ESCALADAREA VIOLENȚEI ÎN AFGHANISTAN

BMTF, 21 oct – Cel puțin cinci civili au fost uciși și alți nouă au fost răniți în două explozii cu bombe amplasate pe marginea drumului, în districtul Jalrez, provincia Maidan Wardak, marți dimineață devreme, a declarat biroul guvernatorului provincial. Cinci dintre răniți sînt femei și alți patru, copii.

Exploziile au distrus două vehicule: un autobuz și un vehicul model Toyota Corolla, ambele transportînd civili, se arată în comunicat.

Victimele incidentului au fost trimise la centrul provincial de sănătate pentru tratament, a declarat Mohammad Salim Asgharkhil, șeful spitalului provincial.

Nici un grup nu și-a asumat responsabilitatea pentru explozii.

Incidentele au loc pe fondul unei creșteri accentuate a violenței în țară. Cel puțin 15 civili au fost uciși într-o explozie cu mașină-capcană în provincia Ghor, în vestul Afghanistanului, la începutul acestei săptămîni.

Satul Kota Ashro din districtul Jalrez a fost instabil în ultimele șapte zile. În urmă cu aproape șapte zile, o explozie cu mașină-capcană a vizat un FOB al forțelor de securitate din zonă și a rănit patru agenți de securitate.

Forțele de securitate din FOB au fost asediate timp de aproape cinci zile, potrivit lui Abdul Jabar, un soldat din avanpost, care a făcut remarcile într-un videoclip înregistrat pe rețelele de socializare în acest weekend.

Trupe de comando afghane au efectuat luni o operațiune în zona Kota Ashro, districtul Jalrez, și au salvat forțele asediate, potrivit unei declarații a Ministerului Apărării.