Afganistan

 • TALIBANII, ATAC BRUTAL ÎN HERAT

  BMTF, 7 dec – Cel puţin 18 soldaţi afghani au fost ucişi în noaptea de joi spre vineri în cursul unui atac brutal al talibanilor ce a avut loc în provincia Herat, asupra unei mici baze în care se aflau 50 de militari ai Armatei Naţionale Afghane, a indicat un oficial, citat de AFP, scrie […]... Citește în continuare »
 • APROXIMATIV 1000 DE MILITARI ROMÂNI, DIN 2019, ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 6 dec – Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a subliniat miercuri, în a doua zi a reuniunii miniștrilor de externe ai NATO de la Bruxelles, că România va continua să își mențină profilul activ și prezența semnificativă în teatrul de operațiuni din Afghanistan și în 2019. Potrivit documentelor, aproximativ 1000 de militari români vor […]... Citește în continuare »
 • CEL PUŢIN 10 MORŢI LA G4S DIN KABUL

  BMTF, 29 nov – Cel puţin zece contractori au fost ucişi şi 29 răniţi, într-un dublu atac revendicat de talibani care a avut loc în estul capitalei Kabul şi a vizat campul companiei de securitate britanică G4S, aflat în Districtul 9 de poliţie, lîngă Parcul Industrial. „Există zece morţi şi 19 răniţi au fost evacuaţi”, […]... Citește în continuare »
 • DE CE TREBUIE SĂ FIM ÎN AFGHANISTAN

  Se va spune că nu este o abordare jurnalistică a subiectului. Nici nu este! Este o convingere personală consolidată după 15 de misiuni alături de militarii români în Teatrul de Operaţii Afghanistan. Un loc de pe planetă despre care toată lumea vorbeşte, dar mai ales detractorii participării româneşti la misiunile de acolo. Am auzit jurnalişti […]... Citește în continuare »
 • ALŢI TREI MILITARI AMERICANI UCIŞI ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 28 nov – Trei soldați americani au fost ucişi în explozia unui dispozitiv exploziv improvizat (VBIED) plasat pe marginea drumului în localitatea Shahbaz, la periferia capitalei sudice Ghazni, informează Misiunea NATO Resolute Support. Alţi trei membri ai patrulei şi un contractor au fost răniţi şi au fost evacuaţi. Atacul survine la doar trei zile […]... Citește în continuare »
 • AL 8-LEA MILITAR AMERICAN UCIS

  BMTF, 24 nov – Rangerul sgt. Leandro Jasso, 25 de ani, a fost rănit mortal sîmbătă, într-un schimb de focuri, în timpul unei misiuni din cadrul Operaţiunii Freedom Sentinel, în districtul Khash Rod, provincia Nimruz, a anunţat într-un comunicat misiunea Resolute Support condusă de NATO. Acest deces majorează la opt numărul total de militari americani […]... Citește în continuare »
 • CEL PUŢIN 50 DE MORŢI LA KABUL

    BMTF, 20 nov – Cel puţin 50 de persoane au murit şi 83 au fost rănite – dintre care 20 se află în stare critică! – într-un atentat sinucigaş comis marţi, la Kabul, la o reuniune religioasă care celebra naşterea profetului Mahomed, informează agenţiile internaţionale de ştiri. Atacatorul kamikaze s-a aruncat în aer, la […]... Citește în continuare »
 • OFENSIVĂ TALIBANĂ ÎN FARAH. CEL PUŢIN 35 DE MORŢI!

  BMTF, 15 nov – Cel puțin 30 de membri ai forțelor de securitate afghane au fost ucişi în timpul atacului militanţilor talibani asupra batalionului din vestul provinciei Farah, au declarat reprezentanți oficiali, joi. Sha Mahmood Naemi, adjunctul șefului consiliului provincial, a declarat pentru Pajhwok Afghan News că militanții au lansat un atac coordonat asupra unei […]... Citește în continuare »
 • 70 DE ANI – 70 DE BURSE. ANTREPRENOR DUPĂ AFGHANISTAN

  BMTF, 14 nov – Fundația Caritabilă Prince of Wales din România va oferi militarilor români, în activitate sau rezervă, zeci de burse educaționale la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, informează Europa FM, citată de http://business-review.eu Prinţul Charles a împlinit 70 de ani astăzi, iar Fundația sărbătorește această etapă de viaţă prin lansarea unui nou program care […]... Citește în continuare »
 • EXPLOZIE PUTERNICĂ LA KABUL

  BMTF, 12 oct – Cel puţin şase persoane au fost ucise luni şi alte cîteva zeci rănite în capitala afghană Kabul într-o explozie produsă în apropiere de un protest la care participau sute de oameni, informează AFP, preluată de Agerpres. Potrivit Ministerului de Interne, explozia a avut loc în apropierea unui liceu din centrul oraşului, […]... Citește în continuare »