PACEA DE LA DOHA: SULTANUL MOHAMMAD UCIS DE TALIBANI

BMTF, 17 sept – Cel puțin 32 de membri ai forțelor de Securitate afghane, inclusiv forțe de miliție publică, au fost uciși și alți 25 au fost răniți în atacurile talibanilor în mai multe părți ale țării miercuri seară, au declarat joi oficialii locali afghani.

În estul provinciei Nangarhar, cel puțin 20 de forțe de securitate afghane, inclusiv miliție publică, au fost ucise și 15 au fost rănite în atacurile talibanilor din districtele Hisarak, Khogyani și Shirzad, a declarat Attaullah Khogyani, un purtător de cuvînt al guvernatorului provincial.

Talibanii au atacat punctele de control și securitate și s-au ciocnit cu forțele de securitate, a spus Khogyani, adăugînd: „Aproximativ 29 de talibani, inclusiv un comandant local, au fost uciși și alți 25 au fost răniți”.

În vestul provinciei Herat, cel puțin șase membri ai forțelor de securitate au fost uciși miercuri seară în explozia unui VBIED taliban la un punct de control de securitate din districtul Shindand din Herat, au declarat oficialii locali.

Alte surse au declarat că peste 10 membri ai forțelor de securitate au fost uciși în explozie, iar alți cîțiva au fost răniți.

Syed Wahid Qatali, guvernator provincial, a declarat că „cel puțin 53 de talibani au fost uciși” în atacul asupra punctului de control din district și că atacul talibanilor „a fost respins”.

În provincia vestică Badghis, cel puțin trei forțe de securitate au fost ucise și alte opt au fost rănite după ce talibanii au atacat un punct de control din districtul Qadis, a declarat Mohammad Haidari Sharifi, guvernatorul districtului.

El a spus că biroul său a fost avariat în atacul talibanilor și, de asemenea, „doi talibani au fost uciși și alți trei au fost răniți”. „De asemenea, doi civili au fost răniți în atac”, a adăugat el.

În sudul provinciei Uruzgan, trei forțe de miliție publică au fost ucise și două au fost rănite în districtul Gezab al provinciei după ce talibanii au atacat districtul, a declarat Zergai Ebadi, purtătorul de cuvînt al guvernatorului provincial.

„Talibanii au atacat districtul din trei direcții și sultanul Mohammad, comandant al forțelor de revoltă publică, și doi dintre fiii săi au fost uciși în atac”, a spus Ebadi, adăugînd că „doi dintre fiii săi erau, de asemenea, membri ai forțelor de miliție publică. ”

„Soția sultanului Mohammad a fost ucisă după ce talibanii au atacat casa sultanului Mohammad”, a adăugat el.

Cu toate acestea, talibanii nu au comentat atacurile.