Afganistan

 • MĂCEL LA KABUL

  BMTF, 19 aug – Statul Islamic a revendicat ieri atentatul comis de un atacator sinucigaş, soldat cu 63 de morţi şi 182 de răniţi sîmbătă seara în cursul unei ceremonii de nuntă la Kabul, relatează AFP şi Reuters, scrie Agerpres. Martorii susţin că nunta era una organizată în cadrul minorităţii şiite a hazarilor. Musulmanii sunniţi […]... Citește în continuare »
 • NOU ATENTAT PRE-ELECTORAL, LA KABUL

  BMTF, 7 aug – Cel puţin 95 de oameni au fost răniţi miercuri în explozia unei maşini capcană în vestul capitalei afghane Kabul, scrie Agerpres, citînd agenții internaționale de presă. Atacul a fost revendicat imediat de militanţi talibani. Purtătorul de cuvînt al Ministerului de interne Nasrat Rahimi a explicat că un vehicul încărcat cu explozibili […]... Citește în continuare »
 • SE RETRAG AMERICANII DIN AFGHANISTAN?

  BMTF, 2 aug – Statele Unite se pregătesc să retragă mii de soldaţi din Afghanistan ca parte a unui acord cu talibanii pentru a pune capăt conflictului de aproape două decenii din această ţară, au relatat joi media americane, scrie Agerpres. Surse anonime citate de The Washington Post şi CNN au spus că acordul prevede […]... Citește în continuare »
 • Sfîrșit de iulie, la Farah

  BMTF, 31 iul – Cel puţin 28 de persoane – în majoritate femei şi copii – şi-au pierdut viaţa și alte 10 au fost rănite, miercuri dimineaţă,  în jurul orei 06:00, în vestul Afganistanului, după ce un autobuz care circula între Kandahar şi Herat a sărit în aer în urma impactului cu o bombă amplasată […]... Citește în continuare »
 • MILITARI AMERICANI UCIȘI ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 30 IUL – Doi militari americani au fost ucişi luni în Afghanistan, a anunţat comandamentul operaţiunii Resolute Support a NATO.. Cei doi militari, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost ucişi în luptă, a menţionat comandamentul NATO într-un comunicat care nu face alte precizări. Acest incident aduce la cel puţin 11 numărul […]... Citește în continuare »
 • ATAC ASUPRA UNUI SEDIU DE PARTID LA KABUL

  BMTF, 29 iul – Două persoane au fost ucise, iar candidatul la funcţia de vicepreşedinte al ţării, în tandem cu şeful statului în exerciţiu, Ashraf Ghani, a fost rănit duminică în urma unei puternice explozii produse în centrul capitalei Kabul, informează Reuters, preluată de Agerpres. Acest atac, care a avut loc pe o arteră din […]... Citește în continuare »
 • TREI ATENTATE LA KABUL ȘI O BAZĂ MILITARĂ DISTRUSĂ

  BMTF, 25 IUL – Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 30 rănite, joi dimineaţă, în trei explozii produse la Kabul, relatează agențiile internaționale de presă. Deflagraţiile au avut loc în estul capitalei afghane. Prima explozie, soldată cu cinci morţi şi zece răniţi, a fost cauzată de o bombă magnetică plasată pe un microbuz […]... Citește în continuare »
 • CROAȚI DIN RS GRAV RĂNIȚI LA KABUL

  BMTF, 24 iul – Trei soldaţi croaţi au fost răniţi miercuri la Kabul într-un atentat-sinucigaş cu maşină capcană revendicat de talibani, potrivit unor surse concordante, relatează AFP, preluată de Agerpres. „Un soldat a fost grav rănit” cînd un kamikaze a luat ca ţintă miercuri dimineaţă vehiculul blindat în care se aflau el şi alţi doi […]... Citește în continuare »
 • PATRU MORȚI LA KABUL

  BMTF, 19 iul – Cel puţin patru persoane au fost ucise și cel puțin 16 rănite în urma unei explozii cu bombă produsă lîngă poarta de intrare a Universităţi de Stat din Kabul vineri dimineaţă, potrivit oficialilor locali, citaţi de AFP, scrie Agerpres. Bilanţul de patru morţi a fost confirmat de un responsabil al Ministerului […]... Citește în continuare »
 • VBIED – 140 de răniți. DNS vizat direct

  BMTF, 8 iulie – Talibanii au detonat duminică un automobil-capcană în provincia Ghazni din centrul Afghanistanului, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Explozia a ucis cel puţin opt membri ai forţelor de securitate afghane şi şase civili au rănit peste 140 de persoane, conform unor oficiali guvernamentali. Printre victime se află şi copii – unul ucis […]... Citește în continuare »