OFENSIVĂ TALIBANĂ ÎN FARAH. CEL PUŢIN 35 DE MORŢI!

BMTF, 15 nov – Cel puțin 30 de membri ai forțelor de securitate afghane au fost ucişi în timpul atacului militanţilor talibani asupra batalionului din vestul provinciei Farah, au declarat reprezentanți oficiali, joi.

Sha Mahmood Naemi, adjunctul șefului consiliului provincial, a declarat pentru Pajhwok Afghan News că militanții au lansat un atac coordonat asupra unei baze a Armatei Naționale Afghane (ANA) și a batalionului de poliție Aab-i-Khorma din districtul Balablok pe autostrada Herat-Kandahar, tîrziu, miercuri noaptea .

El a spus că cel puțin 30 de forțe de securitate au fost ucise în atac.

Între timp, Khir Mohammad Norzayee, membru al consiliului provincial, a declarat că numărul exact de soldați uciși în incident nu este cunoscut pînă acum.

El a spus că 45 de polițiști și soldați ANA au fost staționați în batalionul care a fost atacat. Rapoartele inițiale indică faptul că 15 soldați ANA și 15-20 de polițiști au fost uciși în incident, a spus Norzayee.

El a spus că batalionul comun al soldaților și polițiștilor ANA a fost localizat în districtul Khak-i-Safid, dar a fost mutat în zona Aab-i-Khorma din districtul Balabolok din provincie în urmă cu trei zile.

Norzayee și-a exprimat îngrijorarea că cel puțin 250 de soldați au fost uciși în timpul atacurilor talibanilor, luna trecută.

Între timp, purtătorul de cuvînt al poliției provinciale, Mohibullah Muhib, a confirmat, de asemenea, atacuri talibane în districtele Balablok, Push Koh și Pusht Rod.

La rîndul său, Qari Yousuf Ahmadi, purtătorul de cuvînt al talibanilor, a declarat că mujahedinii au ucis 30 de forțe de securitate în timpul nopții.