Corespondent special

CS
 • RĂZBOI LA TINE, ACASĂ

  În ultimii ani, aproape 2000 de jurnalişti şi lucrători media au fost ucişi în timp ce-şi făceau datoria. Ei au murit pentru că ceea ce au spus sau au scris a deranjat pe cineva, pentru că investigau ceea ce nu se dorea a fi investigat, pentru că anumite persoane nu agreează jurnaliştii sau pur şi […]... Citește în continuare »
 • Ştiri într-o lume ostilă

  O întrebare pare să revină, din ce în ce mai des, ca o obsesie, în mintea şi pe buzele fiecărui român: „Ce e mic, rău, negru, urît şi bate la uşă”? Răspunsul e la fel de neprietenos: „Viitorul”! Dimineaţa, înainte de a pleca la serviciu, sau seara, cînd obosit de viermuiala de peste zi ţi-ai […]... Citește în continuare »
 • CU TASK FORCE YELLOW SCORPIONS PE MUNTELE MIC

  Pe timişoreni îi întîlneşti în … Zabul! Batalionul 32 Infanterie Scorpionii Galbeni a fost comandat de un prieten deosebit, colonelul Daniel Cristian Dan, singurul ofiţer de relaţii publice devenit comandant de batalion luptător şi chiar comandant de brigadă, actualmente! Şi nu orice, Brigada Multinaţională Sud-Est! De Cristi mă leagă luni de camaraderie în misiunile din […]... Citește în continuare »
 • UN SECOL DE EROISM ROMÂNESC

  Eroii români se află peste tot! De la Mons (Belgia), în Balcani, Armenia, Kazahstan, Rossoşka, în Rusia, sau Afghanistan. De eroi ne aducem aminte doar la momente festive, când ni se face pielea ca de găină, iar lacrimi ni se preling pe la colţul ochilor. Apoi intervine uitarea şi meschinăria noastră epigonică. Din lipsă de […]... Citește în continuare »
 • Trei jurnaliști ruși au fost uciși în Republica Centrafricană

  BMTF, 2 iul – Reporterul de război Ohran Djemal, documentaristul Aleksandr Rastorguiev și cameramanul Kirill Radcenko au fost uciși luni noaptea în apropiere de oraşul Sibut, iar Ministerul rus de Externe a confirmat identitățile acestora, scrie Libertatea.ro Ei colaborau cu Centrul de gestionare a investigațiilor, un proiect lansat de fostul oligarh Mihail Hodorkovski, care trăiește […]... Citește în continuare »
 • „New York Daily News” a concediat jumătate din echipa de știri

  BMTF, 24 iul – Publicația „The New York Daily News” a renunțat la jumătate din echipa sa editorială. Compania-mamă, Tronc, “restructurează din temelii Daily News”, într-un efort de schimbare a priorităților de conținut, a anunțat echipa de resurse umane într-un email transmis angajaților luni dimineață și obținut de CNN, scrie HotNews.ro . “Cei care vor […]... Citește în continuare »
 • BANAT – 300

  Sîmbătă, 21 iulie, a fost ZIUA BANATULUI! A împlinit 300 de ani! La fel ca Berea Timişoreana! Sînt 300 de ani de cînd a fost semnat Tratatul de la Passarowitz. Sau de la Pojarevăț, pe rîul Morava! La 21 iulie 1718 s-a încheiat războiul dintre Imperiul Otoman, pe de-o parte și Imperiul Habsburgic și Republica […]... Citește în continuare »
 • Pedepse cu închisoarea pentru jurnaliştii care filmează, fotografiază sau înregistrează soldaţi

  BMTF, 18 iun – Guvernul israelian a aprobat duminică o lege care prevede pînă la 10 ani de închisoare pentru orice persoană care filmează, fotografiază sau înregistrează soldaţi cu scopul „subminării securităţii statului”, a informat Ministerul Justiţiei, relatează AFP, potrivit agerpres. Proiectul prezentat de partidul ultra-naţionalist Israel Beiteinou, condus de ministrul apărării Avigdor Lieberman, prevede […]... Citește în continuare »
 • JURNALIŞTII – COMBATANŢI ÎN RĂZBOIUL HIBRID

  BMTF, 31 mai – Toate Convenţiile internaţionale, inclusiv cea de la Geneva, Dreptul Internaţional Umanitar, în relaţia cu jurnaliştii, trebuie modificate! Jurnalistul a devenit, din observator al conflictului armat, COMBATANT! Sau, Conform p.2 art 79 şi p. 3 art. 51 ale Protocolului Adiţional I jurnalistul se bucură de protecţia garantată de Dreptul Internaţional Umanitar cu […]... Citește în continuare »
 • BOR ÎN RĂZBOIUL HIBRID!

