Frontline News

 • Cel puţin 65 de morţi într-un atac împotriva SIM

    BMTF, 22 ian – Cel puţin 65 de operatori din cadrul Serviciului de Informaţii Militare al Afghanistanului au fost ucişi într-un atac comis luni de talibani împotriva unei baze a acestora în centrul Afghanistanului, a declarat marţi un oficial afghan, relatează AFP, preluată de Agerprs. O sursă din cadrul serviciilor de securitate a declarat […]... Citește în continuare »
 • AER IRESPIRABIL LA KABUL

    BMTF, 22 ian – Obişnuiţi cu perioadele lungi marcate de pericolul bombelor şi atentatelor sinucigaşe, locuitorii din Kabul se confruntă în această iarnă cu o nouă ameninţare potenţial letală: poluarea atmosferică, relatează luni AFP, preluată de Agerpres. După ce iarna a pus stăpînire pe Afghanistan şi pe zonele sale montane, o ceaţă toxică a […]... Citește în continuare »
 • Liberalii se revoltă!

  Primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, preşedintele PNL Reşiţa şi prim-vicepreşedintele liberalilor cărăşeni, a demisionat azi din toate funcţiile deţinute în Biroul Permanent Judeţean al Filialei judeţene Caraş-Severin a PNL. Demisia survine ca urmare a recentelor decizii luate de Biroul Permanent Județean PNL Caraș-Severin de demitere din funcția de președinte a primarului în funcție a Caransebeșului, […]... Citește în continuare »
 • ATENTAT SINUCIGAŞ ÎN LOGAR

  BMTF, 20 ian – Cel puţin 15 membri ai personalului de securitate au fost ucişi şi răniţi duminică, atunci cînd un atentator sinucigaş a intrat în plin în convoiul guvernatorului provinciei centrale Logar, declară oficiali afghani. Cel puţin opt dintre aceştia au fost ucişi. VBIED-ul a spulberat convoiul guvernatorului în zona Safid Sang, din cartierul […]... Citește în continuare »
 • 2018 – ANUL PIRATERIEI

  BMTF, 18 ian – Atacurile piraţilor pe mare s-au înmulţit în lume în 2018, în special din cauza unui val de acte de piraterie în Golful Guineei în Africa de Vest, a transmis Biroul Maritim Internaţional (BMI), potrivit AFP, scrie Agerpres. Anul trecut au fost înregistrate 201 atacuri, comparativ cu 180 în 2017, a precizat […]... Citește în continuare »
 • PSD Caraş-Severin are o nouă conducere

  Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, împreună cu vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, s-au aflat astăzi, la Reşiţa, pentru a clarifica situaţia filialei judeţene după plecarea preşedintelui acesteia, deputatul Ion Mocioalcă, la Pro România. Mocioalcă este unul dintre semnatarii scrisorii împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea. Potrivit lui Codrin Ştefănescu, deputatul Luminiţa Jivan, care a condamnat […]... Citește în continuare »
 • Afghanistan on the brink of disaster

  Preşedintele american Donald Trump şi-a reafirmat, la începutul acestei luni, chiar în 8 ianuarie, evident, pe tweeter, hotărîrea şi determinarea în implementarea deciziilor anunţate anterior de retragere a unei jumătăţi din trupele americane dislocate în Afghanistan : ”Războaiele nesfîrşite, în special cele care se duc din greşelile de judecată făcute cu mulţi ani în urmă, […]... Citește în continuare »
 • CEL PUŢIN 4 MORŢI, ÎN ACEASTĂ SEARĂ, ÎN ZONA VERDE DIN KABUL

    BMTF, 14 ian – O maşină-capcană a explodat în această seară în estul capitalei afghane Kabul, lîngă un complex unde îşi au locuinţele angajaţii mai multor agenţii şi organizaţii internaţionale, provocînd moartea a cel puţin 4 persoane şi rănirea altor 90, dintre care 10 copii, informează agenţiile de presă internaţionale. Vehiculul-capcană a vizat un […]... Citește în continuare »
 • 2018, SÎNGEROS PENTRU JURNALISMUL AFGHAN

  BMTF, 11 ian – Astăzi, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România celebrează un secol de la înfiinţare. La mulţi ani! În această sută de ani, ziariştii români au fost feriţi de pericole directe care să le pună viaţa în pericol. Nu acelaşi lucru putem spune despre jurnaliştii din alte ţări! Anul 2018 a reprezentat un nou […]... Citește în continuare »
 • PRIMUL ATAC TALIBAN PUTERNIC ÎN 2019

  BMTF, 8 ian – Combatanţii talibani au atacat două puncte de control în vestul Afghanistanului, ucigînd cel puţin zece membri ai forţelor de securitate şi reprezentanţi ai unei miliţii proguvernamentale în numai 24 de ore, informează AFP, citînd surse oficiale, dar există informaţii despre cel puţin 21 de morţi, scrie Agerpres. Totodată, cel puţin 15 […]... Citește în continuare »
 • Nu avem serviciu militar obligatoriu, nici cu serviciul alternativ nu stăm prea bine

