NUNTĂ BOMBARDATĂ LA KANDAHAR

BMTF, 5 oct – Trei femei și un copil au fost ucişi și alți opt civili au fost răniți, inclusiv șapte femei, în timpul unei procesiuni de nuntă, la Kandahar, în urma unui atac aerian ce viza mai mulţi militanţi talibani care se retrăgeau din districtul Maroof din sudul Kandaharului, transmit surse de securitate.

Atacul a avut loc în districtul Maroof, cînd membrii forțelor de poliție au cerut sprijin aerian ca urmare a atacurilor talibanilor asupra avanpostului lor. Talibanii au atacat satele Khogyani și Ishaqzai, în districtul Maroof joi seară, dar s-au confruntat cu rezistența forțelor guvernamentale, se spune într-o declarație a Biroului de presă al guvernatorului provinciei.

Potrivit acesteia, membrii forțelor afghane de poliție națională au cerut sprijin aerian, iar talibanii s-au ascuns în casele oamenilor și, prin urmare, au avut loc pierderi civile în timpul intervenţiei aeriene.

Declarația confirmă moartea a trei femei și a unui copil în bombardament.

Opt talibani, inclusiv trei cetățeni pakistanezi, au fost uciși de avion.

Talibanii nu au comentat, deocamdată, informaţia.

Pe de altă parte, două fete au fost ucise și alţi 16 civili au fost răniţi cînd vehiculul lor a lovit o bombă de pe marginea drumului, în districtul Zheri din Kandahar.