NICOLAE CIUCĂ ESTE PRIETENUL MEU. POATE, ŞI AL TĂU!

Îl cunosc pe Nicolae Ionel Ciucă de 20 de ani. De pe vremea cînd era maior. Şi am scris acest lucru, de mai multe ori, fără să mă ascund în spatele lui Ionaşcu, 2trenuleţ2 sau Jan Georgescu. Am semnat articole, relatări, interviuri şi documentare video fără să fiu plătit de Cineva, fără să-mi ceară Cineva acest lucru şi fără ca Cineva să mă recompenseze vreodată cu Ceva. Niciodată, Nimeni nu a pus la cale ca împreună cu mine, sau cu colegii mei, să construiască o viitoare carieră politică a Generalului! Martor e chiar Generalul deşertului (nick name pe care eu l-am lansat în spaţiul public!) că Niciodată nu i-am cerut Nimic! Tot ce am scris/vorbit despre Nicolae Ciucă s-a bazat EXCLUSIV pe fapte şi pe documentarea jurnalistică – termen devenit aproape necunoscut şi hulit în “jurnalismul” de azi! Confruntarea de la Nassiriyah, pe care camarazii italieni o denumesc BATTAGLIA a fost un episod real pe care muşcătorii de cur ai lui Nicolae Ciucă nu au cum să o înţeleagă pentru că ei nu au auzit un foc de armă nici măcar în poligon. Vă invit să ascultaţi propoziţia rostită de actualul general Dan Ionescu, în documentarul realizat împreună cu camaradul Ilie Pintea, în care Dan spune: “atunci am văzut pentru prima dată cum arată o rachetă anti-tanc din faţă”!

Nicolae Ciucă este militar de carieră. A fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, dar a fost şi Camaradul subordonaţilor săi. A ştiut din prima zi cînd a pus piciorul într-un TO că tehnica este importantă, armamentul este important, dar, cei mai importanţi sînt oamenii! Cea mai importantă resursă a Armatei române este resursa umană! Ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari şi gradaţi extrem de bine pregătiţi, pregătire care a suplinit, de cele mai multe ori, carenţele de echipare şi birocraţia sistemului militar românesc.

Cunosc de 20 de ani sistemul militar românesc. Practic, acesta a evoluat sub ochii mei. Experienţa alături de Partenerul american şi cei din NATO a modernizat sistemul, a creat noi proceduri. La scrierea unor dintre ele am participat direct şi nemijlocit! Am cunoscut şi ofiţerii care au trimis primele PC-uri din dotarea comandamentelor, la reparat, pentru că s-au stricat suporturile de pahare. Am cunoscut şi ofiţeraşi care au făct plîngere că la cursurile de pregătire pentru rangers-i erau trataţi de sergenţii-instructori americani la fel ca toţi candidaţii la acest titlu de luptători de elită. Am cunoscut şi ultimii Moş Teacă din Armata română care, oricît ar fi incercat ofiţerii de legătură şi consilierii să le ridice valoarea profesională nu erau decît nişte caporali cu trese de lt.col! Dar, am cunoscut şi militari care în aceşti ani, printr-o pregătire continuă, fac faţă oricărei provocări şi se pot integra în orice armată din lume. Nicolae Ciucă este, poate, reprezentativ pentru momentul istoric actual al României! Şi toate acestea, sau o mare parte dintre ele, se datorează parteneriatului cu Armata SUA.

