Frontline News

 • CONFRUNTĂRI, NU PACE, CU TALIBANII

  BMTF, 17 iul – Cel puțin 25 de talibani au fost uciși în timpul unei ciocniri cu forțele de securitate afghane din provincia Kandahar, luni, seara, au declarat marți oficialii locali. Luni, noaptea, insurgenții talibani au atacat posturile de securitate aflate în apropiere de linia Durand din cartierul Arghistan. Cel puțin 25 de talibani au […]... Citește în continuare »
 • ATENTAT SINUCIGAŞ LA KABUL

  BMTF, 16 iul – Un atentator sinucigaş a fost împuşcat, în această dimineaţă, de Poliţia din Kabul, în cartierul comercial aglomerat, Shar-e-Naw, din centrul oraşului, înainte de a detona vesta cu explozivi. Potrivit poliţiei, atentatorul intenţiona să detoneze încărcătura explozivă în mijlocul unui grup de demonstranţi. Ziua de duminică nu a fost, însă, la fel […]... Citește în continuare »
 • ROMÂNIA SPOREŞTE EFECTIVELE ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 13 iul – În cadrul recent încheiatului Summit NATO de la Bruxelles, şefii de stat şi de guvern s-au reunit şi în formatul Misiunii Resolute Support /RSM (39 de state aliate şi state partenere contributoare), pentru a discuta evoluţia situaţiei de securitate din Afghanistan, stadiul şi perspectivele misiunii NATO de pregătire, consiliere şi asistenţă […]... Citește în continuare »
 • ATAC ÎMPOTRIVA STUDENŢILOR LA JALALABAD

  BMTF, 11 IUL – Un atac a avut loc miercuri dimineaţa împotriva unei clădiri a Departamentului pentru educaţie din oraşul Jalalabad, în estul Afghanistanului, întreprins de un grup de oameni care au declanşat mai multe explozii într-un moment cînd în clădire aveau loc examene, informează AFP, preluată de Agerpres. Atacul a început la scurt timp […]... Citește în continuare »
 • 10 MORŢI LA JALALABAD

  BMTF, 10 iul – Cel puţin zece persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş comis marţi în oraşul afghan Jalalabad, în estul ţării. Cel puțin opt civili și doi membri ai personalului Direcției Naționale de Securitate (NDS) au fost uciși și alți patru răniți în atentatul care a avut loc în PD6, în zona Familiei, […]... Citește în continuare »
 • Nouă civili răniți în explozia unui IED la Nangarhar

  BMTF, 9 iul – Cel puțin nouă civili, inclusiv doi copii, au fost răniți, în această dimineaţă, în explozia unui IED – dispozitiv exploziv improvizat -, în provincia Nangarhar, din estul Afghanistanului. Incidentul a avut loc în districtul Chaparhar al provinciei, după ce IED-ul a fost detonat într-o zonă de agrement, a confirmat purtătorul de […]... Citește în continuare »
 • GREEN ON BLUE

  BMTF, 08 iul – Un soldat american a fost ucis în sudul Afghanistanului, în urma unui atac care pare să fi venit din interior, a anunţat misiunea NATO Resolute Support, într-o declaraţie preluată de agenţiile internaţionale de presă. Alţi doi militari din SUA au fost răniţi, dar sînt în stare stabilă. Pe de altă parte, […]... Citește în continuare »
 • A CRESCUT NUMĂRUL VICTIMELOR CIVILE ÎN AFGHANISTAN, PE PERIOADA IERNII

  BMTF, 6 iul – Numărul victimelor civile (decese şi răniţi) a crescut semnificativ în urma luptelor din timpul iernii în Afghanistan, potrivit unui raport al Ministerului Apărării american, care a atribuit talibanilor responsabilitatea pentru acest bilanţ, informează AFP, preluată de Agerpres. În raportul său bianual publicat marţi, Pentagonul a relevat că forţele de ordine afghane […]... Citește în continuare »
 • JALALABAD, CAPITALA ATENTATELOR

  BMTF, 02 iul – O explozie în centrul oraşului Jalalabad din estul Afghanistanului s-a soldat duminică cu cel puţin 20 de morţi şi peste 30 de răniţi, relatează Reuters. Şeful poliţiei din provincia Nangarhar a afirmat că a fost vorba de un atentat sinucigaş. Printre victime se află mai mulţi membri ai minorităţii sikh, inclusiv […]... Citește în continuare »
 • ROŢI

