Afganistan

 • ȘAPTE RĂNIȚI ÎN EXPLOZII, LA KABUL

  BMTF, 28 nov – Cel puțin șapte persoane au fost rănite în două explozii provocate de dispositive explosive improvizate magnetice, separate, în Kabul sîmbătă dimineață, a confirmat poliția din Kabul. Prima explozie a avut loc în jurul orei 7:10, ora locală, în zona Khair Khana din PD11 Kabul de un IED magnetic plasat pe un […]... Citește în continuare »
 • ATAC SINUCIGAȘ ÎN KANDAHAR

  BMTF, 25 nov – Cel puțin șase polițiști au fost răniți miercuri dimineață într-un atac sinucigaș în provincia Kandahar, a declarat Ministerul de Interne într-un comunicat. Incidentul s-a petrecut în orașul Aino Mina din PD11 al Kandaharului, cînd un sinucigaș a detonat un vehicul încărcat cu exploziv, se arată în comunicat. Oficialii locali au declarat […]... Citește în continuare »
 • 14 RACHETE PESTE KABUL. CINCI CIVILI MORȚI!

  BMTF, 21 nov – Cel puţin cinci persoane au murit şi alte 21 au fost rănite în această dimineața, într-o serie de atacuri cu rachete, în capitala afghană, Kabul, transmit agențiile de știri. 14 rachete au lovit diferite ținte din oraș, la doar o oră de la exploziile a două dispositive explosive improvizate IED în […]... Citește în continuare »
 • PACE ÎN AFGHANISTAN: 21 DE MORȚI ÎN TREI ZILE!

  BMTF, 19 noi – Cel puțin șapte civili, inclusiv femei și copii, au fost uciși și alți șase au fost răniți într-un atac cu mortiere, „taliban”, în orașul Kunduz din nord-estul miercuri seară, a declarat Ministerul Apărării (MD) într-un comunicat. Incidentul s-a petrecut în zona Taloka din orașul Kunduz, unde o bombă de mortier a […]... Citește în continuare »
 • CRONICA UNEI ZILE DE 11 NOIEMBRIE

  BMTF, 11 nov – Cel puțin patru membri ai forțelor de securitate afghan au fost uciși în două atacuri separate în Kabul în ultimele 12 ore. Unul dintre incidente a avut loc marți seara, în zona Qala-e-Wazir, din Kabul, potrivit poliției locale. Doi membri ai forțelor de poliție au fost uciși și încă unul a […]... Citește în continuare »
 • JURNALIST AFGHAN UCIS ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ

  BMTF, 7 NOV – Un cunoscut jurnalist afghan, Yama Siawush, a fost ucis sîmbătă la Kabul într-un atentat cu bombă care a făcut alte două victime, a confirmat poliţia afghană. Conform purtătorului de cuvînt al poliţiei din Kabul, Ferdaws Farmarz, o bombă magnetică plasată pe un vehicul a explodat într-un district din capitală, omorînd trei […]... Citește în continuare »
 • 22 de morți la Kabul

  BMTF, 3 nov – Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atacul de luni de la Universitatea din Kabul, soldat cu 22 de morţi, în majoritate studenţi, şi 22 de răniţi, relatează Agerpres. Gruparea teroristă susţine că doi dintre combatanţii săi au pătruns în campusul universităţii, unde se desfăşura o ceremonie de absolvire pentru […]... Citește în continuare »
 • ATACURI TALIBANE ÎN 22 DE PROVINCII ÎN 24 DE ORE

  BMTF, 28 oct – Talibanii au organizat atacuri și alte „activități violente” în cel puțin 22 de provincii în ultimele 24 de ore, a declarat Ministerul Apărării de la Kabul, perspectivele de a pune capăt conflictului din țară rămînînd incerte. Talibanii au organizat atacuri asupra avanposturilor de securitate (FOB) și a punctelor de control ale […]... Citește în continuare »
 • MASACRU LA KABUL

  BMTF, 26 oct – Trei civili au fost răniți, în această dimineață, în jurul orei 7:35, ora locală, la Kabul, în explozia unei bombe magnetice, în Haji Nabi Township, PD6, la trecerea unei Toyota Land Cruiser Prado, informează sursele noastre locale. Incidentul are loc la mai puțin de 24 de ore de la un atac […]... Citește în continuare »
 • 20 de militari ai ANA uciși într-un atac taliban în Nimroz

  BMTF, 23 oct – Cel puțin 20 de membri ai Armatei Naționale Afghane (ANA) au fost uciși joi seară într-un atac taliban asupra avanpostului  (FOB) lor din districtul Khashrod, provincia Nimroz, a declarat Jalil Ahmad Watandost, guvernatorul districtului Khashrod, potrivit surselor noastre din capital afghan. Guvernatorul districtului a spus că alți șase militari afghani au […]... Citește în continuare »