Analiză

 • UN SUFLET, DOUĂ INIMI

  Titlul este o parafrază după UN SUFLET, DOUĂ IMNURI a scriitorului şi poetului DARIUS DECEBAL, Legionar al Legiunii străine! Darius Decebal continuă tradiţia într-o formaţiune militară unde tradiţiile sînt importante, devenind o nouă şi singură religie: cea a legionarilor. Darius Decebal este scriitor şi poet, la fel cum este luptător, gata să se jerfească pentru […]... Citește în continuare »
 • ACCENTUL PE FOS

  Generalul Austin S. Miller este noul comandant al misiunii NATO Resolute Support din Afghanistan, din 2 septembrie, anul acesta. Miller a fost printre primii militari americani trimişi în teatrul de operaţii (TO) Afghanistan. Între 2013 – 2014, Miller a comandat unităţi de operaţii speciale în Afghanistan, precum Componenta Comandamentului NATO de Operaţii Speciale din Afghanistan (NATO […]... Citește în continuare »
 • UN VIITOR SMART?

  În spatele huzurului unei elite europene aflate în vacanţă – în timp ce atît de multe lucruri nu sînt în regulă – se află o posibilitate deplorabilă. Există posibilitatea, riscul, şansa, ca în viitorul nu foarte îndepărtat, comunităţile locale să dorească să se organizeze şi să se guverneze după cu totul alte principii, reguli şi […]... Citește în continuare »
 • KWI TREBUIE SĂ PLECE

  Două precizări trebuie să fac din capul locului: 1) Ce s-a întîmplat vineri, 10 august 2018, la Bucureşti NU a fost Mitingul Diasporei, aşa cum cu obstinaţie unele televiziuni şi radiouri au ţinut să ne precizeze repetat. 2) Nu sînt PSD-ist, PNL-ist, PMP-ist, USR-ist, secur-ist sau un alt fel de ist, în afară de JURNAL-ist! […]... Citește în continuare »
 • AVEM NEVOIE DE UN MINISTER PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

  Trupuri carbonizate, oameni cu arsuri grave, persoane dispărute, case în flăcări şi maşini arse, păduri cuprinse de foc şi fum pretutindeni. Aşa arată regiunea Attica de lîngă Atena, capitala Greciei, care se confruntă cu cele mai grave incendii de pădure începînd din 2007. Zeci de incendii au izbucnit în zonele din apropierea capitalei elene, cu […]... Citește în continuare »
 • LA MULŢI ANI, JURNALIŞTILOR MILITARI!

  23 iulie figurează în calendarul sărbătorilor celor aflaţi sub arme ca Ziua Presei Militare. La mulţi ani, dragi colegi! Pentru că, la 23 iulie 1859, a apărut, la București, prima publicație a Armatei Române, ”Observatorul militar, diariu, politicu și scientificu” (pînă la 3 dec. 1859). Era, la vremea respectivă, primul periodic militar din Principatele Române […]... Citește în continuare »
 • EROII DIN AFGHANISTAN

  Erou, eroism…sînt cuvinte pe care le auzim tot mai rar. În Anul Centenarului, instituţii media demarează fel de fel de campanii. Urmele eroilor români care s-au jertfit, în haina militară, în ultimii 100 de ani se întind din Belgia pînă, hăt, departe, în Afghanistan, acolo unde, pînă astăzi, 29 de militari români au fost ucişi. […]... Citește în continuare »
 • DE CE TREBUIE SĂ FIM ÎN AFGHANISTAN

  Se va spune că nu este o abordare jurnalistică a subiectului. Nici nu este! Este o convingere personală consolidată după 15 de misiuni alături de militarii români în Teatrul de Operaţii Afghanistan. Un loc de pe planetă despre care toată lumea vorbeşte, dar mai ales detractorii participării româneşti la misiunile de acolo. Am auzit jurnalişti […]... Citește în continuare »
 • JURNALIŞTII – COMBATANŢI ÎN RĂZBOIUL HIBRID

  BMTF, 31 mai – Toate Convenţiile internaţionale, inclusiv cea de la Geneva, Dreptul Internaţional Umanitar, în relaţia cu jurnaliştii, trebuie modificate! Jurnalistul a devenit, din observator al conflictului armat, COMBATANT! Sau, Conform p.2 art 79 şi p. 3 art. 51 ale Protocolului Adiţional I jurnalistul se bucură de protecţia garantată de Dreptul Internaţional Umanitar cu […]... Citește în continuare »
 • BOR ÎN RĂZBOIUL HIBRID!

  E aproape un truism să spui că libertatea de exprimare are limite. Ca și libertatea în general, libertatea de expresie NU este absolută. Limitele libertății noastre sînt trasate acolo unde începe libertatea celuilalt. Că oamenii, în general, şi jurnaliştii, în special, îşi procură informaţiile din diverse surse, deschise sau nu, este, iarăşi, o realitate de […]... Citește în continuare »