Afganistan

 • AFGHANISTAN – RĂZBOIUL CONTINUĂ

  BMTF, 16 dec – La 40 de ani de la intrarea trupelor sovietice în Afghanistan și la aproape 18 ani de invazia Coaliției Multinaționale condusă de SUA – soldată cu plecarea talibanilor de la putere – situația de Securitate din țară rămîne aproape neschimbată. Cel puţin 23 de soldaţi afghani au fost ucişi sîmbătă de […]... Citește în continuare »
 • MOARTE ȘI MINCIUNĂ LA BAGRAM

  BMTF, 11 dec – Un atentat împotriva unui spital în construcţie de lîngă baza militară americană din Bagram, la nord de Kabul, s-a soldat cu cel puţin cinci răniţi afghani, miercuri, au anunţat surse locale şi militare americane, scrie Agerpres. „Forţe inamice au întreprins un atac împotriva bazei aeriene din Bagram în această dimineaţă, ţintind […]... Citește în continuare »
 • JAPONEZ RĂNIT LA JALALABAD

  BMTF. 4dec – Cinci afgani au fost ucişi miercuri în atacul asupra vehiculului unui medic japonez, responsabilul unui ONG în estul Afghanistanului, care la rîndul său a fost rănit, informează France Presse preluată der Agerpres. Atacul ce a avut loc „în această dimineaţă la Jalalabad a vizat vehiculul care îl transporta pe doctorul Nakamura, şeful […]... Citește în continuare »
 • VICTIME CIVILE ÎN KUNDUZ

  BMTF, 28 nov – O mină care a explodat la trecerea unui vehicul în localitatea Imam-Sahib, în nordul Afghanistanului, a ucis miercuri 15 civili afghani, între care şase femei şi opt copii, a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului afghan de Interne, citat de AFP, scrie Agerpres. „În jurul orei locale 17:00, o mină instalată […]... Citește în continuare »
 • ATACURI TALIBANE

  BMTF, 24 nov – Cel puţin opt membri ai forţelor de securitate afghane, dintre care şapte poliţişti şi un soldat, au fost ucişi după ce combatanţi talibani au atacat posturi de securitate într-o provincie centrală în Afghanistan, au anunţat duminică oficiali afghani, scrie Agerpres. De asemenea, au fost rănite cel puţin trei persoane în atacurile […]... Citește în continuare »
 • Elicopter la pămînt în Afghanistan

  BMTF, 20 nov – Cel puţin doi soldaţi americani din trupele staţionate în Afghanistan au murit miercuri în urma prăbuşirii elicopterului în care se aflau, fără a se cunoaşte încă oficial cauza incidentului, transmite EFE, preluată de Agerpres. Biroul de presă al armatei americane a relevat într-un comunicat că se investighează cauzele prăbuşirii aparatului, însă […]... Citește în continuare »
 • UN ALT ROMÂN VICTIMĂ ÎN ATACUL DE LA KABUL

  BMTF, 15 nov – Un contractor român care păzea Zona Verde, unde se află zeci de ambasade din întreaga lume.a fost rănit în atacul sîngeros din capitala afghană Kabul! Un microbuz plin cu expozibil a sărit în aer în mijlocul a zeci de oameni. Cel puţin 12 persoane, printre care şi trei copii, au murit, […]... Citește în continuare »
 • UPDATE: GARDA WORLD vizată de un nou atentat sinucigaș

  BMTF, 13 nov – Numărul morţilor după explozia unui automobil-capcană miercuri, la Kabul, a crescut la 12, printre care şi trei copii de vîrstă şcolară, a anunţat joi o purtătoare de cuvînt a ministerului afghan de Interne, citat de Reuters. Deflagraţia a rănit peste 20 de oameni, inclusiv patru cetăţeni străini angajaţi ai unei firme […]... Citește în continuare »
 • REPOZIȚIONARE INTERESANTĂ ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 1 nov – Forţele afghane susţinute de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a SUA au comis crime de război şi alte atrocităţi în timpul operaţiunilor, potrivit unui raport al Human Rights Watch difuzat joi, scrie Agerpres. Raportul de 50 de pagini, care a studiat 14 cazuri datînd de la sfîrşitul lui 2017 pînă la […]... Citește în continuare »
 • ATACURILE TALIBANE S-AU INTENSIFICAT

  BMTF, 31 oct – Numărul atacurilor lansate de talibani împotriva forţelor afghane şi a celor aliate a crescut în ultiimele luni.  Astfel, în perioada iunie-septembrie 2019 numărul acestor atacuri a sporit cu 5% faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut. Potrivit SIGAR, 17 militari americani au fost ucişi şi 124 răniţi în […]... Citește în continuare »