INTRODUCERE ÎN JURNALISM ȘI COMUNICARE

Școala Generală din Soceni este gazdă primitoare, în fiecare zi de luni, pentru o grupă specială de elevi. Ei sînt amatorii de jurnalism și comunicare, curs organizat de Clubul Copiilor și Elevilor Reșița, în parteneriat cu Școala din Ezeriș.

15 băieți și fete, de-a dreptul speciali, se așează în bănci, notează conștiincioși, comentează, dau replici directe. Ce este jurnalismul? De ce mai avem nevoie de el acum, în epoca mulți-media și a platformelor de socializare? Jurnalist profesionist, sau jurnalist cetățean? News și fakenews…

Pasionați de desen, muzică, electronică, automobile sau jocuri pe calculator, toți află cu surprindere lucruri noi despre locul în care trăiesc. Astăzi, sînt doar Eleonora, Gabriela, Cătălina, Andrei, Narcisa, Maria, Daiana, Bianca, Cătălina, Alex, Denis, Andrei sau Valentin, mîine pot fi demni urmași ai ziaristului Petru Bizerea, din Soceni, fondatorul Ziarului OPINCA, din Coștei, în redacția căruia s-a întocmit lista cu reprezentanții bănățenilor la Marea Adunare Națională de la Albă Iulia, în 1918!

Sau, de ce nu, așa cum spunea Daiana, să-și urmeze visul spre celebritate, precum un alt jurnalist bănățean: Joseph Pulitzer, din Măcău, actualul Mako!

Pentru toate acestea, mulțumim directorului Clubului Copiilor și Elevilor Reșița, prof. Sorin Savu, prof. Ramona Ruchenwald-Jurjonița, de la Școala din Soceni, și primarului Ioan Rusu!

Să ne citim cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.