Frontline News

 • AFGHANISTAN, RĂZBOIUL CEL MAI LUNG

  BMTF, 29 sep – De peste 18 ani SUA, în fruntea unei coaliţii internaţionale de state, se află implicate în cel mai lung conflict din istoria lor, conflict pornit odată cu invazia Afghanistanului în anul 2001 ca răspuns la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 executate asupra New Yorkului şi asupra capitalei federale Washington DC. […]... Citește în continuare »
 • NOUĂ ZILE DE NEGOCIERI CU TALIBANII: 30 DE MORȚI ÎN 24 DE ORE!

  BMTF, 22 sep – Un copil a fost ucis în PD8, iar alți trei civili au fost răniți în PD5, în două explozii provocate de mine magnetice în Kabul, luni dimineață, potrivit poliției din Kabul. Nici un grup, inclusiv talibanii, nu a revendicat încă explozia. Pe de altă parte, cel puțin 29 de membri ai […]... Citește în continuare »
 • MULLAH-UL SANGEEN A FOST UCIS

  BMTF, 18 sep – Forțele afghan, în timpul unei operațiuni din districtul Surobi, din Kabul, l-au ucis pe Ghairatullah, cunoscut și sub numele de Mullah Sangeen, comandantul adjunct al „Unității Roșii” a talibanilor, a declarat joi Cartierul General al Poliției Kabul. Un alt luptător taliban pe nume Salahuddin Sadiq a fost de asemenea ucis. 10 […]... Citește în continuare »
 • PACEA DE LA DOHA: SULTANUL MOHAMMAD UCIS DE TALIBANI

  BMTF, 17 sept – Cel puțin 32 de membri ai forțelor de Securitate afghane, inclusiv forțe de miliție publică, au fost uciși și alți 25 au fost răniți în atacurile talibanilor în mai multe părți ale țării miercuri seară, au declarat joi oficialii locali afghani. În estul provinciei Nangarhar, cel puțin 20 de forțe de […]... Citește în continuare »
 • SADAT, MERCENARII LUI ERDOGAN

  Grupul militar privat Sadat, compus din mercenari şi format după modelul armatei private a liderului de la Kremlin, Wagner, este folosit de preşedintele Turciei în războaiele din Syria şi Lybia, duse spun unii pentru restabilirea gloriei de altă dată a Imperilului Otoman, scrie ziarul Adevărul. Sînt voci care spun că este cea mai puternică armată […]... Citește în continuare »
 • NOU ATENTAT ÎMPOTRIVA LUI SALEH. PATRU MORȚI.

  BMTF, 9 sep – O bombă amplasată la o margine de drum la Kabul a vizat convoiul vicepreşedintelui afghan Amrullah Saleh, care a scăpat nevătămat în urma acestui atac, dar cel puţin 20 de persoane, între care civili şi gărzi de corp ale oficialului afghan, au fost ucise şi rănite, a relatat Reuters, citat de […]... Citește în continuare »
 • DROGURI ȘI CORUPȚIE ÎN POLIȚIE

  BMTF, 28 august – Cel puțin patru civili și un soldat afghan au fost uciși miercuri seară într-un atac taliban din nordul provinciei Parwan, a declarat o sursă din securitatea private, aflată la Kabul. Atacul a avut loc în satul Sayad din districtul Bagram al provinciei, miercuri seara, a afirmat sursa.   Talibanii au vizat, […]... Citește în continuare »
 • MORȚI LA PALATUL PREZIDENȚIAL DIN KABUL ÎN ATACUL DE IERI

  BMTF, 19 august – Cel puţin trei persoane, dintre care doi membri ai gărzii prezidenţiale afghane, au fost ucise şi 16, printre care patru copii şi o femeie, au fost rănite de rachete trase marţi asupra capitalei Kabul, au anunţat miercuri responsabili afghani, informează AFP preluată de Agerpres. Paisprezece rachete au lovit centrul capitalei afghane […]... Citește în continuare »
 • RACHETE DE ZIUA INDEPENDENȚEI

  BMTF, 18 august – Cel puțin 17 persoane au fost rănite în mai multe atacuri cu rachetă la Kabul, marți dimineață, în jurul orei 9:30, ora locală, în timp ce președintele Ghani depunea o coroană la Minaretul Independenței, pentru a marca Ziua Independenței din Afghanistan, transmit surse de Securitate privată. Tirurile au lovit inclusiv principalul […]... Citește în continuare »
 • VICTIME ÎN KANDAHAR ȘI TALIBANI ELIBERAȚI

  BMTF, 14 august – Cel puțin patru civili au fost uciși, iar alți șase au fost răniți în explozia unui dispozitiv exploziv amplasat pe marginea drumului din provincia Kandahar, joi dimineață, a declarat poliția Kandahar într-un comunicat difuzat în această dimineață. Incidentul s-a petrecut în districtul Panjwai, după ce un vehicul civil a lovit IED-ul […]... Citește în continuare »
 • ATAC TALIBAN CU MORȚI ÎN NANGARHAR