  E aproape un truism să spui că libertatea de exprimare are limite. Ca și libertatea în general, libertatea de expresie NU este absolută. Limitele libertății noastre sînt trasate acolo unde începe libertatea celuilalt. Că oamenii, în general, şi jurnaliştii, în special, îşi procură informaţiile din diverse surse, deschise sau nu, este, iarăşi, o realitate de […]... Citește în continuare »
 • SECURITATEA PRIVATĂ, RELAŢIILE PUBLICE ŞI COMUNICAREA MEDIATICĂ

  1. Introducere Istoria modernă se desfăşoară în spaţiul public. Este „istoria publicurilor” în acţiune şi a comunicării de msă. De aceea, fiecare actor prezent îşi asumă spaţiul public ca scenă a „spectacolului social”. Companiile Private de Securitate sînt actori în acest spaţiu public, pe care încearcă să îl influenţeze şi de care sînt influenţate. Cea […]... Citește în continuare »
 • JURNALISTĂ ÎMPUŞCATĂ ÎN MUNTENEGRU

  BMTF, 9 mai – O jurnalistă de investigaţie a fost împuşcată marţi în picior în Muntenegru de un atacator necunoscut, într-o nouă agresiune împotriva sa, a indicat poliţia muntenegreană, citată de France Presse, scrie Agerpres. Olivera Lakic a fost rănită cu un glonţ în piciorul drept, dar viaţa sa nu este în pericol. Jurnalista i-a […]... Citește în continuare »
 • 30 aprilie 2018. Zi nefastă în Afghanistan: 10 jurnalişti au fost ucişi!

  BMTF, 1 mai – Bilanţul valului de atentate de ieri, din Afghanistan, este unul tragic pentru jurnalism: 10 jurnalişti au fost ucişi şi mulţi alţii răniţi, împreună cu civili şi copii, dar şi cu opt militari români din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte Protecţia Forţei. Cel puţin 37 de persoane, dintre care 10 jurnalişti, […]... Citește în continuare »
 • RESTITUIRE ISTORICĂ: Giovanni Castaldo – „Restituor Daciae”

  Manualele de istorie îl prezintă pe Mihai Viteazu ca fiind artizanul primei uniri a provinciilor româneşti, în anul 1600. Importanţa acţiunilor sale a fost pusă în valoare prin intermediul operelor literare ale paşoptiştilor, dintre care se remarcă „Românii supt Mihai-Voievod Viteazul” a lui Nicolae Bălcescu. Documentele istorice ne dovedesc, însă, că lucrurile nu au stat […]... Citește în continuare »
 • DESPRE INTELLIGENCE-UL PRIVAT, LA HERCULANE, ACADEMIA BODYGUARD, CU PROF. UNIV. DR. TIBERIU TĂNASE

  Industria de securitate privată este un sector agreat la nivelul Uniunii Europene. În ultimii 30 de ani, sectorul de securitate privată în cele 27 state membre a cunoscut o creştere importantă atît în ceea ce priveşte numărul societăţilor cît şi a numărului şi nivelului personalului de securitate. În cele mai multe dintre statele membre, la […]... Citește în continuare »
 • BALINT AL III-LEA

  # Un performance de excepţie pe scena Teatrului din Reşiţa De 30 de ani am aceeaşi problemă deontologică: să scriu, sau să nu scriu… despre familia mea! Aceasta e întrebarea! Am preferat să NU scriu despre ea, chiar dacă, TATA ar fi meritat de foarte multe ori un gînd frumos, din partea mea, într-o pagină […]... Citește în continuare »
 • EPOPEEA GUNOIULUI ECOLOGIC E SCRISĂ TOT DE CETĂŢEAN

  Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor Caraş-Severin a costat 60 de milioane de euro, dar se bazează TOT pe conştiinţa cetăţeanului, pentru buna sa funcţionare. Dincolo de angajamentele europene asumate de România, odată cu aderarea la Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte componenta de mediu, gestionarea gunoiului menajer a generat reacţii din cele mai diverse: […]... Citește în continuare »
 • JUMĂTATE DE AN DE LA LINȘAJUL MEDIATIC

  S-a împlinit jumătate de an de cînd o parte din mass-media județeană îl linșa mediatic pe Viorel Pistol și compania Mike Security. Acțiunea, îl viza inițial pe fostul prefect de Caraș-Severin, Nicolae Miu-Ciobanu și, de fapt, îl viza pe deputatul Ion Mocioalcă, liderul PSD Caraș-Severin. De fapt, viza PSD-ul în totalitatea sa, dacă mă gîndesc […]... Citește în continuare »