Frontline News

 • PACE CU TALIBANII?

  BMTF, 18 feb – Talibanii au anunţat luni finalizarea unui acord cu SUA, după mai mult de un an de negocieri, ceea ce va permite semnarea documentului la Doha la sfîrşitul acestei luni, deschizînd astfel calea soluţionării unui îndelungat conflict armat, relatează agenţiile internaționale de presă. Potrivit talibanilor, acest acord care va permite începerea negocierilor […]... Citește în continuare »
 • ATENTAT SINUCIGAȘ, ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ, LA KABUL. CEL PUȚIN CINCI MORȚI

  BMTF, 11 februarie – Cel puțin patru militari și un civil au fost uciși și alți 12 răniți, într-un atac sinucigaș, la Kabul, în această dimineață, potrivit purtătorului de cuvînt al Ministerului de Interne. Un atentator sinucigaș s-a detonat, la ora locală 7:00, la intrarea din fața Academiei Militare Marshal Fahim, în districtul PD5 al […]... Citește în continuare »
 • Doi FOS au fost ucişi şi cel puţin şase, răniţi

  BMTF, 9 feb – Forţe afghane şi americane au fost ţinta unui violent atac, în noaptea de sîmbătă spre duminică, în estul Afghanistanului, a declarat un purtător de cuvînt al forţelor americane la faţa locului, relatează AFP. Un terorist purtînd uniformă militară afghană a deschis focul cu o mitralieră în baza în care erau cantonaţi […]... Citește în continuare »
 • CONTRACTOR RĂPIT

  BMTF, 7 februarie – Reprezentantul american al unei companii de securitate a fost răpit săptămîna trecută în estul Afghanistanului, a declarat joi pentru AFP un responsabil al guvernului, confirmînd o informaţie apărută în revista Newsweek, scrie Agerpres. „Nu este un soldat, ci un fost membru al Marinei care este în prezent un antreprenor”, a precizat […]... Citește în continuare »
 • NIVEL RECORD DE VIOLENȚĂ ÎN AFGHANISTAN

  BMTF, 31 ian – Violenţele din Afghanistan au atins un nivel record în ultimul trimestru din 2019, indică un raport oficial american publicat vineri, luptele continuînd în ciuda unui calm relativ la Kabul, scrie AFP, preluată de Agerpres. De peste două luni, capitala şi celelalte mari oraşe din ţară nu au fost vizate de atentate […]... Citește în continuare »
 • ATACURI TALIBANE. 19 MORȚI

  BMTF, 29 ian – Cel puţin 13 membri ai forţelor de securitate afghane au fost ucişi şi alţi cîţiva au fost răniţi în luptele cu talibanii care au atacat mai multe puncte de control în provincia nordică Kunduz, transmit surse oficiale afghan, scrie Agerpres. Opt soldaţi şi cel puţin patru poliţişti au fost răniţi în […]... Citește în continuare »
 • DE ȘAPTE ORI MAI MULTE BOMBE

  BMTF, 29 ian – Forţele americane au lansat anul trecut 7.423 bombe şi alte muniţii în raidurile aeriene desfăşurate în Afghanistan, un record în ultimii zece ani, potrivit cifrelor US Air Force, consultate de AFP, scrie Agerpres. Această cifră, în creştere în raport cu 2018 (7.362), este de şapte ori mai mare decît numărul proiectilelor […]... Citește în continuare »
 • BOMBARDIER AMERICAN DOBORÎT DE TALIBANI

  BMTF, 28 ian – Pentagonul a confirmat luni prăbuşirea unui avion militar în Afghanistan, asigurînd că nu dispune de nici un indiciu că acesta ar fi fost doborît de un tir inamic, relatează AFP, preluată de Agerpres. Bombardierul a fost operat de o companie privată. „Un Bombardier E-11A american s-a prăbuşit astăzi în provincia Ghazni […]... Citește în continuare »
 • KATIUȘA LA AMBASADA AMERICANĂ

  BMTF, 27 ian – Trei dintre cinci rachete lansate duminică la Baghdad au căzut pe ambasada americană, a anunţat o sursă a serviciilor de securitate, precizînd că una dintre rachete s-a prăbuşit pe o cantină la ora mesei, relatează AFP, scrie Agerpres. Este pentru prima dată cînd aceste tiruri cu rachete au lovit direct ambasada […]... Citește în continuare »
 • INVESTIȚII ÎN NOILE REVOLUȚII

  BMTF, 24 ian – Miliardarul american George Soros a anunţat joi că va investi un miliard de dolari într-un proiect pentru reţeaua de universităţi cu scopul de a mobiliza împotriva „dictatorilor actuali şi în devenire” şi împotriva încălzirii climatice, relatează AFP, preluată de Agerpres. „Supravieţuirea societăţilor deschise este ameninţată şi ne confruntăm cu o criză […]... Citește în continuare »
 • MASS-MEDIA PE TOBOGAN, ÎN ROMÂNIA

