KWI TREBUIE SĂ PLECE

Două precizări trebuie să fac din capul locului:

1) Ce s-a întîmplat vineri, 10 august 2018, la Bucureşti NU a fost Mitingul Diasporei, aşa cum cu obstinaţie unele televiziuni şi radiouri au ţinut să ne precizeze repetat.

2) Nu sînt PSD-ist, PNL-ist, PMP-ist, USR-ist, secur-ist sau un alt fel de ist, în afară de JURNAL-ist!

Protestul diasporei chiar a avut loc! Pe la orele prînzului s-au adunat în faţa Guvernului, 2000, 3000, hai să fi fost 5000 de oameni veniţi din afara ţării. Români pe care, un sistem politic infect, de cea mai joasă speţă, populat cu carierişti, agramaţi, curve şi semidocţi, i-au alungat din ţară repetat, în valuri, timp de 30 de ani! 5000 din 5 milioane nu pare mult, însă confirmă lehamitea şi scîrba profundă pe care Diaspora o nutreşte împotriva clasei politice! Mulţi ar reveni acasă, însă scîrba asta profundă nu îi lasă!

S-au mobilizat pe reţelele de socializare, fără aportul vreunei asociaţii, fundaţii sau sindicat, şi au venit la Bucureşti pentru a demonstra, în primul rînd, că AU CUVÎNT! Au protestat paşnic, fără prea multe lozinci şi pancarte, pentru că oamenii ăştia muncesc din greu, nu se pricep la proteste!

Pe la ora 15, mitingul a fost confiscat, brutal, pe faţă, de grupuri violente care au provocat permanent forţele de ordine, au forţat barajul jandarmeriei şi au vrut să intre în clădirea Guvernului. Mulţi dintre provocatori i-au agresat pe stranieri pentru că nu participau la asalt. Am informaţia de la faţa locului, nu numai Florin Iaru a avut “informatori” în Piaţă! Jandarmii au apărat obiectivul şi, de aici, restul e istorie! Interesantă…

Diaspora, cîtă a fost, a fost copleşită. În special de protestatarii autohtoni, mulţi veniţi din alte judeţe, inclusiv din Caraş-Severin, primarul liberal al Caransebeşului, Felix Borceanu, sau consilierul local din Băile Herculane, Doru Coşei. Marea aceea de oameni au fost autohtoni, nu diasporă!

Grupuri violente s-au aflat dispersate în mulţime făcînd extrem de dificilă intervenţia Jandarmeriei pentru extragerea liderilor, totul culmînînd cu atacul sălbatic împotriva jandarmeriţei, abandonată, inexplicabil, de camarazi! “NIMENI nu rămîne în urmă”, ar trebui să fie motto-ul şi în plutoanele de jandarmi. După acel moment, de o sălbăticie demnă de Fallujah, Prefectul Capitalei a semnat ordinul de dispersare a mainifestaţiei.

Am văzut protestul la televizor. La TVR, în special, care a marcat cea mai bună şi profesionistă transmisie. Fără istericale, fără ifose, fără mesaje subliminale, fără fătuci care mai de care mai cochete. Într-o zonă de război! Jurnaliştii nu au avut echipament adecvat unor astfel de evenimente, nici măcar mască de gaze. Nu-i nimic, se poate învăţa, cursurile costă cît o cutie de trabucuri bune! Dar, nici jandarmii nu au avut măşti de gaze, semn că nu erau pregătiţi pentru barajul de gaze pe care l-au declanşat, la un moment dat.

Foarte multe grupuri extrem de violente în marea de protestatari. Mulţi spuneau că fac parte din galeriile echipelor de fotbal. Dacă e aşa, avem prea mult fotbal! Dar, mă îndoiesc că au fost doar ei! Multe păreau extrem de organizate şi radicalizate! Cîte grupări radicalizate, capabile de lupte de stradă avem în România? SRI ar trebui să ştie şi să dea publicităţii urgent un raport! Dacă nu ştie, Domnul Hellvig ar trebui să plece!

Cine i-a adus pe aceştia? Au venit de bunăvoie? I-a încurajat cineva? A fost şi Clanul Duduienilor? Codrin Ştefănescu ştie ceva? SRI ştie ceva? Dacă nu, Hellvig trebuie să plece! Acum! De cîte clanuri e controlată România? Ştie cineva? Ştie Domnul Hellvig? Sau, e parte din Clan? Oricum ar fi, trebuie să plece!

Cum ar trebui să plece şi KWI! URGENT! KWI acuză jandarmeria că şi-a făcut treaba şi a intervenit împotriva unor insurgenţi! Adică, KWI, preşedinte, depozitarul simbolurilor naţionale, acuză jandarmeria, care poartă pe uniformă simbolurile naţionale, că i-a bătut puţin pe unii care doreau să intre în Guvern, o clădire care afişează simbolurile naţionale! În aceeaşi logică, mîine – poimîine, KWI va acuza ARMATA că i-a împuşcat în exces pe nişte omuleţi verzi cu AK-74, fără însemne, care ar fi dorit să intre la Cotroceni! Acum, are PSD motive temeinice să-l demită pe turistul de la Cotroceni!

Omule, lasă-ne! Mergi în concediu, definitiv! Dar gîndeşte-te, mereu, la fata jandarm zdrobită, mutilată de cei cărora le iei apărarea! Raus!