Afganistan

 • CAMION CAPCANĂ ÎN LAGHMAN

  BMTF, 16 oct – Trei oameni au murit, printre care doi poliţişti, şi circa 27 de personae, între care 20 de copii ai unei şcoli religioase au fost răniţi într-un atentat cu camion-capcană comis în estul Afghanistanului, au anunţat miercuri responsabili locali, informează AFP, preluată de Agerpres. Atacul, care a avut loc în provincia Laghman, […]... Citește în continuare »
 • SCRUTIN ÎNSÎNGERAT

  BMTF, 15 oct – Peste 450 de civili au fost victime ale unor atacuri, dintre care 85 au murit, în campania electorală şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Afghanistan, în principal din cauza talibanilor, a anunţat ONU marţi, potrivit AFP, scrie Agerpres. Misiunea de Asistenţă a Naţiunilor Unite pentru Afghanistan (UNAMA) a înregistrat […]... Citește în continuare »
 • ZECE MORȚI ȘI 27 DE RĂNIȚI LA JALALABAD

  BMTF, 8 oct – Cel puţin zece persoane, printre care patru civili (un copil), au fost ucise după ce o camionetă în care fusese plasat explozibil a sărit în aer lîngă un microbuz ce transporta recruţi ai armatei afghane, în provincia Nangarhar din estul Afghanistanului, a anunţat luni un oficial afghan, informează Reuters, citată de […]... Citește în continuare »
 • ALEGERI EXPLOZIVE ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 28 sep – Mai multe explozii au avut loc sîmbătă în oraşele Kabul, Ghazni, Jalalabad şi Kandahar, la o oră după deschiderea secţiilor de votare în Afghanistan, unde alegătorii trebuie să-şi aleagă viitorul preşedinte, informează Reuters, preluată de Agerpres. La Kandahar, în sudul ţării, trei persoane au fost rănite în explozia din interiorul unei […]... Citește în continuare »
 • JURNALIST UCIS LA KANDAHAR

  BMTF, 26 sep – Patru oameni, între care un jurnalist şi un copil, au fost ucişi în explozia unei bombe plasate la intrarea într-un birou de campanie al preşedintelui Ashraf Ghani din Kandahar, în sudul Afghanistanului, au anunţat  AFP şi Reuters. Abdul Hamid Hotaki, care prezenta ştirile la postul local de radio Hewad, se întorcea […]... Citește în continuare »
 • 20 de morți în Zabul. Ambulanțe din Kandahar

  BMTF, 19 sep – Un atentat cu maşină-capcană revendicat de talibani şi care viza un imobil al serviciilor de informaţii din Qalat, în sudul Afghanistanului, s-a soldat cu 20 morţi şi 95 de răniţi, potrivit agențiilor internaționale de presă. „În această dimineaţă, o maşină-capcană a vizat NDS (serviciile de informaţii afghane). Spitalul regional care este […]... Citește în continuare »
 • MARȚEA NEAGRĂ ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 18 sep – Cel puţin 48 de persoane au fost ucise marţi în Afghanistan în două atentate-kamikaze, unul asupra unui miting electoral al preşedintelui Ashraf Ghani şi altul la Kabul, ambele fiind revendicate de talibani, care consideră scrutinul prezidenţial prevăzut pentru 28 septembrie ca fiind ilegitim, relatează AFP, preluată de Agerpres. Primul atac, comis […]... Citește în continuare »
 • 28 de morți la Kabul

  BMTF, 17 sep – Cel puţin 24 de oameni au murit şi alţi 31 au fost răniţi marţi în Afghanistan în apropierea unui miting electoral la care participa şi preşedintele Ashraf Ghani, transmit Reuters şi AFP, preluate de Agerpres. Alte trei persoane au fost ucise într-un alt atac survenit la Kabul, potrivit unui prim bilanţ. […]... Citește în continuare »
 • 11 SEPTEMBRIE, RACHETE LA KABUL

  BMTF, 11 sep – O rachetă a lovit miercuri un zid al ministerului afghan al Apărării, în apropierea ambasadei americane, în primele ore ale zilei în care se împlinesc a 18 ani de la atentatele antiamericane la la 11 septembrie 2001, scrie Agerpres. „O rachetă a lovit un zid al complexului Ministerului Apărării, fără să […]... Citește în continuare »
 • ASALT TALIBAN PE TOATE FRONTURILE. OPT CONTRACTORI ROMÂNI AU DEMISIONAT ŞI SE ÎNTORC ÎN ŢARĂ, DUPĂ ATACUL DE LUNI, DE LA KABUL

  BMTF, 8 sep – Talibanii au răpit şase jurnalişti afghani care lucrează pentru organizaţii media private şi de stat în provincia Paktia, au anunţat oficiali din guvern, potrivit Reuters. Reporterii, care lucrează pentru radiouri şi televiziuni care transmit ştiri în limbile paştună şi dari, au fost răpiţi în timp ce se deplasau împreună din provincia […]... Citește în continuare »