Afganistan

 • ROLL-OVER

  Cine nu a fost la cursul lui Patrick, de roll-over, nu există! Pînă în urmă cu ceva ani, nu puteai să pleci în misiune cu MRAP-ul dacă nu aveai cursul de tăvăleală, care-ţi arunca tot praful în ochi şi te lăsa suspendat în centuri cu capul în jos! Patrick te învăţa cum să evacuezi blindatul […]... Citește în continuare »
 • CIVILI UCIŞI DELIBERAT ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 8 oct – Misiunea Naţiunilor Unite în Afghanistan (MANUA) trage un semnal de alarmă faţă de creşterea numărului de atacuri deliberate şi nediscriminatorii împotriva populaţiei civile comise de talibani şi de gruparea jihadistă Statul Islamic cu ajutorul dispozitivelor explozive, potrivit unui raport publicat duminică, informează Agerpres. Între 1 ianuarie şi 30 septembrie, MANUA a […]... Citește în continuare »
 • James Slape, al 8-lea ucis în 2018

  BMTF, 6 oct – Ministerul american al apărării l-a identificat sîmbătă pe unul dintre soldaţii ucişi recent în lupte în Afghanistan, informează mass-media americane, transmite Agerpres. James Slape, 23 de ani, din Carolina de Nord, a murit joi în urma unor răni cauzate de un dispozitiv exploziv improvizat în provincia Helmand, potrivit comunicatului emis de […]... Citește în continuare »
 • NUNTĂ BOMBARDATĂ LA KANDAHAR

  BMTF, 5 oct – Trei femei și un copil au fost ucişi și alți opt civili au fost răniți, inclusiv șapte femei, în timpul unei procesiuni de nuntă, la Kandahar, în urma unui atac aerian ce viza mai mulţi militanţi talibani care se retrăgeau din districtul Maroof din sudul Kandaharului, transmit surse de securitate. Atacul […]... Citește în continuare »
 • PRINŢUL SE ÎNTOARCE

  BMTF, 5 oct – Într-o ţară măcinată de 40 de ani de război, cu instituţii aproape inexistente, miza alegerilor legislative, regionale şi prezidenţiale este imensă. Atît afaceriştii autohtoni, ancoraţi mai mult sau mai puţin în insurgenţa de orice fel, dar mai ales conchistadorii externi, caută oportunităţi de preluare a controlului, a banilor şi resurselor. Lupta […]... Citește în continuare »
 • Forţele pentru Operaţii Speciale, la Madrid

  Capitala Spaniei, Madrid, a găzduit, în perioada 25-27 septembrie, Simpozionul Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) cu tema “Europe: Bridging Continents through Trust”, organizat de Fundaţia Global Special Operations Forces (Global SOF). La această ediție, Armata României a fost reprezentată de generalul de flotilă aeriană Vasile Toader, locţiitorul pentru operaţii al şefului Statului Major al Apărării, […]... Citește în continuare »
 • 40 de talibani ucişi. Victime colaterale.

  BMTF, 25 sep – Cel puţin 25 de civili, printre care femei şi copii, au fost ucişi în două operaţiuni aeriene separate în provinciile afghane Kapisa şi Maidan Wardak, la nord şi sud de Kabul, transmit marţi agenţiile de presă. Cel puţin 12 civili şi-au pierdut viaţa după ce un bombardier al forţelor americane în […]... Citește în continuare »
 • ŞOIMII CARPAŢILOR MARCHEAZĂ CENTENARUL PE FRONT

  BMTF, 23 sep – Din luna iunie, un număr de 468 militari bistriţeni din cadrul Batalionul 812 Infanterie „Bistriţa” se află într-o nouă misiune în Afghanistan, existînd posibilitatea ca numărul acestora să devină mai mare, în urma angajamentelor asumate de ţara noastră la Summit-ul NATO. Militarii bistriţeni se vor afla într-unul din cele mai fierbinţi […]... Citește în continuare »
 • SUA „subestimează” talibanii afghani

  BMTF, 19 sep – Un ziar din India a acuzat marți guvernul american că subestimă puterea și influența talibanilor afghani, în timp ce oficialii americani își continuă eforturile pentru a convinge grupul terorist să se angajeze în discuții de pace cu guvernul de la Kabul. Times of India (TOI) a remarcat că există cel puțin […]... Citește în continuare »
 • ATACURI DE NOAPTE ALE TALIBANILOR

  BMTF, 14 sep – Cel puţin 38 de agenţi de securitate şi civili afghani au fost ucişi în atacuri comise noaptea de joi spre vineri în patru provincii afghane, au declarat vineri oficiali locali, pe fondul unui atac al talibanilor asupra unor puncte de control militare afghane, agenţiile de ştiri. Un total de 29 de […]... Citește în continuare »