CEL PUȚIN TREI MORȚI ÎN EXPLOZII LA JALALABAD

BMTF, 14 MAI – Trei explozii consecutive au zdruncinat luni seara oraşul Jalalabad , centrul capitalei provinciei Nangarhar, din estul Afghanistanului, în apropiere de o maşină a poliţiei, la Talashi Chawk, făcînd cel puţin trei morţi şi 20 de răniţi, potrivit unui prim bilanţ, au indicat autorităţi locale, scrie Agerpres.

Natura exploziilor nu a fost stabilită. S-ar putea să fi fost bombe artizanale, a declarat presă purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Attaullah Khogyani, anunţînd un bilanţ provizoriu al victimelor de cel puţin trei morţi şi 20 de răniţi.

Nici o grupare rebelă care operează la ora actuală în Afghanistan nu a revendicat deocamdată aceste atentate, dar jihadiştii Statului Islamic şi insurgenţii talibani sînt cei mai activi în estul ţării.

Jalalabad, un oraş situat nu departe de graniţa cu Pakistanul, a fost ocolit de atentate în ultimul timp, luptele, în principal împotriva Statului Islamic, avînd loc în districtele îndepărtate ale provinciei.

Cu toate acestea, cel puţin 16 civili au fost ucişi la mijlocul lunii martie într-un atac sinucigaş, urmat de un schimb de focuri asupra unei întreprinderi locale BTP, în apropiere de aeroportul din Jalalabad. Talibanii au asigurat că nu au avut nici o implicare.

Preşedintele afghan Ashraf Ghani a propus de mai multe ori o încetare a focului pe perioada lunii Ramadanului, dar luptele continuă în ţară.