Afganistan

 • FOS VOR CONDUCE NATO ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 23 mai – Pentagonul a ales un general din Forţele speciale, specialist în misiuni periculoase şi ultrasecrete, pentru a conduce forţele americane şi ale NATO în Afghanistan, a declarat un marţi un responsabil militar pentru AFP. „Ne aşteptăm la un anunţ” privind nominalizarea generalului Scott Miller, de 57 de ani, a declarat acest responsabil […]... Citește în continuare »
 • UPDATE: 16 MORŢI ŞI 38 DE RĂNIŢI LA KANDAHAR. PROVINCIA GHAZNI LUATĂ CU ASALT DE TALIBANI

  BMTF, 22 mai – Cel puţin 16 persoane au fost ucise şi alte 38 au fost rănite, majoritatea civili, marţi la Kandahar. La aproape patru ore după explozie, survenită în jurul prînzului, numărul morţilor ar putea creşte în condiţiile în care alte victime ar mai putea fi încă prinse sub dărîmături, a avertizat un responsabil […]... Citește în continuare »
 • DOI PERFORMERI

  La Kandahar, unul dintre cele mai fierbinţi puncte de pe Glob, alături de doi performeri ai Armatei României: lt. col. Ene Toni, un maestru desăvîrşit al relaţiilor publice, şi plt. adj. Princ. Florea Sas, consilier al şefului SMG pentru problemele maiştrilor militari şi subofiţerilor. Profesionişti excepţionali, camarazi de poveste. O poveste frumoasă, o istorie vie […]... Citește în continuare »
 • UN RAPORT, AVERTISMENTE LA KABUL ŞI ATACURI LA KANDAHAR

  BMTF, 22 mai – Talibanii afghani au cerut luni populaţiei capitalei Kabul să stea departe de „siturile militare” pe care le-ar putea ataca, pentru „a evita victimele civile”. „Mujahedinii sînt atenţi să reducă numărul de victime civile în diferite regiuni ale ţării. Dar singurul loc încă afectat este oraşul Kabul”, au scris insurgenţii pe site-ul […]... Citește în continuare »
 • LUPTE GRELE ÎN FARAH

  BMTF, 15 mai – Talibanii au luat cu asalt capitala provinciei Farah, din vestul Afghanistanului, iar în prezent au loc lupte intense între militanţi şi forţele locale de securitate. Luptele au început marţi în jurul orelor locale 02:00 (luni, orele 21:30 GMT), cînd talibanii au atacat în număr mare oraşul Farah, din mai multe direcţii, […]... Citește în continuare »
 • STATUL ISLAMIC, MAI ACTIV DECÎT TALIBANII

  BMTF, 14 mai – Statul Islamic din Khorasan a revendicat atacul comis duminică asupra unei clădiri publice a administraţiei finanţelor din Jalalabad, estul Afghanistanului, atac soldat cu nouă morţi, relatează AFP, preluată de Agerpres. „O acţiune kamikaze cu vehicul capcană a lovit sediul Ministerului de Finanţe afghan din oraşul Jalalabad”, a anunţat organizaţia extremistă într-o […]... Citește în continuare »
 • ATAC IN DESFASURARE LA JALALABAD

  BMTF, 13 mai – Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte cateva zeci au fost rănite duminică într-un atac încă în curs de desfasurare întreprins de oameni înarmaţi asupra unei clădiri oficiale din Jalalabad, în estul Afghanistanului, au anunţat responsabili locali, informează AFP şi Reuters, scrie Agerpres. Cel puţin trei explozii au răsunat, […]... Citește în continuare »
 • Autorităţile de la Kabul au dat publicităţii bilanţul victimelor după atacurile de ieri, din capitala afghană

  BMTF, 10 mai – Bilanţul atacurilor comise miercuri de militanţi ai Statului Islamic din Khorasan şi de talibani împotriva a două secţii de poliţie din capitala afghană Kabul este de 16 morţi, printre care 10 civili, şi 28 de răniţi, transmite TOLONews. Potrivit Ministerului de Interne, cinci poliţişti şi un agent de securitate au fost […]... Citește în continuare »
 • TREI ATENTATE SINUCIGAŞE LA KABUL

  BMTF, 9 mai – Trei explozii succesive au zguduit miercuri capitala afghană Kabul, urmate de un schimb de focuri în zona Dasht-e-Barchi, transmite Reuters, citînd surse din poliţie şi Ministerul de Interne, potrivit agerpres. Potrivit poliţiei, una din explozii a avut loc în apropierea unui post de poliţie din centrul oraşului şi ar putea exista […]... Citește în continuare »
 • ATENTATE DE WEEK-END ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 7 mai – O explozie produsă duminică într-o moschee în provincia Khost din estul Afghanistanului s-a soldat cu cel puţin 17 morţi şi 34 de răniţi, anunţă surse locale citate de agenţia Reuters. Moscheea era folosită şi ca centru de înregistrare a votanţilor pentru alegerile legislative ce vor avea loc în octombrie. Conform unui […]... Citește în continuare »