Rebeliunea Wagner 7. Marșul Justiției s-a oprit

BMTF, 24 IUN – Cu 200 de km înainte de Moscova, după ce a pus pe jar o lume întreagă, Evgheni Viktorovici anunță finalul Marșului Justiției. „Ne întoarcem coloanele și plecăm în direcția opusă”, a declarat fondatorul  Wagner.

„Ne dăm seama de responsabilitatea pentru faptul că sîngele rusesc poate fi vărsat de ambele părți, ne întoarcem coloanele și mergem în direcția opusă, în campuri, conform planului”, a mai fi spus șeful Wagner, conform înregistrărilor de pe canalul său de Telegram.

„Urmau să demonteze PMC Wagner. Am ieșit pe 23 iunie la Marșul Justiției. Într-o zi, am mers la aproape 200 km de Moscova. În acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură de sînge a luptătorilor noștri. Acum, a venit momentul cînd sîngele se poate vărsa. De aceea, înțelegînd responsabilitatea vărsării de sînge rusesc pe una dintre părți, ne întoarcem convoaiele și ne întoarcem în tabere conform planului”, a spus șeful Wagner.

„Astăzi, de-a lungul traseului PMC Wagner, toate serviciile locale de urgență au continuat să lucreze pe deplin și au cooperat cu participanții la Marșul Justiției.

Serviciul de ambulanță, pompierii au funcționat, angajații Ministerului Afacerilor Interne au continuat să asigure paza.

În cazuri de nevoie, li s-a oferit tot felul de asistență din partea PMC Wagner. La rîndul lor, serviciile locale și locuitorii au susținut mișcarea coloanelor.

Rutele logistice nu au fost încălcate, aprovizionarea magazinelor și farmaciilor nu a fost întreruptă.

Multumesc Rusia”, a spus Prigojin.

Retragerea celor 25.000 de mercenari Wagner survine în urma unor negocieri purtate între CEO-ul companiei, Prigojin, și Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko. În urma acestor negocieri, mercenarii Wagner au primit imunitate.

Marșul Justiției a fost un excelent test de fidelitste față de Vladimir Putin și i-a sporit acestuia puterea în relația cu cercurile politice și de interese de la Moscova.

Este interesant ce va urma. Care va fi soarta ministrului Șoigu și a lui Evgheni Prigojin. Cu siguranță, în următoarele zile vor fi mutări importante pe tabla de șah a puterii de la Moscova cu consecințe directe în războiul din Ukraina. Companiei Wagner i se poate încredința un sector sensibil de pe frontul din Zaporojie. Evgheni Viktorovici va fi alături de oamenii săi. Pe front se pot întîmpla multe… inclusiv accidente nedorite sau chiar obișnuitul frendly fire… în stil rusesc. Cu rachete!