Afganistan

 • 43 de drumari răpiți în Kandahar

  BMTF, 22 iun – 43 angajați ai unei companii de construcție a drumurilor au fost răpiți după ce un grup înarmat taliban a atacat tabăra acestora din provincia Kandahar, a declarat poliția provincială într-un comunicat, vineri. Incidentul a avut loc joi seara în districtul Spin Boldak din Kandahar, se spune în comunicat. Potrivit comunicatului, compania […]... Citește în continuare »
 • DOUĂ ZILE EXPLOZIVE LA JALALABAD

  BMTF, 17 iunie – Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 45 au fost rănite într-o explozie produsă duminică, la Jalalabad, în faţa biroului guvernatorului provinciei Nangarhar, aflat lîngă Consulatul Indiei, în estul Afghanistanului, a informat o sursă din cadrul forţelor de securitate afghane, relatează Reuters. Pentru moment, atacul nu a fost revendicat, […]... Citește în continuare »
 • OPERAŢIUNE FOS ÎN KUNAR

  BMTF, 15 iun – Armata americană a informat că FOS a desfăşurat o operaţiune antiteroristă miercuri, 13 iunie, avînd ca ţintă un şef jihadist în provincia Kunar din Afghanistan, unde s-ar ascunde liderul taliban pakistanez Maulana Fazlullah, relatează AFP. Forţele americane continuă „să adere la armistiţiul” pe care Kabulul l-a încheiat cu talibanii afghani, părînd […]... Citește în continuare »
 • EXPLOZIE LA JALALABAD

  BMTF, 13 iun – Un băiat de 10 ani a fost ucis şi şapte persoane au fost rănite, inclusiv patru copii, într-o explozie ce a avut loc în această dimineaţă în oraşul afghan Jalalabad, a anunţat guvernul provinciei Nangarhar într-un comunicat, scrie Agerpres. Deflagraţia s-a produs în faţa unui mic magazin din districtul 2 de […]... Citește în continuare »
 • ATENTAT LA KABUL ŞI MULTIPLE ATACURI TALIBANE

  BMTF, 12 iun – Mai multe atacuri, soldate cu morţi şi răniţi, au avut loc marţi în Afghanistan. Combatanţi talibani au ucis cel puţin 14 membri ai forţelor de securitate într-un atac comis în timpul nopţii de marţi în districtul Sayyad din nordul provinciei Sar-e-Pul. De asemenea, alţi 25 au fost răniţi în timpul acestui […]... Citește în continuare »
 • AL DOILEA ATAC LA KUNDUZ

  BMTF, 11 iun – Cel puţin 15 membri ai forţelor de securitate din Afghanistan au fost ucişi luni dimineaţa, după ce militanţi talibani au atacat un post de securitate în nordul provinciei Kunduz, au anunţat oficiali afghani, potrivit agerpres. Incidentul a avut loc în districtul Qala-e Zal, cînd mai mulţi oameni s-au adunat pentru masa […]... Citește în continuare »
 • Atac la Kunduz

  BMTF -9 iun – Nouăsprezece poliţişti afghani au fost ucişi simbătă în zori într-un atac al talibanilor asupra unui post de poliţie din provincia Kunduz din nordul ţării, au anunţat responsabili locali citaţi de AFP, scrie Agerpres. Alte cinci persoane au fost rănite în acelaşi atac, care a fost revendicat de talibani şi care s-a […]... Citește în continuare »
 • ATENTATE SINUCIGAŞE ÎN JALALABAD ŞI LAGHMAN

  BMTF, 8 iunie – Doi civili şi un poliţist afghan au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi, în această dimineaţă, la Jalalabad, într-un atac sinucigaş cu bombă care viza locuinţa unui deputat din Nangarhar, transmite TOLONews. Potrivit poliţiei provinciale, atentatorul a fost împuşcat de membrii forţelor de poliţie înainte de a-şi atinge ţinta. […]... Citește în continuare »
 • DE CE TREBUIE SĂ FIM ÎN AFGHANISTAN

  Se va spune că nu este o abordare jurnalistică a subiectului. Nici nu este! Este o convingere personală consolidată după 15 de misiuni alături de militarii români în Teatrul de Operaţii Afghanistan. Un loc de pe planetă despre care toată lumea vorbeşte, dar mai ales detractorii participării româneşti la misiunile de acolo. Am auzit jurnalişti […]... Citește în continuare »
 • Dasht-e-Qala, eliberat

  BMTF, 5 iunie – Districtul Dasht-e-Qala, din nordul provinciei Takhar, a fost eliberat de militanții talibani în urma unei operațiuni militare lansate de forțele guvernamentale, a declarat Ministerul Apărării de la Kabul, în urmă cu puţin timp. Cel puțin 40 de insurgenți, inclusiv comandantul Mullah Mohamad Ghazal, au fost uciși și alţi 36 au fost […]... Citește în continuare »