Analiză

 • COVID-19. ZIUA DE AZI FACE ISTORIE!

  Haosul generalizat a pus stăpînire pe mapamond. România nu face excepíe! Instituţiile statului se străduiesc să repare acum, ce a stricat clasa politică în 30 de ani! Pandemia de COVID-19 resetează, sper, sistemul construit pe o fundație șubredă. Am să vorbesc pe final de COVID-19. Pînă atunci, vă propun un text mai vechi, dar actual […]... Citește în continuare »
 • DESPRE DEMNITATE, SIMBOLURI ŞI PREŢUIREA PROPRIILOR VALORI

  Despre disoluţia autorităţii statale, am mai scris. Despre atacurile sistematice asupra structurilor de ordine publică, poliţie, jandarmerie etc, am scris de mă doare tastatura. În corul scuipătorilor se află mai mulţi jurnalişti, lideri de opinie şi organe de presă. Eu spun că nu e întîmplător acest atac. Şi totuşi, cine ne apără? Dacă poliţia nu […]... Citește în continuare »
 • Oamenii sînt mai importanţi decît tehnologia! LA MULȚI ANI, FOS!

  Duminică, 1 martie, militarii din Forţele pentru operaţii speciale din Armata României sărbătoresc înfiinţarea primei structuri de acest gen de armă. Aceste forţe sînt „vîrful de lance” al capabilităţilor militare naţionale, structuri de elită, modulare, flexibile, în măsură să execute toate misiunile încredinţate. Punînd accentul pe calitate şi nu pe cantitate, România a reuşit să-şi […]... Citește în continuare »
 • NEMERNICI CE SÎNTEȚI!

  “Nu întreba ce face țara pentru tine, întreabă-te ce faci tu pentru țară” este dictonul preferat de toți aceia care, într-un fel sau altul, încearcă să minimalizeze impotența Statului în raporturile sale cu cetățeanul. Statul defect, statul eșuat nu mai face NIMIC pentru tine, Cetățeanule! Într-un fel, sau altul, îți dă mînă liberă să supraviețuiești […]... Citește în continuare »
 • UN LUPTĂTOR DIN TEATRUL DE OPERAŢII ARE ÎN SPATE 12 ALŢI MILITARI, ÎN SUPORT

  Interviu cu ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, realizat de colonel Cristian Dumitrașcu, redactor-șef „Ora Armatei”- Colonel Cristian Dumitrașcu (C.D.): Domnule ministru Nicolae-Ionel Ciucă, vă mulţumesc pentru că aţi acceptat acest inteviu pentru presa militară. Un interviu cu mai multe teme, teme majore în această primă parte a anului, o perioadă tumultoasă de instabilitate politică, o […]... Citește în continuare »
 • UN RAPORT

  Detaşările repetate din ultimele două decenii au afectat disciplina în cadrul forţelor speciale americane, se menţionează într-un raport intern publicat marţi de Pentagon, care nu a identificat nicio ‘problemă etică de ordin general’ care să explice incidentele recente ce au afectat reputaţia acestor unităţi de elită ale armatei SUA, potrivit France Presse. ‘Avem o cultură […]... Citește în continuare »
 • TRIUNGHIUL CU GEOMETRIE VARIABILĂ AL INSECURITĂŢII NAŢIONALE

  Cel puţin 162 de centre de sănătate dintr-un total de 3.500 au fost distruse sau închise în 2019 în Afghanistan din cauza conflictului armat din ţară, a anunţat zilele acestea un oficial al Ministerului Sănătăţii afghan. Purtătorul de cuvînt al ministerului, Nezamuddin Jalil, a spus că distrugerea şi închiderea de spitale – în toate zonele […]... Citește în continuare »
 • ȘAPTE ANI

  S-au scurs şapte ani de la cumplita veste! Bunul meu prieten, camaradul meu de arme, Septimiu Roman, a plecat, joi, 17 ianuarie 2013, fulgerător, în timp ce se află în Parcul Tineretului din Bucureşti, la vîrstă de 56 de ani. S-a dus să-l întîlnească pe Mile Cărpenişan! În ultimii ani, era corespondentul Radio România Actualităţi […]... Citește în continuare »
 • PRIMĂVARA PERSANĂ

  Discutam în emisiunea DINCOLO DE APARENȚE, difuzată de BanatTV, împreună cu prietenul Daniel Botgros, despre posibilitatea izbucnirii unei “Primăveri persane”, analizînd ultimele evoluții politice și de Securitate din Orientul Mijlociu (OM), și mă arătam partizanul unui astfel de scenariu, o răsturnare din interior a regimului ayatollahilor, evident, sprijinită masiv de adversarii acestuia, pe care, da, […]... Citește în continuare »
 • VIITORUL E AL CELOR NEBUNI!?

  # FALS TRATAT DE LEADERSHIP CRETIN Auzim mereu o vorbă răspîndită prin popor, precum mirosul de transpirație din autobuz: sîntem nebuni, ne-au pus ceva în aer! Asta e senzația, și explicația populară, la nivel de analist de gang de la firul ierbii, atunci cînd logica elementară și bunul simț al speciei nu reușește să explice […]... Citește în continuare »