, 18 mai – Cel puţin cinci persoane au murit şi zeci sînt rănite după ce un vehicul militar capcană a explodat luni în oraşul Ghazni din estul Afghanistanului, transmite AFP, preluată de Agerpres. Conform purtătorului de cuvînt al guvernatorului provinciei Ghazni, Wahidullah Jumazada, atentatul a vizat un imobil al serviciilor de informaţii afghane şi […]... Citește în continuare »
 • TALIBANII S-AU ÎNTORS

  BMTF, 14 mai – Cel puţin cinci oameni au murit joi în explozia unui camion-capcană în oraşul Gardiz din estul Afghanistanului, atacul fiind revendicat imediat de militanţii talibani, relatează Reuters, scrie Agerpres. Explozia a survenit la două zile după ce cel puţin 56 de oameni, inclusiv mame şi copii, au fost ucişi în atacuri separate […]... Citește în continuare »
 • TALIBANII SÎNT GATA DE RĂZBOI

  BMTF, 14 mai – O mașină capcană a explodat, în această dimineață, la Gardiz, capital provinciei afghan Paktia, au informat oficiali locali, fără a furniza alte detalii. Deocamdată, nici un grup insurgent nu și-a asumat operațiunea, însă aceasta survine la mai puțin de 48 de ore după ce președintele țării, Ashraf Ghani a ordonat marţi […]... Citește în continuare »
 • 40 DE MORȚI ÎN MARȚEA NEAGRĂ

  BMTF, 13 mai – Cel puţin 40 de civili, inclusiv mame, copii şi nou-născuţi, au fost ucişi în atacurile teroriste de marţi din Afghanistan, au anunţat autorităţile, potrivit Agerpres. Două dintre atacuri au vizat un spital civil din Kabul şi o înmormîntare din provincia estică Nangarhar, iar un al treilea incident fatal a survenit în […]... Citește în continuare »
 • MARȚI: ZECI DE MORȚI ÎN NANGARHAR ȘI KABUL

  BMTF, 12 mai – Zeci de oameni au fost ucişi sau răniţi într-un atac-sinucigaş care a avut loc marţi dimineaţa în timpul unei ceremonii funerare în estul Afghanistanului, a anunţat un purtător de cuvînt al guvernului local, informează AFP, preluată de Agerpres. Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, în jurul orei locale […]... Citește în continuare »
 • PATRU EXPLOZII LA KABUL

  BMTF, 11 mai – Patru dispositive explosive artizanale au explodat luni dimineaţa la Kabul, rănind patru civili, a anunţat şeful poliţiei din capitala afghană, citat de AFP. Printre răniţi se află şi un copil, a precizat Ferdaws Faramarz într-un mesaj. Atacul cu bombe amplasate lîngă şosea nu a fost deocamdată revendicat. Astfel de atentate sau […]... Citește în continuare »
 • ATAC TALIBAN CU CAMION-CAPCANĂ

  BMTF, 4 mai – Talibanii şi-au asumat luni responsabilitatea unui atac cu camion-capcană produs duminică seara în provincia Helmand, districtul Grishk, din sudul Afghanistanului, atentat soldat cu moartea a cel puţin cinci membri ai forţelor de securitate, a declarat un responsabil afghan, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Atacul, care se adaugă violenţelor în creştere în […]... Citește în continuare »