Afganistan

 • Atac asupra unui centru de antrenament al serviciilor de informaţii la Kabul

  BMTF, 17 aug – Atacul de ieri asupra unui centru de antrenament al serviciilor de informaţii din Qambar Square din Kabul lansat de doi atacatori şi revendicat de organizaţia Statul Islamic s-a încheiat cu uciderea atacatorilor, fără nici o altă victimă, după ce în ajun SI a comis un atentat sinucigaş ucigînd zeci de viitori […]... Citește în continuare »
 • 48 de morţi şi 67 de răniţi la Kabul. Crucea Roşie, fără protecţie în Afghanistan

  BMTF, 16 aug – Patruzeci și opt de oameni au fost uciși și alţi 67 au fost răniți, majoritatea tineri, într-un atac sinucigaş cu bombă, la un centru de învățămînt privat şiit din Kabul, miercuri, au declarat oficialii din domeniul sănătății. Atentatul a avut loc puţin după ora 16, la limita Districtului 18 de Poliţie. […]... Citește în continuare »
 • TALIBANII AU INTRAT ÎN GHAZNI ŞI SE APROPIE DE KABUL

  BMTF, 10 aug – Talibanii au intrat vineri în oraşul Ghazni, capitala provinciei cu acelaşi nume, la mai puţin de 200 de kilometri sud de Kabul, unde luptele, declanşate aseară, continuă, au anunţat oficiali locali. Purtătorul de cuvînt al poliției din Ghazni, colonelul Farid Ahmad Mashal, a declarat pentru Pajhwok Afghan News că talibanii au […]... Citește în continuare »
 • CIVILI UCIŞI ÎN CONFRUNTĂRILE CU TALIBANII

  BMTF, 7 aug – Cel puțin 50 de civili și personal de securitate au fost uciși ca urmare a atacurilor americane și a atacurilor talibane în provincia centrală Logar, din Afghanistan, au afirmat oficiali afghani, marți. Abdul Wali Wakeel, membru al consiliului provincial, a declarat pentru Pajhwok Afghan News că militanții au organizat luni, seara, […]... Citește în continuare »
 • TREI MILITARI NATO UCIŞI ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 5 iul – Trei militari cehi ai NATO au fost ucişi duminică de un atacator sinucigaş cu bombă în capitala provinciei Parwan din estul Afghanistanului, a anunţat comandamentul misiunii Resolute Support. RS nu a dezvăluit iniţial, naţionalitatea militarilor ucişi. Republica Cehă are în prezent 280 de soldaţi în cadrul misiunii Resolute Support în Afghanistan. […]... Citește în continuare »
 • Dublu atentat cu zeci de morţi şi răniţi, angajaţi Sodexo, răpiţi şi executaţi la Kabul şi 61 de prizonieri eliberaţi

  BMTF, 3 iul – Un dublu atentat sinucigaş comis într-o moschee şiită din Gardez (estul Afghanistanului) în timpul rugăciunii de vineri s-a soldat cu cel puţin patru morţi şi 60 de răniţi, informează AFP, în timp ce postul de televiziune afgan Tolo News informează despre cel puţin 20 de morţi şi 40 de răniţi. Dar […]... Citește în continuare »
 • EXPLOZIE LA KANDAHAR

  BMTF, 2 aug – Cel puțin 10 civili au fost uciși, inclusiv femei și copii, în două explozii separate în provinciile Kandahar și Helmand, au declarat oficialii afghani, joi. O sursă de securitate a declarat pentru Pajhwok Afghan News că o explozie puternică a afectat districtul Arghistan, din Kandahar, miercuri seara. Aceasta a afirmat că […]... Citește în continuare »
 • AFGHANISTANUL INTRĂ ÎN ZODIA ALEGERILOR

  BMTF, 1 aug – Afghanistanul va organiza alegeri prezidenţiale – pentru a patra oară de la căderea regimului talibanilor în 2001 – pe 20 aprilie 2019, a anunţat miercuri un oficial al comisiei electorale a ţării, informează Agerpres. Anunţul survine în timp ce ţara se pregăteşte pentru apropiatele alegeri parlamentare şi de district, programate pentru […]... Citește în continuare »
 • UPDATE: ATAC KAMIKAZE LA JALALABAD

  BMTF, 31 iulie – Cel puţin 15 persoane au fost ucise şi 15 rănite, marţi, în oraşul Jalalabad din estul Afghanistanului, unde indivizi înarmaţi au atacat o clădire guvernamentală, Departamentul pentru Refugiaţi, după ce un kamikaze şi-a detonat o încărcătură explozivă la intrarea în această clădire. Cei doi atacatori au fost ucişi după o luptă […]... Citește în continuare »
 • ŞOIMII CARPAŢILOR ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 30 iul – Primii militari din cadrul Batalionului 812 Şoimii Carpaţilor Protecţia Forţei au sosit în Baza Kandahar. Ei îi vor înlocui, într-o misiune de şase lunii, pe vînătorii de munte din cadrul Batalionului 30 Protecţia Forţei Vulturii Carpaţilor. Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, s-a întîlnit vineri, 27 iulie, în municipiul Bistrița, cu militarii […]... Citește în continuare »