  BMTF, 21ian – Încrederea românilor în presă a scăzut puternic anul trecut, pînă la 35%, de la 42% în 2018, reprezentînd cea mai mare scădere anuală din lume, potrivit unui studiu al Reuters privind mass-media digitală, prezentat de Antonia Matei, profesor la Facultatea de Jurnalism şi Comunicare din cadrul Universităţii Bucureşti, prezentă la o conferinţă […]... Citește în continuare »
 • RISCURI ÎN 2020

  BMTF, 16 ian – Ediţia din acest an a Global Risks Report anticipează un an în care disensiunile interne şi cele internaţionale se vor acutiza, context completat de încetinirea economiei. Peste 750 de experţi au ierarhizat cele mai mari riscuri în funcţie de probabilitatea acestora de a se produce şi de impactul lor. Pentru 2020, […]... Citește în continuare »
 • RACHETE ȘI DEMONSTRAȚII

  BMTF, 13 ian – Opt rachete au lovit duminică o bază aeriană iraqiană care găzduieşte soldaţi americani la nord de Bagdad, au transmis surse militare iraqiene, fără a preciza originea tirurilor, potrivit AFP, scrie Agerpres. Patru soldaţi iraqieni au fost răniţi, conform armatei iraqiene. Sursele militare iraqiene au dat asigurări că nici un soldat american […]... Citește în continuare »
 • IED ÎN KANDAHAR

  BMTF, 11 ian – Un vehicul militar american a fost lovit în această dimineaţă de un dispozitiv exploziv improvizat (IED) în Afghanistan, a comunicat misiunea NATO ”Resolute Support”, fără a preciza dacă există victime. Talibanii au revendicat atacul, precizînd că acesta a avut loc în provincia Kandahar, din sudul ţării. Într-un tweet, un purtător de […]... Citește în continuare »
 • Mullah Nangyalay a fost ucis în Provincia Herat

  BMTF, 10 ian – Peste 60 de civili au fost uciși sau răniți miercuri, într-un atac cu dronă americană care îl viza pe liderul talibanilor din Provincia Vestică Herat, au declarat oficialii locali, joi. Comandantul taliban, Mullah Nangyalay, a fost ucis în districtul Shindand, aproape de granița cu Iranul, a declarat joi, purtătorul de cuvînt […]... Citește în continuare »
 • RACHETE SPRE ZONA VERDE

  BMTF, 9 ian – Două rachete s-au abătut miercuri seară asupra Zonei Verzi din Baghdad, unde se află ambasada americană, a făcut cunoscut un responsabil al serviciilor de securitate, notează AFP, preluată de Agerpres. Chiar înainte de miezul nopţii, corespondenţi ai agenţiei France Presse au auzit mai multe explozii în centrul Baghdadului, la 24 de […]... Citește în continuare »
 • UPDATE 2: A ÎNCEPUT HĂRȚUIREA

  BMTF, 8 ian – Al doilea tir de rachete s-a abătut miercuri dimineaţă asupra bazei militare Ain al-Assad din Iraq, utilizată de soldaţi americani, a anunţat postul Al Mayadeen TV, citat de Reuters. O sursă din cadrul serviciilor de securitate iraqiene a declarat pentru Reuters că în interiorul bazei Ain al-Assad din provincia Anbar au […]... Citește în continuare »
 • ALTE ȘASE RACHETE TRASE SPRE AMBASADA AMERICANĂ DIN BAGHDAD

  BMTF, 6 ian – Şase rachete au lovit duminică capitala iraqiană Baghdad, dintre care trei au căzut în Zona Verde, un perimetru puternic securizată în care se află clădirile guvernului şi misiunile străine, informează Reuters, preluată de Agerpres. Celelalte trei rachete au căzut în Jadriya, o zonă rezidenţială din apropiere, conform unui comunicat al armatei […]... Citește în continuare »
 • TRUPELE STRĂINE TREBUIE SĂ PĂRĂSEASCĂ IRAQUL

  BMTF, 5 ian – Parlamentul iraqian a votat duminică o rezoluţie prin care cere guvernului de la Baghdad să pună capăt prezenţei trupelor străine în Iraq şi să ia măsuri pentru ca aceste trupe să nu mai folosească în nici o circumstanţă teritoriul, apele şi spaţiul aerian ale Iraqului, transmite agenţia Reuters, preluată de Agerpres. […]... Citește în continuare »
 • ATAC ÎN ZONA VERDE DIN BAGHDAD

  BMTF, 4 ian – Două atacuri au vizat aproape simultan sîmbătă seară Zona Verde ultrasecurizată din Baghdad şi o bază aeriană iraqiană în care se aflau soldaţi americani aflată la nord de capitală, au declarat responsabili ai serviciilor de securitate citaţi de AFP, scrie Agerpres. Atacul survine la cîteva ore după ce un nou raid […]... Citește în continuare »