ATACURI DE NOAPTE ALE TALIBANILOR

BMTF, 14 sep – Cel puţin 38 de agenţi de securitate şi civili afghani au fost ucişi în atacuri comise noaptea de joi spre vineri în patru provincii afghane, au declarat vineri oficiali locali, pe fondul unui atac al talibanilor asupra unor puncte de control militare afghane, agenţiile de ştiri.

Un total de 29 de ofiţeri de poliţie şi membri ai armatei naţionale afghane au fost ucişi în atacuri talibane în provincia Farah (vest), a afirmat şeful consiliului provincial, Farid Bakhtwar.

Insurgenţi talibani au atacat mai multe posturi de control la marginea oraşului Farah precum şi în alte trei districte, fiind rănite cel puţin şase persoane, potrivit oficialului citat.

În provincia Samangan, nord, au fost ucişi cel puţin şapte poliţişti într-un atac al extremiştilor islamici, a spus un alt responsabil.

Cel puţin alţi 14 alţi au fost răniţi în atac joi în districtul Dar-e-Suf din Samangani, a afirmat membrul consiliului provincial, Safiullah Samangani.

În urmă cu o săptămînă, 14 persoane au fost ucise şi şase rănite în atacuri talibane asupra unor puncte de control ale poliţiei din acelaşi district.

Între timp, civili au fost din nou surprinşi în mijlocul luptelor. Două persoane au fost ucise de militanţi talibani în districtul Jalrez din provincia centrală Maidan Wardak.

Victimele erau angajaţi ai guvernului din provincia Bamyan, au afirmat membri ai consiliului provincial.