Analiză

 • JE SUIS ORLANDO ȘCHIOPU!

  După patru ani de la incendiul din Colectiv, situația se repetă, semn că nu învățăm nimic din greșeli, doar setea de sînge este nețărmurită! Romanii aveau dreptate. Cezarii dădeau vulgului pîine și circ! Circ! Sute de animale sacrificate în arene, zeci de gladiatori ucigîndu-se reciproc pentru satisfacția mulțimii! Manipularea asta ordinară cu filmulețul de la […]... Citește în continuare »
 • ForFireEx 2019

  Mereu spunem că ne dorim o țară ca afară, cu instituții capabile să reprezinte România la cele mai înalte standarde. Ministerul Apărării Naționale este prima, și cea mai importantă, instituție din România care s-a reformat și a performat la standarde internaționale. Am spus-o, nu numai eu, dar o repet mereu: Armatei României I se datorează […]... Citește în continuare »
 • POMPIERILOR!

  Ziua de 13 Septembrie a fost sărbătorită dintotdeauna ca fiind ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA, însă a fost legal oficializată începînd din 1953, fiind prevăzută în Hotărârea Guvernului nr.1490/2004 pentru aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Astăzi, se împlinesc 170 de ani de la bătălia din Dealul Spirii. Nu […]... Citește în continuare »
 • La mulţi ani, camarazi!

  În 23 iulie, presa militară din România, atît cît a mai rămas ea după trecerea valurilor reformatoare peste Armata României în ultimii ani, aniversează 160 de ani. 160 de ani în care jurnalistul militar român a luptat cu armele imaginii şi cuvîntului pe toate fronturile unde militarul român a fost prezent. Pentru a păstra adevărul […]... Citește în continuare »
 • 2 IUNIE

  Pe 2 iunie, BANATUL a împlinit 772 de ani, socotiţi de la emiterea Diplomei Cavalerilor Ioaniţi, în 1247, pe care Ordinul Suveran Creştin şi Militar al Cavalerilor de Banat îl socoteşte ACTUL DE NAŞTERE al Banatului istoric! Ca o fericită coincidență, duminică 2 iunie, pe Cîmpia Blajului, Suveranul Pontif l-a beatificat pe cel care a […]... Citește în continuare »
 • WeAreNATO

  În urmă cu 15 ani, pe 29 martie, România primea statutul de membru al Alianţei Atlanticului de Nord. Pe 2 aprilie, în cadrul unei ceremonii oficiale, drapelul ţării noastre a fost arborat la Cartierul General al Alianţei de la Bruxelles. Pentru România, NATO a însemnat “certificatul de bună purtare” şi garanţia că nu se va […]... Citește în continuare »
 • ROMÂNIA, PRESA ŞI RĂZBOIUL HYBRID

  Dan Dungaciu, preşedintele Institutului de Ştiinte Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Romane (ISPRI) şi al Fundaţiei Universitare a Marii Negre (FUMN), explică, de fiecare dată, cu răbdare, ce este războiul hybrid, cazul Ukrainei fiind unui “de manual”! “NATO este o maşinărie enormă, indestructibilă în războaiele militare clasice, dar actualele provocări sînt de altă natură”, […]... Citește în continuare »
 • NIŞTE ASEMĂNĂRI

  O butadă ne aduce aminte mereu că istoria se repetă. Sau, cine nu-şi cunoaşte istoria riscă să o repete. Nu e cazul nostru, al României, pentru că noi, repetăm de atîtea ori istoria încît nu mai avem timp să învăţăm ceva din ea. Afghanistanul a fost mereu un loc “inspiraţional” pentru mine. Poate şi pentru […]... Citește în continuare »
 • LEGIO PATRIA NOSTRA

    Legiunea straină face parte din armata terestră, respectînd aceleaşi reguli şi regulamente, unităţile sale avînd aceeaşi structură, echipament, aceleaşi misiuni ca toate unităţile de acest tip, diferenţiindu-se prin statutul particular al legionarului. A luat fiinţă prin ordonanţa emisă la 10 martie 1831, semnată de regele Franţei Louis Philippe, ca un vîrf de lance al […]... Citește în continuare »
 • 2019 – RISC TOTAL

  Asăzi, a început la Davos, Elveţia, lucrările Forumului Economic Mondial, care se vor derula pînă vineri, 25 ianuarie. În acest an, tema prestigioasei manifestări va fi: „Globalizarea 4.0: configurarea unei arhitecturi globale pentru cea de a patra revoluţie industrială”. Vor fi dezbătute aspecte legate de noua ordine economică mondială în cadrul procesului de globalizare a […]... Citește în continuare »