INCIDENTE ARMATE ÎN AFGHANISTAN

BMTF, 29 iun – Azizullah Karwan, comandantul Unității de Poliție Specială 01 din provincia Paktika, a fost asasinat într-un atac armat, aseară, la Kabul, a confirmat Ministerul de Interne.

Incidentul a avut loc la ora 20.30, ora locală, în zona Makrorayan din oraș.

Karwan era un comandant bine cunoscut care a supraviețuit multor încercări de asasinat. Într-un interviu acordat agenției de presă Pajhwok în martie, el a spus că a supraviețuit la 38 de încercări de asasinat în 16 ani de carieră.

Karwan a fost fondatorul Poliției Locale Afghane (ALP) din Paktika.

Pe de altă parte, cel puțin opt persoane au fost ucise într-o explozie asupra unui convoi ce transporta materiale pentru tinerii din cartierul Charkh, din provincia centrală Logar, joi după-amiază, au confirmat oficialii militari locali. Alte patru persoane au fost rănite.

Atentatul nu a fost revendicat.

Şi 16 membri ai Forțelor de Poliție de Frontieră au fost uciși în Takhar. Purtătorul de cuvînt al guvernatorului Takhar a declarat că incidentul a avut loc atunci cînd un grup de talibani au atacat un avanpost al poliției de frontieră din districtul Chah Ab.

Atacul a avut loc miercuri seara în zona Yatimi Tapa din cartierul Chah Ab. Totodată, şase militari au fost daţi dispăruţi şi se presupune că au fost răpiţi.

Cartierul Chah Ab este situat în zonele de frontieră dintre Afganistan și Tadjikistan.

Talibanii au confirmat atacul.

În prezent, forțele guvernamentale afghane luptă cu talibani în nouă provincii, a declarat Ministerul Apărării.