EXPLOZIE PUTERNICĂ LA KABUL

BMTF, 12 oct – Cel puţin şase persoane au fost ucise luni şi alte cîteva zeci rănite în capitala afghană Kabul într-o explozie produsă în apropiere de un protest la care participau sute de oameni, informează AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit Ministerului de Interne, explozia a avut loc în apropierea unui liceu din centrul oraşului, în apropiere de Zona Verde, perimetrul ultrasecurizat din centrul capitalei Afghanistanului.

„Un terorist-kamikaze a vrut să atace un grup de manifestanţi. A fost oprit la 200 de metri de metri de intrarea în Zona Verde”, a declarat un alt oficial din cadrul Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Un poliţist a menţionat anterior pentru France Presse că a văzut 15 victime la sol, dar nu a putut preciza dacă „a fost vorba de un atentat sinucigaş sau de o bombă”.

Sute de oameni s-au strîns luni la Kabul pentru a cere trimiterea de întăriri într-un district din provincia Ghazni, unde talibanii şi-au intensificat atacurile în ultimele zile.

Zeci de soldaţi şi civili afghani au fost ucişi sau răniţi în ultimele atacuri întreprinse de talibani în provinciile afghane Takhar (nord) şi Ghazni (sud-est).