ATAC CU RACHETE LA KABUL

BMTF, 24 iul – Patru rachete au căzut, în această după-amiază, în zona rezidenţială Afshar, din Kabul, în apropiere de Academia de Poliţie, informează responsabili cu securitatea în capitala afghană. Şapte persoane, membre ale aceleiaşi familii, au fost rănite în atac.

Cele patru rachete au căzut la un interval de o oră, între 13 şi 14, ora locală, a doua, la 10 minute după prima.

Martorii oculari au declarat că prima rachetă a lovit o casă și a rănit şapte persoane, între care doi copii şi o femeie, iar a doua, un magazin.

Atacul cu rachete survine la o zi după ce 15 membri ai Forţelor de Securitate afghane, militari şi poliţişti, au fost ucişi şi alţi 18 răniţi, într-o confruntare cu forţele talibane în sudul Provinciei Zabul. Confruntarea a început luni dimineaţă, după ce talibanii au atacat centrul districtului Atghar, în apropiere de Kandahar, existînd pericolul ca districtul să cadă în mîinile talibanilor.

Mai multe zeci de civili au părăsit zona.

Cel puţin 162.000 de persoane şi-au părăsit căminele de la începutul acestui an din cauza conflictului în Afghanistan, a anunţat Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Activităţilor Umanitare (UNOCHA), marţi.

Un total de 162.157 de persoane au fost strămutate în perioada 1 ianuarie – 22 iulie, numai în ultimele patru săptămîni cel puţin 30.000 de oameni fiind nevoite să-şi părăsească locuinţele.