  Sportul cu motor a fost unul emblematic pentru Reşiţa. Nici nu se putea altfel! Werner Hirschvogel, Constantin Gherghel, Tiberiu Ghedeon, Nicolae Izvernariu, Nicu Zaberca, Mircea Ponta, Tiberiu Ciurciu, Eugen Peteanu, Dan Gruba, Lucien Hora, Mircea Pădurean, Claudiu Ciucă sînt tot atîtea nume de campioni de legendă. Trebuie să-i mai amintesc, fie doar şi parţial, pe […]... Citește în continuare »
 • INCIDENTE ARMATE ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 29 iun – Azizullah Karwan, comandantul Unității de Poliție Specială 01 din provincia Paktika, a fost asasinat într-un atac armat, aseară, la Kabul, a confirmat Ministerul de Interne. Incidentul a avut loc la ora 20.30, ora locală, în zona Makrorayan din oraș. Karwan era un comandant bine cunoscut care a supraviețuit multor încercări de […]... Citește în continuare »
 • ATACURI ÎMPOTRIVA JURNALIŞTILOR

  BMTF, 29 iun – Cursurile de siguranţă pentru jurnalişti nu mai sînt opţionale, iar managerii şi redactorii şefi care nu înţeleg acest lucru manifestă o neglijenţă criminală la adresa propriilor angajaţi! Atacul armat care a făcut joi cinci morţi la sediul unui jurnal din Annapolis, în Maryland (estul Statelor Unite), este un „atac ţintit”, a […]... Citește în continuare »
 • PROBLEME DE SECURITATE ÎN KUNAR, HERAT ŞI FARYAB

  BMTF, 26 iun – Cel puțin opt persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite într-un atac sinucigaș, aseară, în provincia Kunar, în estul Afghanistanului. Explozia s-a produs la ora 20:00,ora locală, în apropierea unui post de poliţie în districtul Sawkai, luni seara. Incidentul a avut loc atunci cînd un atentator sinucigaș a […]... Citește în continuare »
 • Veşti militare

  BMTF, 22 iun – Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării a efectuat o vizită de lucru vineri, 22 iunie, în Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, unde se desfășoară exerciţiul bilateral româno-american DACIAN EAGLE 2018, se scrie într-un comunicat de presă al AMAp. Pe timpul vizitei, șeful Statului Major al Apărării a avut o […]... Citește în continuare »
 • Ediţia 2018 a Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, la final

  Cea de-a 15-a ediţie a Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict s-a desfăşurat, în perioada 18-22 iunie, în garnizoanele Constanţa, Mangalia și Babadag, iar sâmbătă, 23 iunie, va avea loc ceremonia de închidere pe dana 0 a Portului Militar Constanța. Cursul a fost organizat de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului […]... Citește în continuare »
 • 43 de drumari răpiți în Kandahar

  BMTF, 22 iun – 43 angajați ai unei companii de construcție a drumurilor au fost răpiți după ce un grup înarmat taliban a atacat tabăra acestora din provincia Kandahar, a declarat poliția provincială într-un comunicat, vineri. Incidentul a avut loc joi seara în districtul Spin Boldak din Kandahar, se spune în comunicat. Potrivit comunicatului, compania […]... Citește în continuare »
 • Pedepse cu închisoarea pentru jurnaliştii care filmează, fotografiază sau înregistrează soldaţi

  BMTF, 18 iun – Guvernul israelian a aprobat duminică o lege care prevede pînă la 10 ani de închisoare pentru orice persoană care filmează, fotografiază sau înregistrează soldaţi cu scopul „subminării securităţii statului”, a informat Ministerul Justiţiei, relatează AFP, potrivit agerpres. Proiectul prezentat de partidul ultra-naţionalist Israel Beiteinou, condus de ministrul apărării Avigdor Lieberman, prevede […]... Citește în continuare »
 • DOUĂ ZILE EXPLOZIVE LA JALALABAD

  BMTF, 17 iunie – Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 45 au fost rănite într-o explozie produsă duminică, la Jalalabad, în faţa biroului guvernatorului provinciei Nangarhar, aflat lîngă Consulatul Indiei, în estul Afghanistanului, a informat o sursă din cadrul forţelor de securitate afghane, relatează Reuters. Pentru moment, atacul nu a fost revendicat, […]... Citește în continuare »
 • OPERAŢIUNE FOS ÎN KUNAR

  BMTF, 15 iun – Armata americană a informat că FOS a desfăşurat o operaţiune antiteroristă miercuri, 13 iunie, avînd ca ţintă un şef jihadist în provincia Kunar din Afghanistan, unde s-ar ascunde liderul taliban pakistanez Maulana Fazlullah, relatează AFP. Forţele americane continuă „să adere la armistiţiul” pe care Kabulul l-a încheiat cu talibanii afghani, părînd […]... Citește în continuare »
 • EXPLOZIE LA JALALABAD

  BMTF, 13 iun – Un băiat de 10 ani a fost ucis şi şapte persoane au fost rănite, inclusiv patru copii, într-o explozie ce a avut loc în această dimineaţă în oraşul afghan Jalalabad, a anunţat guvernul provinciei Nangarhar într-un comunicat, scrie Agerpres. Deflagraţia s-a produs în faţa unui mic magazin din districtul 2 de […]... Citește în continuare »