Frontline News

 • ARMA VIEŢII PE CALE DE DISPARIŢIE ÎN ROMÂNIA

  BMTF, 24 mai – Localitatea Eisenerz, din centrul Austriei, găzduieşte începînd de joi, timp de trei zile, un exerciţiu de protecţie civilă organizat de Directoratul General pentru Protecţie Civilă şi Ajutor Umanitar al Comisiei Europene (DG-ECHO), cu scopul verificării modului de acordare a asistenţei prin intermediul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, transmite TRIMISUL […]... Citește în continuare »
 • FOS VOR CONDUCE NATO ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 23 mai – Pentagonul a ales un general din Forţele speciale, specialist în misiuni periculoase şi ultrasecrete, pentru a conduce forţele americane şi ale NATO în Afghanistan, a declarat un marţi un responsabil militar pentru AFP. „Ne aşteptăm la un anunţ” privind nominalizarea generalului Scott Miller, de 57 de ani, a declarat acest responsabil […]... Citește în continuare »
 • UPDATE: 16 MORŢI ŞI 38 DE RĂNIŢI LA KANDAHAR. PROVINCIA GHAZNI LUATĂ CU ASALT DE TALIBANI

  BMTF, 22 mai – Cel puţin 16 persoane au fost ucise şi alte 38 au fost rănite, majoritatea civili, marţi la Kandahar. La aproape patru ore după explozie, survenită în jurul prînzului, numărul morţilor ar putea creşte în condiţiile în care alte victime ar mai putea fi încă prinse sub dărîmături, a avertizat un responsabil […]... Citește în continuare »
 • UN RAPORT, AVERTISMENTE LA KABUL ŞI ATACURI LA KANDAHAR

  BMTF, 22 mai – Talibanii afghani au cerut luni populaţiei capitalei Kabul să stea departe de „siturile militare” pe care le-ar putea ataca, pentru „a evita victimele civile”. „Mujahedinii sînt atenţi să reducă numărul de victime civile în diferite regiuni ale ţării. Dar singurul loc încă afectat este oraşul Kabul”, au scris insurgenţii pe site-ul […]... Citește în continuare »
 • FRONTLINE

  BMTF, 18 mai – În războiul hibrid, jurnaliştii se află în tranşee, în prima linie, chiar dacă sînt, sau nu, conştienţi de implicarea în război şi dobîndirea calităţii de ŢINTE, sau decid să se implice în lupte. Un tribunal ukrainean a decis joi, două luni de arest preventiv în cazul unui jurnalist şi responsabil al […]... Citește în continuare »
 • FRECŢIE JURNALISTICĂ LA PICIOR DE LEMN. DE MĂSLIN!

  BMTF, 16 mai – Jurnaliştii sînt supuşi unor atacuri fără precedent fiind consideraţi parte beligerantă, contrar prevederilor legilor internaţionale. Aceste vremuri tulburi cer o solidaritate fără precedent şi un grad înalt de pregătire continuă. Organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) a făcut apel la Curtea Penală Internaţională (CPI) să întreprindă o anchetă în legătură cu ”crimele […]... Citește în continuare »
 • LUPTE GRELE ÎN FARAH

  BMTF, 15 mai – Talibanii au luat cu asalt capitala provinciei Farah, din vestul Afghanistanului, iar în prezent au loc lupte intense între militanţi şi forţele locale de securitate. Luptele au început marţi în jurul orelor locale 02:00 (luni, orele 21:30 GMT), cînd talibanii au atacat în număr mare oraşul Farah, din mai multe direcţii, […]... Citește în continuare »
 • STATUL ISLAMIC, MAI ACTIV DECÎT TALIBANII

  BMTF, 14 mai – Statul Islamic din Khorasan a revendicat atacul comis duminică asupra unei clădiri publice a administraţiei finanţelor din Jalalabad, estul Afghanistanului, atac soldat cu nouă morţi, relatează AFP, preluată de Agerpres. „O acţiune kamikaze cu vehicul capcană a lovit sediul Ministerului de Finanţe afghan din oraşul Jalalabad”, a anunţat organizaţia extremistă într-o […]... Citește în continuare »
 • ATAC IN DESFASURARE LA JALALABAD

  BMTF, 13 mai – Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte cateva zeci au fost rănite duminică într-un atac încă în curs de desfasurare întreprins de oameni înarmaţi asupra unei clădiri oficiale din Jalalabad, în estul Afghanistanului, au anunţat responsabili locali, informează AFP şi Reuters, scrie Agerpres. Cel puţin trei explozii au răsunat, […]... Citește în continuare »
 • Final de marş pentru “Rovine” şi “Ion C. Brătianu”

  BMTF, 12 mai – După o săptămînă de marş în amonte, astăzi s-a încheiat misiunea de instruire a militarilor aflaţi la bordul celor două nave fluviale de luptă, Monitorul 46 “Ion C. Brătianu” și Vedeta Blindată 180 “Rovine”, care au acostat în Portul Moldova Veche. În perioada celor zece zile de marș, au fost planificate […]... Citește în continuare »
 • Autorităţile de la Kabul au dat publicităţii bilanţul victimelor după atacurile de ieri, din capitala afghană

