Afganistan

 • AFGHANISTAN, RĂZBOIUL CEL MAI LUNG

  BMTF, 29 sep – De peste 18 ani SUA, în fruntea unei coaliţii internaţionale de state, se află implicate în cel mai lung conflict din istoria lor, conflict pornit odată cu invazia Afghanistanului în anul 2001 ca răspuns la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 executate asupra New Yorkului şi asupra capitalei federale Washington DC. […]... Citește în continuare »
 • NOUĂ ZILE DE NEGOCIERI CU TALIBANII: 30 DE MORȚI ÎN 24 DE ORE!

  BMTF, 22 sep – Un copil a fost ucis în PD8, iar alți trei civili au fost răniți în PD5, în două explozii provocate de mine magnetice în Kabul, luni dimineață, potrivit poliției din Kabul. Nici un grup, inclusiv talibanii, nu a revendicat încă explozia. Pe de altă parte, cel puțin 29 de membri ai […]... Citește în continuare »
 • MULLAH-UL SANGEEN A FOST UCIS

  BMTF, 18 sep – Forțele afghan, în timpul unei operațiuni din districtul Surobi, din Kabul, l-au ucis pe Ghairatullah, cunoscut și sub numele de Mullah Sangeen, comandantul adjunct al „Unității Roșii” a talibanilor, a declarat joi Cartierul General al Poliției Kabul. Un alt luptător taliban pe nume Salahuddin Sadiq a fost de asemenea ucis. 10 […]... Citește în continuare »
 • PACEA DE LA DOHA: SULTANUL MOHAMMAD UCIS DE TALIBANI

  BMTF, 17 sept – Cel puțin 32 de membri ai forțelor de Securitate afghane, inclusiv forțe de miliție publică, au fost uciși și alți 25 au fost răniți în atacurile talibanilor în mai multe părți ale țării miercuri seară, au declarat joi oficialii locali afghani. În estul provinciei Nangarhar, cel puțin 20 de forțe de […]... Citește în continuare »
 • NOU ATENTAT ÎMPOTRIVA LUI SALEH. PATRU MORȚI.

  BMTF, 9 sep – O bombă amplasată la o margine de drum la Kabul a vizat convoiul vicepreşedintelui afghan Amrullah Saleh, care a scăpat nevătămat în urma acestui atac, dar cel puţin 20 de persoane, între care civili şi gărzi de corp ale oficialului afghan, au fost ucise şi rănite, a relatat Reuters, citat de […]... Citește în continuare »
 • DROGURI ȘI CORUPȚIE ÎN POLIȚIE

  BMTF, 28 august – Cel puțin patru civili și un soldat afghan au fost uciși miercuri seară într-un atac taliban din nordul provinciei Parwan, a declarat o sursă din securitatea private, aflată la Kabul. Atacul a avut loc în satul Sayad din districtul Bagram al provinciei, miercuri seara, a afirmat sursa.   Talibanii au vizat, […]... Citește în continuare »
 • MORȚI LA PALATUL PREZIDENȚIAL DIN KABUL ÎN ATACUL DE IERI

  BMTF, 19 august – Cel puţin trei persoane, dintre care doi membri ai gărzii prezidenţiale afghane, au fost ucise şi 16, printre care patru copii şi o femeie, au fost rănite de rachete trase marţi asupra capitalei Kabul, au anunţat miercuri responsabili afghani, informează AFP preluată de Agerpres. Paisprezece rachete au lovit centrul capitalei afghane […]... Citește în continuare »
 • RACHETE DE ZIUA INDEPENDENȚEI

  BMTF, 18 august – Cel puțin 17 persoane au fost rănite în mai multe atacuri cu rachetă la Kabul, marți dimineață, în jurul orei 9:30, ora locală, în timp ce președintele Ghani depunea o coroană la Minaretul Independenței, pentru a marca Ziua Independenței din Afghanistan, transmit surse de Securitate privată. Tirurile au lovit inclusiv principalul […]... Citește în continuare »
 • VICTIME ÎN KANDAHAR ȘI TALIBANI ELIBERAȚI

  BMTF, 14 august – Cel puțin patru civili au fost uciși, iar alți șase au fost răniți în explozia unui dispozitiv exploziv amplasat pe marginea drumului din provincia Kandahar, joi dimineață, a declarat poliția Kandahar într-un comunicat difuzat în această dimineață. Incidentul s-a petrecut în districtul Panjwai, după ce un vehicul civil a lovit IED-ul […]... Citește în continuare »
 • ATAC TALIBAN CU MORȚI ÎN NANGARHAR

  BMTF, 12 AUGUST – Atacul talibanilor a avut loc ieriși a fost respins de forțele de securitate, a declarant astăzi biroul de presă al guvernatorului provincial, într-un comunicat. Cel puțin șase polițiști au fost uciși, iar alți cinci au fost răniți în atacul taliban din estul Nangarharului, a declarat miercuri guvernatorul provincial. Atacul a avut […]... Citește în continuare »