  BMTF, 7 ian – Complexitatea, frecvenţa şi intensitatea situaţiilor de urgenţă din ultimii ani determină adaptarea şi creşterea gradului de adaptabilitate a structurilor naţionale de urgenţă. Incendiile forestiere din Domogled, furtuna din judeţul Timiş sau căderea masivă de zăpadă din 15-16 decembrie 2018, care a paralizat Vestul ţării, au determinat conducerile DSU şi IGSU să […]... Citește în continuare »
 • AUDIO: GENERALUL CIUCĂ TREBUIA SCHIMBAT PENTRU CĂ S-A OPUS AFACERILOR LUI DRAGNEA

  Reşiţa, 4 ian/BMTF/ – “Şeful Statului Major al Apărării, Generalul Nicolae Ciucă nu este omul preşedintelui Iohannis”, a declarat preşedintele Pro România, Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă, la Reşiţa. El trebuia schimbat pentru că s-a opus contractului pentru corvete agreat de Liviu Dragnea, mai spune fostul premier. Victor Ponta spune că generalul […]... Citește în continuare »
 • DISCUTĂM ÎN ACEST AN, PE M-SECURITYNEWS.RO, DESPRE SITUAŢII DE URGENŢĂ

  BMTF, 2 ian – Agenda de securitate a actorilor statali şi nonstatali include dimensiuni ale securităţii internaţionale şi umane, cum sînt: securitatea economică, a hranei, a mediului, securitatea personală, individuală, a comunităţii şi politică, la care se pot adauga cea militară şi, mai recent, securitatea demografică. Se afirmă tot mai frecvent că lumea contemporană a […]... Citește în continuare »
 • ÎNCHEIEM ANUL, CU 94 MAI PUŢINI ÎN MESERIA NOASTRĂ

  BMTF, 31 dec – Numărul jurnaliştilor şi al angajaţilor din mass-media ucişi în timpul exercitării profesiei a crescut în acest an la 94, a declarat luni Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor (FIJ). Cifra reprezintă o creştere, în comparaţie cu cele 82 de cazuri de jurnalişti ucişi în 2017. Printre cei ucişi sînt incluşi 84 de jurnalişti, […]... Citește în continuare »
 • AVERTISMENT TALIBAN

  BMTF, 28 dec – Talibanii au avertizat joi SUA în legătură cu o înfrîngere comparabilă cu cea a sovieticilor în anii ’80 dacă nu părăsesc Afghanistanul, avertisment lansat într-un moment în care Washingtonul prevede reducerea drastică a prezenţei sale în această ţară. Într-un mesaj transmis cu ocazia împlinirii a 39 de ani de la invadarea […]... Citește în continuare »
 • ATAC SÎNGEROS LA KABUL

  BMTF, 26 dec – Cel puţin 43 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost rănite, luni, într-un atac lansat împotriva unui complex de clădiri guvernamentale din Kabul, luat cu asalt timp de aproximativ şapte ore de bărbaţi înarmaţi, fiind unul dintre cele mai sÎngeroase atacuri comise în capitala afgHană de la începutul anului, […]... Citește în continuare »
 • YVES

  Astăzi, în Ajun de Crăciun, ar fi împlinit 64 de ani… În 2010 ne-am întîlnit la Bruxelles, la o reuniune pe teme de securitate europeană. Bonom şi jovial, Yves mi-a prezentat revista sa ASSAUT unde era director, redactor şef şi reporter special. M-a încurajat să editez şi eu una, în ciuda crizei financiare! Cine o […]... Citește în continuare »
 • SUA – RETRAGERE “IMPORTANTĂ” DIN AFGHANISTAN

  BMTF, 21 dec – Preşedintele Donald Trump a decis să retragă un număr „important” de trupe americane staţionate în Afghanistan, a informat joi un responsabil american, la o zi după anunţul retragerii celor staţionate în Syria, relatează Agerpres. „Decizia a fost luată. Va fi o retragere importantă” din Afghanistan, a declarat acest responsabil sub acoperirea […]... Citește în continuare »
 • BILANŢ RSF: 80 DE JURNALIŞTI AU FOST UCIŞI ÎN 2018

  BMTF, 18 dec – După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018, 80 de jurnalişti fiind ucişi în lume, conform bilanţului anual al organizaţiei Reporteri fără frontiere (RSF), publicat marţi şi citat de AFP, scrie Agerpres. Anul trecut, 65 de jurnalişti au fost ucişi pentru că şi-au exercitat […]... Citește în continuare »
 • TIME – PERSONALITATEA ANULUI. EVOLUŢIE PERICULOASĂ!

  BMTF, 12 dec – Jurnalistul saudit asasinat Jamal Khashoggi, alături de alţi trei jurnalişti şi de un colectiv de redacţie al unui ziar local american, supranumiţi „Gardienii adevărului” pentru că şi-au pierdut viaţa sau au avut de suferit din cauza dedicaţiei cu care şi-au făcut meseria, au fost distinşi cu titlul Personalitatea Anului 2018 de […]... Citește în continuare »