Afganistan

 • PACE CU TALIBANII?

  BMTF, 18 feb – Talibanii au anunţat luni finalizarea unui acord cu SUA, după mai mult de un an de negocieri, ceea ce va permite semnarea documentului la Doha la sfîrşitul acestei luni, deschizînd astfel calea soluţionării unui îndelungat conflict armat, relatează agenţiile internaționale de presă. Potrivit talibanilor, acest acord care va permite începerea negocierilor […]... Citește în continuare »
 • ATENTAT SINUCIGAȘ, ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ, LA KABUL. CEL PUȚIN CINCI MORȚI

  BMTF, 11 februarie – Cel puțin patru militari și un civil au fost uciși și alți 12 răniți, într-un atac sinucigaș, la Kabul, în această dimineață, potrivit purtătorului de cuvînt al Ministerului de Interne. Un atentator sinucigaș s-a detonat, la ora locală 7:00, la intrarea din fața Academiei Militare Marshal Fahim, în districtul PD5 al […]... Citește în continuare »
 • Doi FOS au fost ucişi şi cel puţin şase, răniţi

  BMTF, 9 feb – Forţe afghane şi americane au fost ţinta unui violent atac, în noaptea de sîmbătă spre duminică, în estul Afghanistanului, a declarat un purtător de cuvînt al forţelor americane la faţa locului, relatează AFP. Un terorist purtînd uniformă militară afghană a deschis focul cu o mitralieră în baza în care erau cantonaţi […]... Citește în continuare »
 • CONTRACTOR RĂPIT

  BMTF, 7 februarie – Reprezentantul american al unei companii de securitate a fost răpit săptămîna trecută în estul Afghanistanului, a declarat joi pentru AFP un responsabil al guvernului, confirmînd o informaţie apărută în revista Newsweek, scrie Agerpres. „Nu este un soldat, ci un fost membru al Marinei care este în prezent un antreprenor”, a precizat […]... Citește în continuare »
 • NIVEL RECORD DE VIOLENȚĂ ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 31 ian – Violenţele din Afghanistan au atins un nivel record în ultimul trimestru din 2019, indică un raport oficial american publicat vineri, luptele continuînd în ciuda unui calm relativ la Kabul, scrie AFP, preluată de Agerpres. De peste două luni, capitala şi celelalte mari oraşe din ţară nu au fost vizate de atentate […]... Citește în continuare »
 • ATACURI TALIBANE. 19 MORȚI

  BMTF, 29 ian – Cel puţin 13 membri ai forţelor de securitate afghane au fost ucişi şi alţi cîţiva au fost răniţi în luptele cu talibanii care au atacat mai multe puncte de control în provincia nordică Kunduz, transmit surse oficiale afghan, scrie Agerpres. Opt soldaţi şi cel puţin patru poliţişti au fost răniţi în […]... Citește în continuare »
 • DE ȘAPTE ORI MAI MULTE BOMBE

  BMTF, 29 ian – Forţele americane au lansat anul trecut 7.423 bombe şi alte muniţii în raidurile aeriene desfăşurate în Afghanistan, un record în ultimii zece ani, potrivit cifrelor US Air Force, consultate de AFP, scrie Agerpres. Această cifră, în creştere în raport cu 2018 (7.362), este de şapte ori mai mare decît numărul proiectilelor […]... Citește în continuare »
 • BOMBARDIER AMERICAN DOBORÎT DE TALIBANI

  BMTF, 28 ian – Pentagonul a confirmat luni prăbuşirea unui avion militar în Afghanistan, asigurînd că nu dispune de nici un indiciu că acesta ar fi fost doborît de un tir inamic, relatează AFP, preluată de Agerpres. Bombardierul a fost operat de o companie privată. „Un Bombardier E-11A american s-a prăbuşit astăzi în provincia Ghazni […]... Citește în continuare »
 • IED ÎN KANDAHAR

  BMTF, 11 ian – Un vehicul militar american a fost lovit în această dimineaţă de un dispozitiv exploziv improvizat (IED) în Afghanistan, a comunicat misiunea NATO ”Resolute Support”, fără a preciza dacă există victime. Talibanii au revendicat atacul, precizînd că acesta a avut loc în provincia Kandahar, din sudul ţării. Într-un tweet, un purtător de […]... Citește în continuare »
 • Mullah Nangyalay a fost ucis în Provincia Herat

  BMTF, 10 ian – Peste 60 de civili au fost uciși sau răniți miercuri, într-un atac cu dronă americană care îl viza pe liderul talibanilor din Provincia Vestică Herat, au declarat oficialii locali, joi. Comandantul taliban, Mullah Nangyalay, a fost ucis în districtul Shindand, aproape de granița cu Iranul, a declarat joi, purtătorul de cuvînt […]... Citește în continuare »