Frontline News

 • OFENSIVĂ TALIBANĂ ÎN FARAH. CEL PUŢIN 35 DE MORŢI!

  BMTF, 15 nov – Cel puțin 30 de membri ai forțelor de securitate afghane au fost ucişi în timpul atacului militanţilor talibani asupra batalionului din vestul provinciei Farah, au declarat reprezentanți oficiali, joi. Sha Mahmood Naemi, adjunctul șefului consiliului provincial, a declarat pentru Pajhwok Afghan News că militanții au lansat un atac coordonat asupra unei […]... Citește în continuare »
 • 70 DE ANI – 70 DE BURSE. ANTREPRENOR DUPĂ AFGHANISTAN

  BMTF, 14 nov – Fundația Caritabilă Prince of Wales din România va oferi militarilor români, în activitate sau rezervă, zeci de burse educaționale la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, informează Europa FM, citată de http://business-review.eu Prinţul Charles a împlinit 70 de ani astăzi, iar Fundația sărbătorește această etapă de viaţă prin lansarea unui nou program care […]... Citește în continuare »
 • EXPLOZIE PUTERNICĂ LA KABUL

  BMTF, 12 oct – Cel puţin şase persoane au fost ucise luni şi alte cîteva zeci rănite în capitala afghană Kabul într-o explozie produsă în apropiere de un protest la care participau sute de oameni, informează AFP, preluată de Agerpres. Potrivit Ministerului de Interne, explozia a avut loc în apropierea unui liceu din centrul oraşului, […]... Citește în continuare »
 • LA MULŢI ANI, STATULUI MAJOR AL APĂRĂRII!

  Astăzi, este ziua Statului Major al Apărării şi al Cercetaşilor Militari, două componente esenţiale şi indispensabile ale Armatei Ţării. În prezența ministrului apărării naționale, Mihai Fifor, şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, personalul Statului Major al Apărării a sărbătorit 159 de ani de la înființare. Activitatea a debutat cu o expoziție […]... Citește în continuare »
 • ZECI DE MORŢI ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 9 nov – Zeci de soldaţi şi civili afghani au fost ucişi sau răniţi în atacuri întreprinse de către talibani în provinciile afghane Takhar (nord) şi Ghazi (sud-est), scrie Agerpres. Un număr între 14 şi 20 de soldaţi ai armatei afghane au fost ucişi după ce a fost atacată baza lor din districtul Khawjs […]... Citește în continuare »
 • “REZULTATE PARŢIALE” ALE ALEGERILOR DIN AFGHANISTAN

  BMTF, 6 nov – 56 de persoane au fost ucise şi 379 rănite luna trecută în timpul alegerilor legislative în Afghanistan, a anunţat marţi ONU, ceea ce face ca scrutinul respectiv să fie cel mai sîngeros înregistrat vreodată în ţară, relatează AFP, preluată de Agerpres. Prima din cele trei zile ale scrutinului, care a demarat […]... Citește în continuare »
 • INSIDER ATTACK SAU G&B ÎN RS

  BMTF, 3 nov – Un militar american a fost ucis, iar altul a fost rănit, sîmbătă, într-un atac produs într-o bază din capitala afghană, Kabul, anunţă Misiunea NATO în Afghanistan, citată de site-ul agenţiei Reuters. „Datele preliminare arată că atacatorul este un membru al armatei afghane. Autorul atacului a fost ucis de alţi militari afghani”, […]... Citește în continuare »
 • BAZĂ CHEIE CAPTURATĂ DE TALIBANI

  BMTF, 3 nov – Militanții talibani au capturat o bază cheie a forţelor de ordine publică ale poliției afghane, după o confruntare de mai multe ore care a făcut trei morţi, în rîndul forţelor de securitate, alţi 17 fiind luaţi ostatici de către militanţi, în provincia nordică Faryab. Talibanii au atacat şi cucerit baza fortificată […]... Citește în continuare »
 • ATAC SINUCIGAŞ LA KABUL

  BMTF, 31 oct – Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa într-un atentat sinucigaş care a vizat un autobuz ce transporta funcţionari, în apropiere de principala închisoare din Kabul, relatează AFP. Cel puţin alte cinci persoane au fost rănite în acest atac. Autobuzul transporta angajaţi ai închisorii din Pul-e-Charkhi, potrivit purtătorului de cuvînt al poliţiei, […]... Citește în continuare »
 • PRODUCĂTORII DE RODII AU VOTAT, STATUL ISLAMIC – NOU ATENTAT

  BMTF, 30 oct – Doi morţi şi şapte răniţi este bilanţul atentatului cu bombă din apropierea clădirii Comisiei electorale din capitala afghană, revendicat luni de Statul Islamic. Atacul a fost revendicat într-o declaraţie publicată de Amaq, agenţia de presă a grupării jihadiste. Un kamikaze care se deplasa pe jos s-a aruncat luni în aer în […]... Citește în continuare »
 • KANDAHAR: ALEGERI CU AVIAŢIE

