PROBLEME DE SECURITATE ÎN KUNAR, HERAT ŞI FARYAB

BMTF, 26 iun – Cel puțin opt persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite într-un atac sinucigaș, aseară, în provincia Kunar, în estul Afghanistanului.

Explozia s-a produs la ora 20:00,ora locală, în apropierea unui post de poliţie în districtul Sawkai, luni seara.

Incidentul a avut loc atunci cînd un atentator sinucigaș a detonat explozivul său lîngă un post de control al poliției locale afghane din district, au spus oficialii.

Atacul survine după ce duminică, cel puțin șapte luptători talibani și trei membri ai forțelor de securitate au fost uciși într-o confruntare în provincia Herat. Potrivit oficialilor, ciocnirea a început în cartierul Chishti Sharif, cînd forțele de securitate au fost atacate de talibani.

Doi soldați ai Armatei Naționale Afghane și un soldat al Poliției Naționale Afghane au fost uciși și alți opt membri ai forței de securitate au fost răniți în conflict.

Talibanii nu a comentat încă acest conflict.

Şi în provincia Faryab, aflată în vecinătate, au fost semnalate, de asemenea, grave probleme de securitate luni, după ce localnicii susţin că talibanii avansează în capitala Maimana și au preluat deja controlul asupra singurului drum în oraș. Ei au declarat că autostrada Maimana-Jawzjan este închisă și că nu pot intra sau ieși din zonă ofițeri sau forțe de securitate guvernamentale.