Cel puţin 65 de morţi într-un atac împotriva SIM

 

BMTF, 22 ian – Cel puţin 65 de operatori din cadrul Serviciului de Informaţii Militare al Afghanistanului au fost ucişi într-un atac comis luni de talibani împotriva unei baze a acestora în centrul Afghanistanului, a declarat marţi un oficial afghan, relatează AFP, preluată de Agerprs.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate a declarat sub rezerva anonimatului că sînt „cel puţin 70 de morţi” în atentat.

Un prim bilanţ al autorităţilor din provincia Wardak anunţa luni 12 morţi şi 20 de răniţi. Alte mass-media din Afghanistan au raportat că peste 100 de persoane au fost ucise.

Un vehicul de transport al trupelor armatei afghane, un Humvee furat şi „plin de explozibili”, a fost detonat la intrarea în centrul de pregătire al serviciilor de informaţii din Maidan Shar, capitala provinciei Wardak, situată la 50 de km sud de Kabul. Apoi, trei bărbaţi aflaţi într-un vehicul în urma maşinii detonate au intrat în tabără. A urmat un schimb de focuri şi cei trei atacatori au fost ucişi, însă majoritatea deceselor au avut loc „din cauza prăbuşirii parţiale a clădirii după explozia puternică”, a declarat şeful Consiliului provincial Akhtar Mohammad Tahiri, precizând că atacatorii purtau uniforme ale serviciilor de informaţii.

Talibanii au revendicat imediat atacul pe WhatsApp.