220 DE ATACURI TALIBANE ÎN TREI SĂPTĂMÎNI

BMTF, 24 iul – Cel puțin „31 de luptători talibani”, inclusiv „13 pakistanezi” au fost uciși, iar alți 15 au fost răniți în estul provinciei Nangarhar, a declarat miercuri seara Attaullah Khoghyani, un purtător de cuvînt al guvernatorului provincial.

Confruntările au avut loc în districtul Khoghyani, din provincie, după ce talibanii au atacat punctele de control ale forțelor de securitate, a spus Khoghyani.

„Forțele de securitate au confiscat un număr de vehicule și arme de la insurgenți după atac”, a spus el, adăugînd că „nu au fost răniți membri ai forțelor de securitate și civili în confruntări.”

Talibanii încă nu au comentat cu privire la aceste confruntări!

Evaluările efectuate de surse BMTF la Kabul indică faptul că 250 de membri ai forței de securitate afghane au fost uciși și peste 300 de alte persoane au fost rănite în 220 de atacuri desfășurate de talibani în ultimele trei săptămîni, în unsprezece provincii ale țării! Evaluarea indică faptul că majoritatea victimelor din forțele guvernamentale au avut loc în regiunile de nord și sud-est ale țării.

Guvernul afghan nu dorește să ofere detalii exacte despre victimele forțelor guvernamentale, dar insistă asupra faptului că victimele talibanilor „sînt duble” comparative cu victimele provocate de forțele afghane.

În conformitate cu acordul de pace SUA-Taliban, semnat la Doha pe 29 februarie, talibanii s-au angajat să nu pună în mișcare atacuri asupra șoselelor cheie și a capitalelor de provincie. Cu toate acestea, în ultimele zile, șoselele Zabul-Kandahar, Baghlan-Samangan și Kabul-Nangarhar au fost țintele unor atacuri masive ale talibanilor.