  BMTF, 12 AUGUST – Atacul talibanilor a avut loc ieriși a fost respins de forțele de securitate, a declarant astăzi biroul de presă al guvernatorului provincial, într-un comunicat. Cel puțin șase polițiști au fost uciși, iar alți cinci au fost răniți în atacul taliban din estul Nangarharului, a declarat miercuri guvernatorul provincial. Atacul a avut […]... Citește în continuare »
 • RETRAGEREA AMERICANĂ DIN AFGHANISTAN DĂ UNDĂ VERDE VIOLENȚELOR

  BMTF, 11 august – SUA intenţionează o retragere militară suplimentară din Afghanistan în funcţie de progresele negocierilor de pace interafghane, astfel încît efectivele rămase să fie inferioare cifrei de 5.000 la finalul lunii noiembrie, a indicat Pentagonul, într-un comunicat emis luni, transmite AFP, preluată de Agerpres. Traiectoria noastră actuală prevede ca numărul de militari americani […]... Citește în continuare »
 • PUTERNIC ATAC AL STATULUI ISLAMIC LA JALALABAD

  BMTF, 3 august – Cel puţin 24 de persoane, în mare parte civili, şi-au pierdut viaţa într-un atac la o închisoare din estul Afghanistanului. Alte 43 de personae sînt rănite, unele foarte grav. Acţiunea lansată de combatanţi din gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) continua luni dimineaţa, au anunţat autorităţile locale citate de Reuters şi AFP, […]... Citește în continuare »
 • PAKISTANUL A TRAS MAI MULTE RACHETE SPRE AFGHANISTAN

  BMTF, 31 iul – Armata afghană a primit ordinul să rămînă în alertă după ce forţele pakistaneze au deschis focul asupra teritoriului afghan, informează vineri Agerpres. Ministerul Apărării afghan a declarat că şeful statului major al ţării a ordonat forţelor armate să răspundă cu toată puterea dacă atacurile de artilerie ale armatei pakistaneze continuă de-a […]... Citește în continuare »
 • UN MORT ȘI CEL PUȚIN DOI RĂNIȚI, ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ, LA KABUL

  BMTF, 28 iulie – Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte două au fost rănite într-o explozie provocat[ de un dispozitiv exploziv magnetic, care a vizat un vehicul de poliție în Kabul, marți dimineață, a declarat poliția din Kabul într-un comunicat. Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 7:15 în zona Badam Bagh […]... Citește în continuare »
 • 220 DE ATACURI TALIBANE ÎN TREI SĂPTĂMÎNI

  BMTF, 24 iul – Cel puțin „31 de luptători talibani”, inclusiv „13 pakistanezi” au fost uciși, iar alți 15 au fost răniți în estul provinciei Nangarhar, a declarat miercuri seara Attaullah Khoghyani, un purtător de cuvînt al guvernatorului provincial. Confruntările au avut loc în districtul Khoghyani, din provincie, după ce talibanii au atacat punctele de […]... Citește în continuare »
 • ATAC TALIBAN ÎN KANDAHAR

  BMTF, 22 iul – Talibanii au atacat intens forțele afghane de securitate în districtele Arghistan și Marouf din provincial Kandahar, în ultimele zile, a spus poliția provincială. Cel puțin șapte membri ai forței de securitate au fost uciși marți într-un atac taliban din sudul provinciei Kandahar, a confirmat miercuri poliția din Kandahar. Confruntările au început […]... Citește în continuare »
 • ATAC TALIBAN DE NOAPTE ÎN KUNDUZ

  BMTF, 20 iul – Cel puțin 13 membri ai forțelor de securitate afghane au fost uciși, iar alți 10 au fost răniți, în atacuri ale talibanilor în provincia nordică Kunduz, luni dimineață, potrivit unei surse a forțelor de securitate. Cel puțin nouă polițiști și patru militari ANA au fost uciși, iar alți zece membri ai […]... Citește în continuare »
 • ATENTAT ÎN KANDAHAR

  BMTF, 9 iul – Un atacator sinucigaş taliban a detonat miercuri, în jurul orei (locale) 4 dimineaţa, un camion military de mare tonaj, al trupelor afghan, încărcat cu explozivi în apropierea reşedinţei guvernatorului provincial şi a sediului poliţiei din provincia Kandahar, ucigînd cel puţin trei persoane, transmite agenţia Reuters, preluată de Agerpres. Potrivit purtătorului de […]... Citește în continuare »
 • ATACURI CU RACHETE LA BAGHDAD

  BMTF, 6 iul – O rachetă a căzut în cursul nopţii de duminică spre luni în apropierea aeroportului din Baghdad, unde sînt desfăşuraţi soldaţi americani, al doilea atac în 24 de ore împotriva intereselor americane, a făcut cunoscut pentru agenţia France Presse un responsabil al serviciilor de securitate iraqiene, scrie Agerpres. Armata, care a raportat […]... Citește în continuare »