  BMTF, 10 mai – Bilanţul atacurilor comise miercuri de militanţi ai Statului Islamic din Khorasan şi de talibani împotriva a două secţii de poliţie din capitala afghană Kabul este de 16 morţi, printre care 10 civili, şi 28 de răniţi, transmite TOLONews. Potrivit Ministerului de Interne, cinci poliţişti şi un agent de securitate au fost […]... Citește în continuare »
 • TREI ATENTATE SINUCIGAŞE LA KABUL

  BMTF, 9 mai – Trei explozii succesive au zguduit miercuri capitala afghană Kabul, urmate de un schimb de focuri în zona Dasht-e-Barchi, transmite Reuters, citînd surse din poliţie şi Ministerul de Interne, potrivit agerpres. Potrivit poliţiei, una din explozii a avut loc în apropierea unui post de poliţie din centrul oraşului şi ar putea exista […]... Citește în continuare »
 • JURNALISTĂ ÎMPUŞCATĂ ÎN MUNTENEGRU

  BMTF, 9 mai – O jurnalistă de investigaţie a fost împuşcată marţi în picior în Muntenegru de un atacator necunoscut, într-o nouă agresiune împotriva sa, a indicat poliţia muntenegreană, citată de France Presse, scrie Agerpres. Olivera Lakic a fost rănită cu un glonţ în piciorul drept, dar viaţa sa nu este în pericol. Jurnalista i-a […]... Citește în continuare »
 • ATENTATE DE WEEK-END ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 7 mai – O explozie produsă duminică într-o moschee în provincia Khost din estul Afghanistanului s-a soldat cu cel puţin 17 morţi şi 34 de răniţi, anunţă surse locale citate de agenţia Reuters. Moscheea era folosită şi ca centru de înregistrare a votanţilor pentru alegerile legislative ce vor avea loc în octombrie. Conform unui […]... Citește în continuare »
 • ZIUA MONDIALĂ A LIBERTĂŢII PRESEI. La Reşiţa şi în lume!

  BMTF, 3 mai – Marcată în fiecare an la 3 mai, Ziua mondială a libertăţii presei este celebrată în peste 100 de evenimente organizate pe întreg mapamondul. Reşiţa, nu face excepţie! La ora 17, la Camera de Comerţ şi Industrie, jurnalista Dorina Sgaverdea îşi lansează volumul JOCURI ÎN IMPERIUL DE CENUŞĂ. TREI MINUTE LA RADIO […]... Citește în continuare »
 • 30 aprilie 2018. Zi nefastă în Afghanistan: 10 jurnalişti au fost ucişi!

  BMTF, 1 mai – Bilanţul valului de atentate de ieri, din Afghanistan, este unul tragic pentru jurnalism: 10 jurnalişti au fost ucişi şi mulţi alţii răniţi, împreună cu civili şi copii, dar şi cu opt militari români din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte Protecţia Forţei. Cel puţin 37 de persoane, dintre care 10 jurnalişti, […]... Citește în continuare »
 • Militari romani răniți într-un atentat in Daman

  Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniți luni, 30 aprilie, în Afghanistan, în jurul orei 9.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ținta unui autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device), in Daman. Militarii români făceau parte dintr-un convoi format din […]... Citește în continuare »
 • UPDATE: DUBLU ATENTAT LA KABUL ÎMPOTRIVA JURNALIŞTILOR – CEL PUŢIN PATRU MORŢI

  BMTF, 30 apr – Un fotograf al agenţiei France Presse, Shah Marai, a fost ucis luni în dublul atentat sinucigaş ce a lovit capitala afghană Kabul, a anunţat biroul AFP la faţa locului. Şeful serviciului foto AFP din Kabul, Shah Marai, a fost ucis în al doilea atentat comis de un kamikaze ce mergea pe […]... Citește în continuare »
 • RESTITUIRE ISTORICĂ: Giovanni Castaldo – „Restituor Daciae”

  Manualele de istorie îl prezintă pe Mihai Viteazu ca fiind artizanul primei uniri a provinciilor româneşti, în anul 1600. Importanţa acţiunilor sale a fost pusă în valoare prin intermediul operelor literare ale paşoptiştilor, dintre care se remarcă „Românii supt Mihai-Voievod Viteazul” a lui Nicolae Bălcescu. Documentele istorice ne dovedesc, însă, că lucrurile nu au stat […]... Citește în continuare »
 • Ostilitatea faţă de jurnalişti, încurajată de politicieni, ameninţă democraţia

  BMTF, 25 apr – Organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) avertizează, în raportul său annual, dat publicităţii astăzi, că intensificarea încercărilor de controlare a mass-mediei şi „climatul de ură şi animozitate” faţă de jurnalişti, încurajat de lideri politici, reprezintă „ameninţări la adresa democraţiei”. Ostilitatea faţă de presă, alimentată de politicieni, nu mai este limitată doar la […]... Citește în continuare »