Afganistan

 • JALALABAD-UL MARTIRIZAT

  BMTF, 14 iun – Cel puţin nouă persoane, inclusiv civili, au fost ucise şi alte 12 rănite joi într-un atentat sinucigaş care a vizat un vehicul al poliţiei afghane în oraşul Jalalabad, au indicat oficiali locali, citaţi de Reuters, scrie Agerpres. Potrivit declaraţiilor, atacatorul, care circula pe jos, şi-a detonat explozibilii în timp ce un […]... Citește în continuare »
 • CEL PUȚIN TREI MORȚI ÎN EXPLOZII LA JALALABAD

  BMTF, 14 MAI – Trei explozii consecutive au zdruncinat luni seara oraşul Jalalabad , centrul capitalei provinciei Nangarhar, din estul Afghanistanului, în apropiere de o maşină a poliţiei, la Talashi Chawk, făcînd cel puţin trei morţi şi 20 de răniţi, potrivit unui prim bilanţ, au indicat autorităţi locale, scrie Agerpres. Natura exploziilor nu a fost […]... Citește în continuare »
 • TALIBANII AU DECLANŞAT OFENSIVA DE PRIMĂVARĂ. Militari români răniți în Afghanistan

  Patru militari români au fost răniți sîmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), cînd o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, aflați în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, […]... Citește în continuare »
 • DOSTUM – 9 VIEŢI

  BMTF, 31 mar – Vicepreşedintele afghan Abdul Rashid Dostum a scăpat nevătămat sîmbătă după un atac în care unul din bodyguarzii săi a fost ucis, iar alţi doi răniţi, transmite Reuters, preluată e Agerpres. Atacatorii au organizat o ambuscadă pe traseul convoiului lui Dostum, pe drumul de la Mazar-i-Sharif către provincia Jawzjan din nordul Afghanistanului, […]... Citește în continuare »
 • APĂ ŞI RACHETE

  BMTF, 30 mar – Cel puţin patru copii au fost ucişi sîmbătă dimineaţă de o rachetă care a lovit şcoala unde învăţau, în sud-estul Afganistanului, scrie Agerpres. Autorităţile provinciale au anunţat că atacul s-a soldat cu rănirea altor 17 oameni, printre care doi profesori. Un purtător de cuvînt al guvernatorului provinciei Ghazni nu a fost […]... Citește în continuare »
 • TALIBANII REVENDICĂ ATENTATUL DE ZIUA RECOLTEI

  BMTF, 25 mar – Atacul comis sîmbătă cu explozibili amplasaţi pe stadionul din oraşul afghan Lashkar Gah, din provincia Helmand, soldat cu patru morţi şi 31 de răniţi, a fost revendicat de talibani, informează Reuters, citat de Agerpres. Purtătorul de cuvînt al talibanilor Zabihullah Mujahid şi-a asumat responsabilitatea pentru explozii pe Twitter. Zeci de membri […]... Citește în continuare »
 • TREBUIE SĂ FIM ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 13 martie – Se va spune că nu este o abordare jurnalistică a subiectului. Nici nu este! Este o convingere personală consolidată după 15 de misiuni alături de militarii români în Teatrul de Operaţii Afghanistan. Un loc de pe planetă despre care toată lumea vorbeşte, dar mai ales detractorii participării româneşti la misiunile de […]... Citește în continuare »
 • MILITARII ÎI SPUN “PAS” LUI TRUMP

  BMTF, 8 martie – Situaţia actuală în Afghanistan „nu permite” o retragere a forţelor coaliţiei din această ţară, a declarat joi generalul Joseph Votel, şeful forţelor SUA în Orientul Mijlociu, argumentînd în special prin nivelul slab de pregătire a forţelor armate afghane, potrivit France Presse, preluată de Agerpres. „Astfel de decizii trebuie să se bazeze […]... Citește în continuare »
 • ATAC CU MORTIERE LA KABUL

  BMTF, 7 martie – Trei persoane au fost ucise şi alte 22 rănite în urma unui atac cu mortiere, în această dimineaţă, în vestul capitalei Kabul, la o importantă reuniune politică a şiiţilor Hazara, provocînd întreruperea bruscă a evenimentului şi fuga participanţilor, potrivit unor imagini difuzate în direct la televiziune, relatează AFP. Atacul a fost […]... Citește în continuare »
 • ATAC SINUCIGAŞ LA JALALABAD

  BMTF, 6 martie – Cel puțin 16 angajați ai unei companii de construcţii și cinci atacatori au fost uciși, alți patru angajați ai companiei au fost răniți și transportați la spital în stare critică, în urma unui atac, astăzi, la Jalalabad. Pînă acum, nici o grupare insurgentă nu a revendicat atacul. Un atac sinucigaş urmat […]... Citește în continuare »