JE SUIS ORLANDO ȘCHIOPU!

După patru ani de la incendiul din Colectiv, situația se repetă, semn că nu învățăm nimic din greșeli, doar setea de sînge este nețărmurită! Romanii aveau dreptate. Cezarii dădeau vulgului pîine și circ! Circ! Sute de animale sacrificate în arene, zeci de gladiatori ucigîndu-se reciproc pentru satisfacția mulțimii!

Manipularea asta ordinară cu filmulețul de la Colectiv, care nu aduce nimic nou!, aruncată ACUM în spațiul public, și-a atins scopul. Și asta pentru că terenul e fertil! Cetățeanul român este amorțit de televiziuni care nu spun nimic, de grobiani și tot felul de nenorociți care gîndesc, vorbesc și acționează pentru el. Așadar, manipularea asta ordinară a avut menirea să reactiveze electoratul #rezist, rămas în adormire (cum zice manualul!), făcînd din pompieri și Arafat exponenții sistemului ticăloșit. Așa zis! Aproape întîmplător, privații – care nu s-au înțeles cu Arafat pentru privatizarea sistemului de urgență în România și nici pe Codul Aerian! – reactivează artileria împotriva DSU și IGSU, fără să le pese de victimele colaterale!

Recunosc, nu înțeleg de unde setea asta de sînge! Cum, de altfel, nu înțeleg nici pasiunea pentru vînătoare, uciderea unui animal fără apărare! Mă minunam văzînd filmulețele cu afghani uciși de talibani pe stadioane, în pauza meciurilor, în aplauzele și uralele mulțimii extaziate…

Colonelul Orlando Șchiopu este profesionistul devenit VICTIMĂ COLATERALĂ scoasă în față, terfelită de toți licuricii și neica-nimeni pentru o înjurătură! O înjurătură îndreptată curvește de manipulatori spre morții de la Colectiv! Băi, necrofililor, în tinerețile voastre cu sex drug’s and rock roll nu ați văzut niciodată filme de război care erau intraductibile în limba română din cauza limbajului vulgar? Ați simțit vreodată cum miroase carnea arsă de om? Ați văzut pe viu stive de cadavre? Ați simțit duhoarea morții? Cum PUTE un rănit cu mațele afară? Cum salvatorii sau militarii angrenați în acțiuni înjură, plîng, vomită, urlă? Habar nu aveți!

Orlando Șchiopu a văzut toate acestea! Și nu o singură dată! Înjurătura lui e perfect normală! V-a zdruncinat falsa pudoare? Mi-a scîrbă! După 25 de ani de carieră, 25 de ani de luptă, la propriu, cu focul, cu nenorocirile, Colonelul Orlando Șchiopu ajunge, din nou, umilit în fața unei țări întregi! În urmă cu patru ani Dacian Cioloș afirma public că nu mai are ce căuta în sistem. Doar era nevoie de un “acar Păun” după Colectiv! Astăzi, e din nou lapidat! Marcel Vela, ministrul desemnat al Internelor, la ieşirea de la audieri, a transmis un mesaj pentru colonelul Orlando Șchiopu, șeful ISU București-Ilfov: „Despre filmul apărut cu intervenţia de la Colectiv, am simţit în prima fază o dezamăgire, şi apoi o revoltă. Sper să nu îl mai găsesc pe acest domn cînd ajung în minister. Nu îl ameninţ, dar un om care salvează vieţi să spună un lucru de o asemenea vulgaritate, profesional, uman vorbind, nu cred ca mai are ce căuta în sistemul de salvare“. Completez: citind această declarație reluată de tot felul de fițuici de cartier, am simțit în primă fază o dezamăgire, apoi o revoltă! Nu poți, ca viitor ministru, să execuți public unul dintre cei mai buni profesioniști ai sistemului de salvare din România numai pentru că dă bine la pulime!

Un colonel care a organizat activitatea de intervenție pe două direcții principale: căutare, salvare, evacuare a tuturor persoanelor surprinse în interior și triere medicală și transport către unitățile de prim-ajutor, iar apoi evacuarea lor către unitățile spitalicești, unde SE ÎNCHEIE misiunea salvatorilor!

Colonelul Orlando Șchiopu, un om care, din punctul meu de vedere, a făcut tot ce s-a putut, ca să salveze oameni. Și, mai dă-i în p… mea pe detractori!

Je suis Orlandfo Șchiopu!