Datorită militarilor americani, a simplilor soldaţi, acolo, în TO, departe de România, militarii români au înţeles exact poate, valoare exactă a Patriotismului, Ţării, Drapelului şi Imnului Naţional! Iar comandanţii US Army au ales ca parteneri, trimiţîndu-i la şcoli (indirect, fireşte!) pe cei mai buni dintre ofiţerii, subofiţerii, maiştri militari şi gradaţii Armatei române. Pe cei mai buni şi profesionişti luptători români, ca pepinieră de cadre pentru o armată parteneră pe care o doreau de nădejde în TO şi în acest colţ de Europă în care ne găsim. Să spunem, că a fost un deal de tip win-win. Militarii români cîştigau cunoştinţe, experienţă şi un avantaj de promovare în carieră, iar americanii cîştigau prieteni şi parteneri de nădejde! Nicolae Ciucă nu numai că a fost “şcolit” la academiile americane de război, dar a şi absolvit cu note maxime! Şi-a făcut prieteni printre comandanţii americani şi colegii străini – precum actualul preşedinte al Egiptului! – care, în decursul anilor au avansat în diferite structuri de comandă.

A fost detaşat pe lîngă CENTCOM şi a urcat în ierarhia militară, firesc! Era general cu două stele şi comandant al Diviziei de la Buzău cînd am realizat documentarul despre Nassiriyah! Îl despărţeau 8 ani, cred, două stele de general şi multe responsabilităţi în diferite funcţii militare şi, ulterior civile, de momentul de astăzi.

Am mai spus-o şi o repet, fără să mă ascund în spatele pseudonimelor sau a conturilor false, că nu cred că Nicolae Ciiucă a fost, sau este, “omul lui Iohannis”. Mai degrabă, înclin să cred că Iohannis este “omul lui Ciucă” pentru că la Pentagon sau la Departamentul de Stat în dreptul României stă scris numele lui Ciucă nicicum a maimuţoilor politici care s-au perindat în fruntea dregătoriilor fanariote de la Bucureşti. Pentru partenerul american – care, ne place sau nu, este un jucător de forţă în politica Europei de Est! – Nicolae Ciucă a fost şi este un reper şi un element de stabilitate! Aşa că, atunci cînd a ajuns la Cotroceni, Iohannisului I s-a pus în vedere să fie atent în relaţia cu Generalul!

După ce a jucat la cacealma, mai multe cărţi, viitorul ţării şi al locuitorilor ei, după 50 de zile Iohannis l-a instalat pe Nicolae Ciucă prim-ministru! Cred că din disperare! Nicolae Ciucă nu este om politic, nu are partid. Singurul Partid al lui Nicolae Ciucă a fost şi este ARMATA ROMÂNĂ şi singura doctrină politică este ROMÂNIA! Nicolae Ciucă nu este comod. Nici pentru lighioanele din partidul în care a poposit după ieşirea în rezervă, nici pentru Cotroceni, nici pentru aşa-zis-a opoziţie, nici pentru aventurieirii şi escrocii care se vîntură prin ţara asta ca printr-un sat fără cîini. Dovadă sînt lătrăii de toate culorile politice, din toate taberele, din toate serviciile româneşti şi străine care-l muşcă pe Ciucă de turul pantalonilor de camuflaj. Nu-i va fi uşor. Este comandantul unei armate de neinstruiţi fiecare cu fire de comandă în altă parte. Dar, sînt convins că pregătirea sa militară de execepţie şi lecţiile învăţate, chiar de la colegii săi – Al Sissi este unul dintre ei şi este, repet, Preşedintele Egiptului! – îi vor fi de folos şi o va scoate la capăt. Sînt convins că în cel mai scurt timp veţi vedea, fiecare dintre voi, că Ţara e guvernată şi merge într-o direcţie nu bălteşte neputincioasă sub bagheta unor ipochimeni politici. Acordaţi-i încredere generalului, aşa cum Camarazii săi i-au acordat încredere în TO! De 20 de ani, Nicolae Ciucă e prietenul meu, de joi, 25 noiembrie 2021, poate şi al vostru!

P.S. Încerc, în ciuda răcnetelor isterice ale “deontologilor”, încă un plan de carieră pentru Nicolae Ciucă: dacă guvernarea militarului Ciucă va obţine calificativul Foarte Bine, militarul Nicolae Ciucă ar putea fi viitorul Preşedinte al României! Hai cu înjurăturile, detractorilor!!!