  BMTF, 28 oct – O rachetă a căzut lîngă complexul guvernatorului din provincia Helmand, sudul Afghanistanului, duminică, după ce președintele Ghani a sosit în provincie. Racheta a lovit la doi kilometri de biroul guvernatorului provinciei în jurul orei 9:00 a.m., a declarat pentru 1TV Omar Zwak, un purtător de cuvînt al guvernatorului provinciei. Atacul nu […]... Citește în continuare »
 • Afghanii votează în Kandahar

  BMTF, 27 oct – Zi extrem de dificilă pentru militarii Batalionului 812 Infanterie Protecţia Forţei, dislocaţi la Kandahar. Provincia sudică a Afghanistanului, Kandahar, votează în alegerile parlamentare, la o săptămînă după ce 32 de provincii ale țării au trecut pe la urne. Întîrzierea votării este rezultatul asasinării șefului poliției din Kandahar, generalul Abdul Raziq, de […]... Citește în continuare »
 • Cetăţenii protejaţi doar 15,58% în prima linie!

    Pompierii militari din cadrul ISU Semenic au intervenit, în trimestrul 3 al acestui an, în 906 situaţii. Doar în 16 cazuri au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, care ar trebui să constituie prima linie de apărare a comunităţilor în caz de dezastre. Mai mari, sau mai mici! Pe timpul intervenţiilor serviciilor profesioniste, […]... Citește în continuare »
 • GREEN AND BLUE

  BMTF, 23 oct – Un soldat ceh care participa la misiunea NATO în Afghanistan a fost ucis, iar alţi doi răniţi luni într-un atac comis de un soldat afghan, a anunţat armata cehă, relatează Agerpres. Soldatul ucis este sergent-major T.P., născut în 1976, a indicat purtătorul de cuvînt al Statului Major al armatei cehe, Magdalena […]... Citește în continuare »
 • AFGHANISTANUL ALEGE

  BMTF, 22 oct – Unsprezece civili, inclusiv o femeie şi şase copii, au fost ucişi într-un atac cu bombă pe un drum din provincia Nangarhar din estul Afghanistanului, duminică, în a doua zi a alegerilor parlamentare care au loc în această ţară. Victimele se aflau într-o camionetă care a trecut peste o bombă în zona […]... Citește în continuare »
 • ELICOPTERE ŞI FOAMETE

  BMTF, 17 oct – Mai multe elicoptere de transport militar germane au fost ţinta unor tiruri în timpul zborului lor deasupra provinciei Kunduz din nordul Afghanistanului, chiar dacă nu au fost raportaţi răniţi, a anunţat marţi seara armata germană, transmite Agerpres. Asupra elicopterelor s-a tras în timp ce acestea zburau dinspre provincia disputată Mazar-e Sharif, […]... Citește în continuare »
 • SEISM 2018

  BMTF, 15 oct – Cea mai mare simulare de intervenţie în caz de cutremur din ultimii 20 de ani este în curs de desfăşurare în toată ţara. Alarma pentru acest exerciţiu a fost dată sîmbătă, la ora 8:37 de minute pe un scenariu care presupune că a avut loc un seism major de 7,5 pe […]... Citește în continuare »
 • CIVILI UCIŞI DELIBERAT ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 8 oct – Misiunea Naţiunilor Unite în Afghanistan (MANUA) trage un semnal de alarmă faţă de creşterea numărului de atacuri deliberate şi nediscriminatorii împotriva populaţiei civile comise de talibani şi de gruparea jihadistă Statul Islamic cu ajutorul dispozitivelor explozive, potrivit unui raport publicat duminică, informează Agerpres. Între 1 ianuarie şi 30 septembrie, MANUA a […]... Citește în continuare »
 • James Slape, al 8-lea ucis în 2018

  BMTF, 6 oct – Ministerul american al apărării l-a identificat sîmbătă pe unul dintre soldaţii ucişi recent în lupte în Afghanistan, informează mass-media americane, transmite Agerpres. James Slape, 23 de ani, din Carolina de Nord, a murit joi în urma unor răni cauzate de un dispozitiv exploziv improvizat în provincia Helmand, potrivit comunicatului emis de […]... Citește în continuare »
 • NUNTĂ BOMBARDATĂ LA KANDAHAR

  BMTF, 5 oct – Trei femei și un copil au fost ucişi și alți opt civili au fost răniți, inclusiv șapte femei, în timpul unei procesiuni de nuntă, la Kandahar, în urma unui atac aerian ce viza mai mulţi militanţi talibani care se retrăgeau din districtul Maroof din sudul Kandaharului, transmit surse de securitate. Atacul […]... Citește în continuare »